Görüş Bildir
Haberler
Kılıçları Ve Kalkanları Hazırlayın: Orta Çağ Dönemini En İyi Yansıtan 10 Oyun

Kılıçları Ve Kalkanları Hazırlayın: Orta Çağ Dönemini En İyi Yansıtan 10 Oyun

Kılıçları ve kalkanları hazırladınız mı? Bu listede sizlerle birlikte Orta Çağ dönemini en iyi yansıtan oyunlara bir göz atacağız. İçerisinde tanıdık isimlerin dışında pek rağbet göremeyen oyunlara da birazcık şans vermek istedik. Keyifli okumalar;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kingdom Come: Deliverance

1. Kingdom Come: Deliverance

Gerçekçilik boyutunu arşa çıkartmış olan Kingdom Come: Deliverance, Orta Çağ dönemini sonuna kadar yaşatan ve hakkını veren yapımlar arasında geliyor. Skalitz köyünden Henry olarak oynadığınız oyunda birçok görev ve macera sizleri bekliyor olacak.

2. Medieval Dynasty

2. Medieval Dynasty

Hayatta kalma oyunlarını seviyorsanız Medieval Dynasty tam size göre. Kendi köyünüzü kurabileceğiniz ve çiftçilik, tarım, hayvancılık veya avlanma gibi meslekler ile hayatta kalmaya çalışacağınız bir oyun. 100 saati aşkın oyun süresiyle kesinlikle deneyimlenmesi gereken bir yapım.

3. Mount & Blade II: Bannerlord

3. Mount & Blade II: Bannerlord

Kocaman bir haritaya ev sahipliği yapan ve sıfırdan bir krallığa ulaşabileceğiniz nadir yapımlardan birisi Mount & Blade II: Bannerlord listeye girmeye kesinlikle hak kazanıyor. İster bir haydut olup kervanlara saldırabilirsiniz, isterseniz kral olabilir ve tüm kıtayı fethetmeye çalışabilirsiniz. Bannerlord bambaşka bir seviye.

4. Age of Empires II

4. Age of Empires II

Seni hiç unutur muyuz yahu? Age of Empires II, gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunları arasında yer almayı başarıyor. Pek fazla söze gerek yok ancak Orta Çağ dönemini hissetmenizi sağlayacak bir strateji oyunu arıyorsanız doğru yerdesiniz demektir.

5. Chivalry 2

5. Chivalry 2

Başlıkta kılıç ve kalkanları hazırlayın derken şaka yapmıyorduk elbette... Chivalry 2, Orta Çağ savaşlarının yer aldığı ve tamamen çevrimiçi olarak başka insanlara karşı oynayabileceğiniz bir yapım. İlk oyunun üstüne çok daha iyi geliştirmeler ve görseller ekleniyor. Ayrıca oyuna alışmak da epey bir zaman istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Total War: MEDIEVAL II

6. Total War: MEDIEVAL II

Strateji severlerin bayıldığı serilerden birisi olan Total War: MEDIEVAL serisi, ikinci oyunuyla gönüllere taht kurmayı başarmıştı. Oyun içerisinde çok fazla seçenek ve taktik barındırdığı için saatlerce başından kalkmadan oynayabilmek mümkün oluyor.

7. Potion Craft: Alchemist Simulator

7. Potion Craft: Alchemist Simulator

Orta Çağ'da bir iksir dükkanı yönetmek ister misiniz? Potion Craft: Alchemist Simulator kendi iksir dükkanınızı yönettiğiniz ve yeni tarifler bularak daha fazla müşteri çekmeye çalıştığınız bir yapım. Ayrıca içerisinde birçok oyuna ve filme göndermeler de yer alıyor. Bknz: görseldeki Geralt of Rivia.

8. A Plague Tale: Innocence

8. A Plague Tale: Innocence

Veba salgınının kol gezdiği bir Orta Çağ döneminde geçen A Plague Tale: Innocence, iki kardeşin başından geçen bir macerayı konu alıyor. Amicia ve kardeşi Hugo istemeyerek bir yolculuğa çıkmak zorunda kalıyor ve bu süreçte onları yakalamak isteyenlerden kaçmaya çalışıyorlar.

9. Crusader Kings III

9. Crusader Kings III

Yine bir strateji oyunu ancak bu seferki daha gerçekçi. Crusader Kings III, içerisinde bolca savaşın, ittifakın ve entrikanın yer aldığı gerçekçi bir strateji oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Kendi hanedanlığının soyunu devam ettirebilecek misin bakalım?

10. Mount & Blade: Warband

10. Mount & Blade: Warband

Kapanışı da seninle yapalım o zaman Mount & Blade: Warband. Yılların eskitemediği oyun. Ne maceralar yaşadık, ne hikayelere atıldık. Bannerlord çıktı diye unutuldu sanmayın sakın. Orta Çağ dönemini en iyi yansıtan yapımlardan biridir kendisi. Özellikle günümüzde mod yapımcıları da çok harika modlar geliştiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın