Görüş Bildir
Haberler
Kilis'e Bugün de Roket Atıldı

Kilis'e Bugün de Roket Atıldı

Deniz Gök
07.05.2016 - 13:43 Son Güncelleme: 07.05.2016 - 14:00

Kilis'e Suriye tarafından saat 13.20 sıralarında 2 roket mermisi daha atıldı. Boş araziye isabet eden roketler 'şans eseri' can kaybına yol açmadı. Ocak ayından bu yana Kilis'e atılan IŞİD roketleri, aralarında çocukların da bulunduğu 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Sokağa çıkamaz hale gelen Kilislilerin birçoğu çareyi çevre illerdeki akrabalarının yanına kaçmakta buluyor. Kentte kalanlar ise zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor ve bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Twitter @oliverreporter

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab Bölgesi'nden Ocak ayından bu yana atılan ve 21 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan roketlerin hedefindeki Kilis'e, saat 13.20 sıralarında yine 2 katyuşa roketi atıldı. 

Roketlerin Necmettin Erbakan Mahallesi'nde boş bir araziye düştüğü, kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

Saldırının ardından sınırdaki topçu birliklerinin roketlerin atıldığı bölgeye angajman çerçevesinde atış yaptığı öğrenildi.

Neredeyse her gün IŞİD roketlerinin hedefi olan ve sokağa çıkamaz hale gelen Kilis halkı, kamuoyunun duyarsızlığından şikayetçi.

Kilis hayalet kente dönüyor

Kilis hayalet kente dönüyor

18 Ocak'tan bu yana 21 kişinin hayatını kaybettiği, 80'den fazla kişinin de yaralandığı kentte vatandaşlar çareyi çevre illerdeki akrabalarının yanına kaçmakta buluyor.

Sessizliğe bürünen kentte esnafların yüzde 70’i iş yerlerini kapatırken, 3 gündür Kilis merkeze GSM şirketleri ile internet sağlayıcılar tarafından internet hizmeti verilmiyor.

İnternet yok, ilaç yok, kredi kartı yok

Gün çok sayıda özel banka işlem yapmayarak bankaları açmazken internet olmadığı için vatandaşlar eczanelerden ilaçlarını alamıyor. 

İnternet olmadığı içi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar kredi kartı pos cihazları da çalışmadığı için mağdur durumda.

Kilis merkezindeki caddelerde ise insan görmek neredeyse imkansız hale gelmiş durumda...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayar abi

Sırf Akp'ye oy verdi diye bu insanların ölmelerini meşru görenlerin vatan sevgisinden , insanlığından ve dininden şüphe ederim...

ayar abi

sen edebilirsin sana serbest.

Kağan Göktaş

http://secim.haberler.com/2015/kilis-secim-sonuclari/

Pasif Kullanıcı

Roket ananıza girsin emi IŞİD.