Görüş Bildir
Haberler
Kiminin Saçları Uzuyor Kimi Çocukların Canını Alıyor: Korku Filmlerini Aratmayan En Lanetli Oyuncak Bebekler

Kiminin Saçları Uzuyor Kimi Çocukların Canını Alıyor: Korku Filmlerini Aratmayan En Lanetli Oyuncak Bebekler

10.07.2022 - 09:32

Ünleri dünyaya yayılan, lanetli sayılmış birbirinden korkunç oyuncak bebeklerin hikâyeleriyle tanışmaya hazır mısınız ? Bu oyuncak bebekler, bizim alışkın olduklarımızdan epey farklılar. Gülümsemelerinin ardındaki o tehlikeli ve korkunç ifade, kalbinizin hızlıca çarpmasına sebep olabilecek türden! Görenlerin oyuncak bebeklere bakış açılarını değiştirebilecek birbirinden korkunç bebeklere beraber göz atalım mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Robert

1. Robert

Şimdilerde Florida'da Martello müzesinde sergilenen bu bebeğin sahibi Robert Eugene Otto'ydu. Otto'nun ölümünden sonra komşuların şahit olduğu bazı olaylar, bebeğin lanetli olduğu söylentisini yaydı. Komşular; Robert'in pencere önünde hareket ettiğini, yüz ifadelerini kontrol edebildiğini ve evin çatı katında dolaştığını ifade etti. Söylentilerin üzerine ise Robert müzeye bırakıldı ancak lanet sona ermedi. Müzede bebeği ziyaret edenler, izinsiz fotoğraf çektikleri taktirde lanetlendikleri iddiasında bulundular. Müzenin hediye dükkanındaki Robert bebeklerden satın alan bir adam ise oyuncak bebeği aldıktan sonra sağlık sorunları yaşadığını iddia etti. Sizce de korkunç değil mi?

2. Harold

2. Harold

Harold adlı oyuncak bebeğin hikâyesi de son derece tüyler ürpertici. Lanetin fitilini ateşleyen olay ise 2003 yılında başlıyor. 2003 yılında Lanetli Bebek olarak satışa çıkarılan oyuncak bebeği biri satın alıyor. Oyuncak bebek Harold'ın eve gelmesi ile birbirini takip eden iki ölüm yaşanıyor. Tüm bu olanları Harold'a bağlayan sahibi, onun lanetli olduğuna inandığı için oyuncak bebeği bir bavula koyup kilitliyor ancak yaşanan tuhaf olaylar artmaya devam etmeye sahibi bavulu açarak bebeği tekrar çıkarıyor. Evdeki garipliklerin ise böylece sona erdiği söyleniyor.

3. Mandy

3. Mandy

Oldukça korkutucu görünen Mandy'nin laneti, bir büyükannenin torununa oyuncak bebek hediye etmesi ile başlıyor. Torunu bebeğin lanetli olduğunu iddia ediyor ve bebekten kurtulmak istiyor. Bunun üzerine çok sayıda müzeye başvuruyorlar. Mandy'nin lanetli olduğunu müze çalışanları da fark ediyor ve bebeğin göz hareketleriyle kendilerini izlediğini söylüyor. Çalışanlar bu durumu ispat etmek için kamera kaydı almaya çalışıyor ancak kameraları bozuluyor. Bu tüyler ürperten bebek hakkında söylenenler sizi etkilemiyorsa Kanada'daki Quesnel Müzesi'ne giderek lanetli bebek Mandy'yi ziyaret edebilirsiniz.

4. Oyuncak Bebek Adası

4. Oyuncak Bebek Adası

La Isla de las Munecas isimli adadaki korkunç bebeklerin lanetini daha önce duydunuz mu? Anlatılanlara göre Don Julian adındaki bir adam, ailesini terk edip bu adaya taşındı. Taşındıktan bir süre sonra gölde boğulmuş bir kız çocuğunun cesedine rastladı. Kızın cesedinin yanında bir de oyuncak bebek buldu. Oyuncak bebeği ölen kızın ruhunu yad etmek için bir ağaca asmaya karar verdi. Tek bir bebeğin yeterli olmadığını düşünen adam, çeşitli yerlerden topladığı oyuncak bebekleri ağaçlara asmaya devam etti. Topladığı bu bebeklerin bazılarının başı, bazılarının gövdesi olmadığı için ortaya tüyler ürperten bir manzara ortaya çıktı. İlginç olan şu ki Don Julian yıllarca böyle yaşadıktan sonra bir gün gölde cesedini bulduğu kız ile aynı şekilde öldü. Bu yaşananların gerçekliği hakkında halkın şüpheleri var ancak anlatılanlar gerçek olmasa bile bu bölge turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

5. Okiku

5. Okiku

Oyuncak bebek Okiku'nun hikâyesi ise 1918 yılında Suzuki adlı bir kızın, kardeşi Okiku'ya bu bebeği hediye etmesi ile başlıyor. Kardeşi bebeği görünce çok mutlu oluyor ancak bu mutluluk ne yazık ki kısa sürüyor. Küçük kardeş bir gün aniden hastalanıp vefat ediyor. Aile ise çocuklarının vefatından sonra tüyler ürperten bir olayla karşılaşıyor. Kısacık olduğunu bildikleri oyuncak bebeğin saçlarının gizemli bir şekilde uzadığını görüyorlar. Aile, bu olaydan sonra bulundukları bölgeden taşınarak oyuncak bebeği tapınağa bırakıyorlar. Bugün Hokkaido Mannenji Tapınağı'nda ziyaret edebileceğiniz bu bebeğin saçları dizlerine kadar uzamış vaziyette.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Renesmee

6. Renesmee

Alacakaranlık efsanesini pek çoğumuz biliyoruz. Film çekilirken Edward ve Bella'nın çocuklarını canlandırması için Renesmee isimli bir oyuncak bebek kullanıldı. Bu oyuncak bebek, korkunç görünümü sebebiyle settekiler tarafından lanetli olmakla suçlandı. Hatta bebeğin farklı yerlerde bulunduğu söylendi. Tüyler ürperten bu ifadelerin doğruluğu ise merak konusu.

7. Joliet

7. Joliet

Joliet isimli oyuncak bebeğin laneti, hamile bir kadına bu bebeğin hediye edilmesi ile başlıyor. Kısa süre sonra kadın bir erkek çocuk doğuruyor ancak bebeği sebepsiz yere vefat ediyor. Bir gece yarısı bu oyuncak bebeğin ağladığını duyan kadın, kaybettiği oğlunun ruhunun bu bebekte olduğuna inanıyor ve bebeği kızına bırakıyor. Söylentiye göre o ailede dünyaya gelen erkek çocukların hepsi, sebepsiz yere hayatlarını kaybetmeye devam etmiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
7
4
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Korku hikâyelerini çok severim. Korku Seansı serisindeki Anabella'nin da var olduğu söyleniyor