Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan "Siz İsteyin, Biz Döneriz" Diyen Boğaziçi Mezunlarına Destek

Kılıçdaroğlu'ndan "Siz İsteyin, Biz Döneriz" Diyen Boğaziçi Mezunlarına Destek

Emre Ordu
09.05.2023 - 18:54 Son Güncelleme: 09.05.2023 - 18:55

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışında yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının başlattığı 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' çağrısına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, 'Gelin evlatlarım. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencilerinin başlattığı 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketine destek verdi.

Öğrencilerin videolarını Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, 'Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Türkiye'deki beyin göçüne dikkat çeken Kılıçdaroğlu gençlere 'dönün' çağrısı yapıyor. Kılıçdaroğlu son olarak 'Bay Kemal'in Tahtası-8' başlığıyla yayımladığı videoda ülkeyi terk etmek zorunda kalan doktor ve hemşirelere seslenerek 'Bavullarınız toplayın, sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkemize geri dönmeye davet ediyorum' demişti.

Kılıçdaroğlu'nun çağrılarına yurt dışında yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir grup öğrenci cevap vermişti. 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlatan grup, çektikleri videoda şunları kaydetmişti:

'Bizler, ülkesinin ve Cumhuriyet devrimlerinin yüksek mirasını sahiplenmiş hiç olmadığı kadar artan beyin göçünden endişe duyan, bilimin ışığının tüm vatanı aydınlatacağına ve küllerimizden doğacağına inanan Türk gençleriyiz. Bizler bundan tam 100 yıl önce kurulan bir hayalin, mirası ve mirasçılarıyız. Kıvılcımlar olarak geldik, alevler olarak döneriz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
67
6
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omer ali

kendimi ilkokul 2 terk gibi hissettim be sirf beyinler kendileri ve sırt beyinsizler yüzünden bu güzel vatanı terk Edip gitmişler çok ama çok üzücü

nevol

Çok duygulandım. O kadar önemli ki bu... İnşallah ilk turda bu işi bitirip, hızlıca ülkemizi içinde bulunduğu bu sıkıntılardan kurtaracağız.

yengegeldikmi

Yaa çok güzel bir video olmuş. Aydınlık Türkiye'nin geleceğinin ayak sesleridir bunlar. Helal olsun...