Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan Elektrik Zammını Çekinceye Kadar Faturamı Ödemeyeceğim'

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan Elektrik Zammını Çekinceye Kadar Faturamı Ödemeyeceğim'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 31 Aralık'ta yapılan fahiş elektrik zammını geri alma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu 'Erdoğan zamları geri çekinceye kadar hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gün içinde duyurduğu açıklamasını saat 22:00'da yaptı. Kılıçdaroğlu, videosunu 'Neden elektrik faturalarınız şişirildi? Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti? Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım…' ifadeleriyle paylaştı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında elektrik fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle vatandaşların çektiği sıkıntılara değindi. Elektrik faturalarından yüzde 5 elektrik ve hava gazı tüketim vergisi ile yüzde 18 KDV alındığını belirten Kılıçdaroğlu, KDV'nin yaza kadar yüzde 1'e çekilmesi çağrısını yaptı. 'Kılıçdaroğlu 'KDV yaza kadar yüzde 1 olarak uygulanırsa vatandaşın her 350 liralık faturasında yaklaşık 50 lira avantajı olacak' dedi.

"Bu sefer siz IBAN paylaşın"

"Bu sefer siz IBAN paylaşın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 31 Aralık gecesi yapılan elektrik faturalarına yapılan zamları geri alması için seslenen Kılıçdaroğlu, 'Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümden vazgeç, bırak insanlar rahat bir nefes alsın' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salgının başında yardım toplamak için İBAN numarasını verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu 'Bu sefer de halk zorda. Halkımıza çağrı yapıyorum: @RTE Erdoğan yazın ve IBAN numaranız ile birlikte faturanızı gönderin. Hatta bir de etiket ekleyin; #sırasende deyin. Çünkü bu defa sıra kendisinde. Bakalım siz IBAN gönderince beyefendi ne yapacak, yardımınıza koşacak mı? dedi. 

CHP'li belediyelere 'askıda fatura' çağrısı 

CHPli belediyelere de seslenen Kılıçdaroğlu, 'Milletimizle hemhal olmak için başlattığınız askıda fatıra hareketinizi bu sefer asgari ücret altında geliri olan ailelerin faturalarına odaklanmak için başlatın' ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu açıklamasının sonunda 'Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödeyemeyeceğim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
48
30
17
9
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronici

Erdoğanın da çok sikinde

Ardens

Bumuymus bence ode keserler elektrigini kalirsin ortada

NightWolf

Sen bu kafayla nah iktidar olursun. Yarın bayıla bayıla kapına gelirler elektriği kesmek için.