Görüş Bildir
Haberler
Kirpiği Yere Düşmeyecek, Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz, Kız Kardeşimizin Yanındayız! #GülayınSesiOlmayaGeldik

etiket Kirpiği Yere Düşmeyecek, Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz, Kız Kardeşimizin Yanındayız! #GülayınSesiOlmayaGeldik

Muazzez Balcı
27.02.2018 - 00:26 Son Güncelleme: 27.02.2018 - 13:49

Bugün genç bir kadının iki yıldır yaşadığı taciz, şiddet ve tehdit üzerine yakarışları sosyal medya aracılığıyla ilk kez duyuldu.

Daha da duyuracağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melis Alphan'ın haberi ile gündeme düşen olay kan donduracak cinstendi.

GÜLAY. 29 yaşında bir genç kadın. Hatay'da yaşıyor. Canının derdinde.

GÜLAY. 29 yaşında bir genç kadın. Hatay'da yaşıyor. Canının derdinde.

Türkiye'de kadın olmanın ne olduğunu korkunç örnekleriyle gören bir kız kardeşimiz olarak; sürekli erkeği koruyan toplumun ve kanunların kendisine biçtiği o korkunç kaderden kurtulmaya, hayatına sahip çıkmaya çalışıyor.

Genç kadın her türlü hukuki yola başvurduktan sonra dört ay önce sosyal medyadan da sesini duyurmaya çalıştı.

Hatırlarsanız kısa süre önce 17 yaşındaki Helin de korkularını sosyal medyadan dile getirmişti.

"Çılgın aşık" diye sürekli romantize edilen bu sapık, kadın düşmanı, takıntılı insan müsveddelerinden biri Helin'in canına mal olmuştu.

Gülay'ın "eski sevgilisi" iki yıldır onu sürekli takip ediyor. Tehlikenin boyutunu siz düşünün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016'dan beri sürekli farklı hesaplar açarak, farklı telefon numaralarıyla kadının hayatını işte böyle karartma derdinde.

Gülay’ın adıyla onlarca sayfa, sayısı 250’yi geçen sahte hesap açıp; yerel Facebook gruplarında da onu ve ailesini rezil etmek adına yüzlerce gönderi paylaştı.

Gülay'ın Facebook arkadaşlarına dahi sıçradı bu tacizler ve tehditler...

Bu arada konuyu dağıtmadan da olsa şuna dikkat çekmek istiyoruz: Bu "beğeni" ve kıskançlık mesajı bir yerden tanıdık geldi mi?

Gülay, Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne gidip siber suçlar birimine adamı şikâyet etti ama adamın ifadesi Gülay’ın şikâyetinden 6 ay sonra alındı.

Gülay şikayetini geri çekmedi... Savcı ise Gülay'dan kanıtları sadeleştirmesini istedi; bu sürede tehditler devam ederken, iki kez savcı değişti!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tecavüzcüleri öldüren Çilem Doğan'ı, Nevin Yıldırım'ı hapse atan kanunlar; onlarca kez yardım isteyen Gülay'ın ölmesini mi bekliyor?!

Bu kadın polise gidiyor sonuç alamıyor, adamla karşılaşması durumunda öz savunma adına kendini korusa ise hapse girecek...

Daha bitmedi! Gülay'ın dört yaşındaki yeğenine dahi tecavüz edeceğini iddia eden bu erkek bir ilkokul öğretmeni!

Bu erkek, aslında çocukları emanet ettiğimiz, aramızda normal bir insan gibi dolaşan ve hatta "duyarlı" paylaşımlarda bulunan biri!

Tüm bu olayların üzerine basit bir ceza ile geçiştirilmesi bizi şaşırtmayacak fakat öfkelendirecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu haberden sonra Gülay'dan haberdar olan kadın dernekleri de harekete geçti.

Bakanları ve milletvekillerini de acil bir şekilde harekete geçmeye çağıran siyasiler var.

O cehennem gibi geçen iki yılın cezası verilene kadar da bu işin peşi bırakılmayacak emin olun!

Erdoğan Küpeli isimli bu erkek öğretmen ise tüm haberler sosyal medyayı kasıp kavururken, hala inkar peşinde.

Kendi kişisel hesabından da iddiaları yalanlayan bu erkek, erkeği sürekli koruyan ve ancak erkeğe inanan o köhne kültürün kapılarını fazlasıyla zorladığımızdan habersiz görünüyor.

Kendi kişisel hesabından da iddiaları yalanlayan bu erkek, erkeği sürekli koruyan ve ancak erkeğe inanan o köhne kültürün kapılarını fazlasıyla zorladığımızdan habersiz görünüyor.

Kadınların erkeklere ait mallar olmadığını, kendi iradeleri ve hayatları olduğunu iddia ve talep eden; hak ve eşitlik mücadelesi feminizm de 'faşizm'miş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülay'ın da, tüm kadınların da kendilerine ait hayatları var ve hayatlarına sahip çıkacaklar.

Konuyla ilgili nihayet inceleme başlatıldı. Şimdilik en azından öğretmenlik yaptığı çocukların en azından bir süreliğine güvende olacaklarını söyleyebiliriz.

İnanıyoruz ki adalet yerini bulacak. Lakin yine de bu çığlığı ne kadar geç duyduğumuzu ve hiç duymadığımız çığlıkları bir düşünelim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4235
1065
372
236
60
23
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Drn d.

Hata sende Gülay'ım, beni taciz ediyor tehdit ediyor demeyecektin önce! Allah'ıma sövdü, kutsalıma hakaret etti diyecektin anasını ....lerdi o zaman! Nasıl k... Devamını Gör

Luiz Emmi

adalet ve emniyet mekanizması; minibüste cumhurbaşkanı'na hakaret eden insanların ineceği durağa gelmeden gözaltına alınıp hakkında işlem başlatılacak kadar ... Devamını Gör

aleyna..

Kesinlikle katılıyorum daha yeni twitter a baktım doğru haberdir büyük ihtimal ve orda aynı şu haber vardı genç kızı tehdit suçundan adli kontrol kararı ile ... Devamını Gör

byrnrttn

bu sadece sosyal medyaya yansıyan kısmı, peki ya hiç sesini duyuramayanlar, duyurunca da toplum tarafından müfteri yaftası yiyenler, ya canice öldürülüyor y... Devamını Gör

gaydırı guppak

hocam valla benim başıma gelmedi diyen bir elin parmağını geçmez işin kötü tarafı insan kimseye söyleyemiyor ya yollu damgası yiyeceksin ya baban abin biri k... Devamını Gör