Görüş Bildir
Haberler
Kimler Geldi Kimler Geçti: Yakın Geçmişte Türkiye’de Top Koşturmuş 12 Efsane Oyuncu

Kimler Geldi Kimler Geçti: Yakın Geçmişte Türkiye’de Top Koşturmuş 12 Efsane Oyuncu

godot
05.09.2022 - 18:08

Kimle geldi kimler geçti... Türk futbolu bir yıldızlar sahnesi. Bu içerikte bu sahneden geçen yıldızları inceledik.

Hadi başlayalım

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elano Blumer

1. Elano Blumer

Beklentiler sadece üzer...Alman asıllı Brezilyalı futbolcu Elano belki de kariyerinin zirvesindeyken Machester City'den Galatasaray'a 7 Milyon Euro bedelle transfer olmuş, 2009 - 2011 yılları arasında parçalıyı giymişti. Çıktığı ilk maçta mükemmel bir gol atıp 'Sanırım aradığımız futbolcuyu bulduk.' dedirtmeyi başarsa da beklentilerin altında kaldı ve kariyerine ülkesinin takımlarından Santos'ta devam etti.

2. Jose Bosingwa

2. Jose Bosingwa

Sağ bek gibi sağ bek!Chelsea, Porto gibi Avrupa'nın iddialı takımlarında ve Portekiz milli takımında da forma giyen Bosingwa 2013 - 2015 yılları arasında Trabzonspor formasını terletip kaptanlığa kadar yükselmişti.

3. Mario Gomez

3. Mario Gomez

Tek sezonluk aşk.

2015 yılında Fiorentina'dan kiralık olarak Beşiktaş'a gelen Mario Gomez 2015 - 2016 sezonunda attığı 26 golle hem gol kralı olmuş hem de Beşiktaş'ın şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı. Ayrılığı Beşiktaşlı taraftarları çok üzse de çok geçmeden yeri Aboubakar'la doldurulacaktı.

4. Robin van Persie

4. Robin van Persie

Doğru insan yanlış zaman.

2015 yazında Manchester United'dan 6.5 Milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Robin van Persie, Fenerbahçe kariyerinde toplamda 87 maçta 40 gol atıp 8 asist yapsa da yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklentileri tam olarak karşılayamadı ve 2018 yılında futbola başladığı takım olan Feyenoord'un yolunu tuttu.

5. Wesley Sneijder

5. Wesley Sneijder

Bir gün aşklar biter, hatıralar kalır...

2012 - 2013 sezonunun devre arasında Inter'den 7.5 Milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Wesley Sneider formasını giydiği 4.5 sezon boyunca Galatasaray taraftarının en büyük sevgilisi oldu. Galatasaray'da 175 resmi maça çıkan Sneijder 45 gol attı, 44 de asist yaptı. 2 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 3 kez de Türkiye Süper Kupası'nı kazanarak Galatasaray tarihinde efsaneler arasında yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Shinji Kagawa

6. Shinji Kagawa

Rüzgar gibi geçti.

2018 - 2019 sezonunun devre arasında Borussia Dortmund'dan kiralanan Shinji Kagawa için belki de yanlış zamandı. Kadroda yer bulmakta zorlanan Japon futbolcu Beşiktaş'ta oynadığı yarım sezonda 14 maça çıktı ve 4 gol 2 asistle oynadı.

7. Dirk Kuyt

7. Dirk Kuyt

Sen makinasın makina.

Çalışkanlığı, istikrarı ve karakteriyle tüm sporseverlerin beğenisini kazanan Dirk Kuyt 2012-2013 sezonu başlamadan yaz transfer döneminde 1 Milyon Euro bedelle Liverpool'dan transfer edildi. 3 sezonda 130 resmi maça çıkan Kuyt 37 gol ve 28 asistlik bir katkı sağlayıp Fenerbahçe ile 1 kez Süper Lig, 1 kez Türkiye Kupası, 1 kez de Türkiye Süper Kupası'nı kazandı.

8. Gustavo Colman

8. Gustavo Colman

Kadife ayaklar, yumuşacık bilekler.

2008 yaz transfer döneminde Germinal Beerschot takımından 2.5 Milyon Euro bedelle transfer olan Gustavo Colman tam 6 sezon Trabzonspor forması giydi ve bu bonservis bedelinin hakkını sonuna kadar verdi. Trabzonspor'da 180 maçta forma giyen Arjantinli, takımına 21 gol ve 45 asistlik bir katkı yaptı ve Trabzonspor ile 1 Türkiye Kupası, 1 de Türkiye Süper Kupası sevinci yaşadı.

9. Radamel Falcao

9. Radamel Falcao

Yarım kalan bir hikaye.

2019 yazında büyük umutlarla Monaco'dan transfer edilen Falcao sürekli nükseden diz sakatlığı yüzünden 2 sezonda birçok maç kaçırdı ve Galatasaray'da beklenen hikayeyi yazamadı. Oynayabileceği 98 maçın 55'ini sakatlıklar yüzüden kaçıran Falcao 43 maçta forma giydi ve 20 gol atıp 3 de asist yaptı.

10. Ricardo Quaresma

10. Ricardo Quaresma

İz bırakanlar unutulmaz.

İlk olarak 2010 yazında Inter'den transfer edilen Quaresma kısa zamanda Beşiktaş taraftarının sevgilisi oldu. Kısa bir ayrılıktan sonra tekrar siyah beyazlı formayı giyen Quaresma Beşiktaş'ta 222 maça çıktı, 37 gol atıp 77 de asist yaptı. 2 kez Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Quaresma 1 kez de Türkiye Kupası kazandı ve Beşiktaş'ın unutulmazları arasında yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Luis Nani

11. Luis Nani

Her şey çok hızlı gelişti.

2015 yılının yaz transfer döneminde Fenerbahçe'nin iddialı kadrosuna katılan isimlerden biri de Manchester United'ın yıldız ismi Luis Nani'ydi. 6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Nani Fenerbahçe'de o sezon 47 maçta forma giymiş toplam 12 gol 13 asistle oynamıştı. Başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Nani o sezonun sonunda 8.5 Milyon Euro bonservis bedeliyle Valencia'nın yolunu tuttu.

12. Ibrahima Yattara

12. Ibrahima Yattara

Safkan yetenek.

2003 yılında giydiği Trabzonspor formasını tam 8 sezon çıkarmayarak gerçek bir Trabzonspor efsanesi haline gelen Yattara Trabzonspor'la çıktığı 225 maçta 40 gol attı 75 de asist yaptı. Süper Lig'de oynadığı her sezon asist krallığında zirveye oynayan ve 1 kez de asist kralı olan Yattara Trabzonspor'da tam 3 kez Türkiye Kupası'nı kazandı. 2010 yılında Türk vatandaşlığına kabul edilen Yattara, eski takım arkadaşı Hasan Üçüncü'nün de soyadını aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
12
8
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ismi lazım değil

Hayatımda gördüğüm en saçma liste..bosingva colman kagawa nedir yahu..drogbalar hagiler alexlerin carloslar yerine bu listeyi hazırlamak hangi aklın ürünüdür... Devamını Gör

Balkan Türkleri

Yakın geçmişte Türkiye'de top koşturmuş efsane futbolcular listesinde Drogba yok hangi akla hizmet :)

Balkan Türkleri

Bir Gs'li olarak ayrıca listede Fb'li Alex de Souza da olmalıydı...