Görüş Bildir
Haberler
Kırık Kalpler Toplansın: Terapist Tavsiyelerine Göre Aşk Acısını Nasıl Atlatabiliriz?

Kırık Kalpler Toplansın: Terapist Tavsiyelerine Göre Aşk Acısını Nasıl Atlatabiliriz?

Effy
13.02.2022 - 11:00

Ayrılık elbette zor ama aşk acısı ile yaşamak tam anlamıyla bir çile... Bir türlü yediğiniz içtiğinizden keyif alamadığınız bu dönemi kolayca atlatmanız için terapist tavsiyelerine göre yapmanız gerekenleri anlatıyoruz. 👇

Kaynak: https://www.insider.com/how-to-get-ov...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sevdiğiniz insanlarla zaman geçirin.

1. Sevdiğiniz insanlarla zaman geçirin.

Sadece sevdiğiniz biri hayatınızdan çıktı diye, sevdiğiniz ve sevildiğiniz diğer insanlar yok sanmayın! 

Psikoterapist Haley Neidich, 'Birçok insan ayrılık sonrasında destek sistemlerine sarılmak yerine kendini izole ediyor. Bazen uzanıp ağlamak ve hisleri yalnızlığınızda yaşamak da ayrılık sonrası önemlidir, ama arkadaşlarınızdan aldığınız destek ayrılık acısını atlatmak için bir numaralı yardımıdır.' diyor.

Neidich'e göre yanında rahat hissettiğiniz insanlarla konuşmalı ve ihtiyaçlarınızı onlara anlatmalısınız.

2. Hislerinizi özgürce yaşayın.

2. Hislerinizi özgürce yaşayın.

Elbette ayrılık acısı pek de eğlenceli değil, ancak ayrılıkla beraber gelen her hissi hissetmelisiniz ki gitmelerine izin verebilesiniz... 

Neidich 'Bir ayrılığı atlatırken hem kendinizi meşgul tutmalı hem de üzgün hissetseniz bile hislerinizi yaşamalısınız.' şeklinde anlatıyor. Hislerinizi dolu dolu yaşamak için bir ayrılık playlist'i oluşturabilir ya da sevdiklerinizle bu konu hakkında konuşabilirsiniz.

3. Kendinize odaklanın.

3. Kendinize odaklanın.

Neidich, kendinize odaklanmanın ayrılık acısını zarafet ile atlatmanın bir yolu olarak görüyor! Ayrılık sizlere mental olarak iyi gelmez, bu yüzden kendimize odaklanmak ve iyi bakmak daha iyi hissettirir.

Kendinize hem fiziksel hem duygusal olarak odaklanmak bu süreçte çok yardımcı olacaktır.

4. Sosyal medya kullanımını azaltın.

4. Sosyal medya kullanımını azaltın.

Neidich, ayrılığın canınızı çok yakmasının bir sebebinin de sosyal medya olduğunu söylüyor. 

Eğer sürekli sosyal medya platformlarında geziniyorsanız ve eski sevgilinizi, ailesini, arkadaşlarını görüyorsanız, bu iyi hissetme sürecinize zarar verecektir. Bu durum 2012'de yapılan bir araştırmayla dahi kanıtlandı. Eski sevgilinizin Facebook (Meta) hesabını takip etmek daha çok stres ve özleme sebep oluyor. Bu sebeple Neidich, tetikleyici olabileceği için eski sevgilinizi, ailesini ve arkadaşlarını unfollow etmenizi tavsiye ediyor. 

Eski sevgilinizle alakalı sosyal medyada bir şey görmüyorsanız dahi mutlu çift fotoğrafları yine size iyi hissettirmeyecektir.

5. Eski sevgilinizle iletişimi kesin.

5. Eski sevgilinizle iletişimi kesin.

Neidich, 'İlişki bittiğinde, bir şeylerin bitmesine izin verin.' diyor. En azından ayrılık sürecini atlatana dek geçici olarak bile iletişimi kesmek önemli. 

Bu sosyal medya hesaplarından unfollow etmeniz ya da telefon numarasını silmeniz anlamına gelebilir. Kendi öz iradenize güvenmeli ve Neidich'in tavsiyesine göre en az birkaç hafta eski sevgilinizle iletişime geçmemelisiniz. 

'Bazı insanlar ayrılık sonrasında arkadaş kalmak istiyor. Bu gelecekte mümkün olabilir ancak uzun bir süreliğine iletişimi kesmek ayrılığı atlatma sürecinizde daha önemlidir ve acıyı unutmanıza yardımcı olur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Günlük tutun.

6. Günlük tutun.

Kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği sessiz ve huzurlu bir ortamda hislerinizi kağıda dökün. Ayrılık acıdan ziyade içinde birçok duyguyu barındırır: Her birini utanıp sıkılmadan dilediğinizce yazın. Bu eski sevgilinize söylemek istedikleriniz ya da hislerinizi dile döktüğünüz cümleler olabilir.

Eski sevgilinizin size söylemesini istediği şeyleri dahi yazabilirsiniz. Çünkü bir günlük tutmak, tamamen kendinize odaklanmak ile alakalı. Duymak istediklerinizi deftere aktarabilirsiniz.

7. Kendinizi yok yere yargılamayın.

7. Kendinizi yok yere yargılamayın.

Ayrılığın birçok sebebi olabileceği gibi çoğunlukla iki tarafın iletişim eksikliğinden meydana gelir. Bu yüzden tek suçlu sizin olmadığınızı hatırlayın ve kendinizi yok yere yargılamayın.

8. Kendinizi affedin.

8. Kendinizi affedin.

Zor geçen bu süreçte kendinizin üzerine gitmeyin, aksine affedin. Unutmayın ki, moralinizi yerine getirmenin en iyi yolunu siz biliyorsunuz ve kendinize değer vermelisiniz. 

İlişki ayrılık ile sonuçlandıysa dahi elinizden geleni yaptığınızı unutmayın ve kendinize haksızlık etmeyin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın