Görüş Bildir
Haberler
Resident Evil 4 Remake ve Orijinali Arasındaki En Önemli Farklar

Resident Evil 4 Remake ve Orijinali Arasındaki En Önemli Farklar

Oyun dünyasının en popüler isimlerinden olan Resident Evil 4, Resident Evil 4 Remake adı altında tekrar oyuncularla buluştu. Zamanında milyonlarca oyuncunun beğenisi kazanan orjinal oyun, Remake'i ile de oynayanlardan övgü aldı. Gerek görsel gerekse de oynanış tarafında yapılan iyileştirmelerin yanı sıra Resident Evil 4 Remake'in hikaye konusunda farklı pek çok şey var.

Kaynak: https://gamerant.com/resident-evil-4-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oyunun açılış sahnesi

1. Oyunun açılış sahnesi

Oyunun açılış sahnesinde karakterimiz Leon'u arabada köyün dışında doğru çıkartılışını ve bırakılışını izliyorduk. Orjinal oyunda Castano isimli polisin tuvalete gittiği bir sahne vardı, fakat sonrasında hiçbir şey olmuyordu. Remake'de ise Castano tuvalette işini gördükten sonra gizemli bir sesin peşine takılıyor. Sonrasında ise diğer polis görevlisi bizi Castano'yu kontrol etmemizi söylüyor ve kendimizi oyunun popüler dövüş sahnesinin içinde buluyoruz.

2. Leon'un geçmişi

2. Leon'un geçmişi

Orjinal oyunda Leon'un geçmişi hakkında bir şeyler öğrensek de verilen bilgilerin üstü oldukça kapalıydı. Remake'de de durum genel anlamda böyle olsa da Leon'un geçmişine ışık tutan yeni sahneler bulunmakta. Eğer Leon karakterinin büyük bir hayranıysanız Remake onun hakkında yeni şeyler öğrenmek için çok iyi bir fırsat.

3. Kurt

3. Kurt

Resident Evil 4 Remake oyunculara ilginç bir şaşırtmaca sunuyor. Orijinal oyunda eğer köye giderken karşılaştığınız kurtu kurtarırsanız, hayvan sonrasında boss dövüşü için size yardıma geliyordu. Remake'de ise kurdun bir tuzağa yakalanıp öldüğünü görüyoruz. Oysa ki durum bu değil. Asıl kurt hala hayatta ve bir binada sizin tarafınızdan kurtarılmayı bekliyor.

4. Ashley

4. Ashley

Orjinal oyunda kaleye ulaştığımızda Ashley'den ayrı düşüyor, bahçe labirentini tek başımıza keşfetmek zorunda kalıyorduk. Remake'de ise durum böyle değil. Korkup kaçmasından sonra Ashley'i tekrardan bularak yanınıza alabilir ve labirenti onunla geçebilirsiniz.

5. Luis

5. Luis

Orjinal oyunda Luis Leon'a yardım eli uzatıyor ve onun Ashley'yi korumasına yardım ediyordu. Remake'de ise Luis'le çok daha fazla zaman geçiriyoruz. Oyunun uzun bölgelerinden birisi olan maden kısmında sırtımızı kollayan Luis, gerek sonsuz mermili silahı ve gerekse de boss dövüşünde bize yardımcı oluşuyla Remake'de gönlümüzü fethediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Luis'in ölümü ve Krauser & Saddler

6. Luis'in ölümü ve Krauser & Saddler

Orjinal oyunda Luis, Saddler tarafından öldürülüyor. Bu durum Remake'de tamamen değiştirilmiş ve oyunun en farklı kısımlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Luis, El Gigante dövüşünden bir süre sonra Krauser tarafından öldürülüyor ve bu dövüş orijinal oyundakinin aksine QTE olarak gerçekleşmiyor. Luis'le geçirdiğimiz maden bölümüyle beraber yapılan bu değişiklikler, Remake'in en büyük farklarından birisi.

7. U-3'ün kaldırılışı

7. U-3'ün kaldırılışı

U-3 orjinal oyundaki en özgün ve aynı zamanda da en zorlu boss dövüşlerinden birisi. Oyunun zorluk seviyesinden bariz bir şekilde yüksekte olan U-3, Remake'de oyundan tamamen çıkarıldı. Zorluk seviyesini dengelemek ve oyunculara daha stabil bir deneyim sunmak için yapılan bu hamleye bazı oyuncular sevinirken bazıları da üzüldü.

8. Ada ve Wesker ikilisi

8. Ada ve Wesker ikilisi

Remake'in yaptığı en büyük farklardan birisi de oyunun sonunda yapılan değişikliklerle alakalı. Remake bazı ufak tefek şeyleri kaldırırken bazı şeyleri de tümüyle değiştiriyor. Tıpkı orjinal oyunda olduğu gibi Remake'in sonunda Ada karakterini Las Plagas ile kaçarken görüyoruz, fakat orijinalden farklı olarak Remake Ada'nın Wesker ile konuştuğu bir sahne de barındırıyor. Wesker'in oyuna bu şekilde dahil edilişi de akıllardan Resident Evil 5 Remake'e dair soru işaretlerinin oluşmasına sebep oluyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aliye Kocabaş

yıllarca oynadığım oyun ve daha çok oynarım efsane.👏