Görüş Bildir
Haberler
'6 Milyon 200 Bin İşsize İş Bulacağız'

'6 Milyon 200 Bin İşsize İş Bulacağız'

ATKN
18.05.2015 - 16:38 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 17:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan mitinginde 4 yıl için yetki isterken, 'Namuslu siyaset nasıl olurmuş, kul hakkı yememek neymiş, işsizlikle mücadele etmek neymiş, bunları hayata geçirmek istiyorum. Bunları yaparken ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz. Bu güzel insanlara üçüncü sınıf demokrasi yakışmaz' dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Bazı kişiler, meydanda bulunan ağaçların dallarına tırmandı. 'Başbakan Kemal' sloganıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, 'Siz bu sloganı atınca birilerinin ezberi bozulacak herhalde' diye karşılık verdi.

8 Haziran'da güzel bir başlangıç yapacaklarını bütün Türkiye'yi kucaklayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, hiçbir vatandaşı ötekileştirmeyeceklerini, bütün Türkiye'de yaşayan, aynı havayı tenefüs eden tüm yurttaşları kucaklayacaklarını belirtti. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, 35 bin hanenin bu kuruluştan geçimini sağladığını anımsattı. 'Sata sata bitiremediler' diyen Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da yetki verilmesi halinde şeker fabrikalarının bacalarını tüttüreceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Güzel, onurlu, çalışan, üreten bir Türkiye için görkemli bayrağımız ve vatanımız için 'evet' diyecek miyiz? Size sözüm söz. Sözüm söz. Ben sosyal demokrat biriyim. Her inanca, her kimliğe, her yaşam tarzına saygılıyız.Hiç kimsenin kimliğini siyaset konusu yapmadım. İnancını, yaşam tarzını siyaset konusu yapmadım. İnsan, Allah'ın yarattığı en değerli varlık ve başımın üstünde yeri var. Çirkin politika yapıyorlar. En temiz duygularımızı, manevi duygularımızı siyasete alet ediyorlar. Buna izin vermeyin. Siyasetin alanı farklıdır. Benim komşum açken rahat uyuyorsam beni sorgulayın. Onun da karnı doyacak, benimde karnım doyacak. Onun çocuğu da işe girecek, benim çocuğum da. Hayat felsefem budur. Hiç kimsenin ötekileştirilmesini istemem. Bütün vatandaşlarımı kucaklamak isterim.'

'6 MİLYON 200 BİN İŞSİZE CHP İŞ BULACAK'

Sözleri 'Erzincan seninle gurur duyuyor' sloganıyla kesilen Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin 'CHP iktidara gelirse faziler yükselir' propagandası yaptığını söyleyerek, 'Bu, hayatımda duyduğum en saçma söz' dedikten sonra şöyle devam etti:

'İktidara gelirsek, kredi faizlerinin yüzde 80'ini sileceğim. Yine diyorlar ki, 'CHP iktidar olursa ekonomik istikrar bozulur.' Allah aşkına ekonomi, istikrar mı kaldı? Abisi ne diyor: 3 yıldır ekonomi patinaj yapıyor. E iktidar da kim? 6 milyon 200 bin işsiz var. Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Meclis tatile girmeden kanun çıkarıyorlar ,yabancı işçilerle ilgili. Dışardan işçi getirip Türkiye'de çalıştırmak için. Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz var, siz dışardan işçi getirip çalıştıracaksınız. Ben önce kendi çocuklarımın, bu ülkenin çocuklarının iş bulmasını isterim. Önce bu ülkenin çocukları iş bulacak. Dışardan getireceksin, çalıştracaksın, e bizim çocuklar ne olacak? Onlara kim iş bulacak? 6 milyon 200 bin kişiye işi CHP bulacak. Biz bulacağız.'

UZMANLIKLARDAN SÖZ ETTİ

İktidara gelmeleri durumunda ekonomide istikrarı, bütçe disiplini sağlayacaklarını, her kuruşun hesabını bu millete vermenin onurunu görev kabul edeceklerini vaadeden Kılıçdaroğlu, büyümeyi sağlayıp, döviz kurunu dengeli hale getireceklerini belirtti. Üreten, büyüyen, işsizliğin olmadığı bir Türkiye planladıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 

'Refahı tabana yayacağız. Rahmetli Ecevit derdi: 'Ne ezen, ne ezilen. İnsanca, hakça bir düzen.' Bunu sağlayacağız. Büyümeden alın teri döken herkes nasibini alacak. Yukarıda bir avuç insan zengin olmayacak. Neden söylüyorum biliyor musunuz? Şimdi size rakamlar vereceğim. Yıl 2002. Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una nüfüsun yüzde 1'i sahip. Yıl 2014. Toplam servetin yüzde 54.3'üne yüzde 1'i sahip. Servetin yarısından fazlası bir avuç insanın elinde. Biz 'köylü, çiftçi emekli kazanacak' diyoruz. Bunu nasıl yapacağız? Ramazan ve Kurban Bayramında emekliye birer maaş ikramiyle düğmeye basacağız. Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğiz. Faizlerin yüzde 80'ini sileceğiz. 'Ey Kılıçdaroğlu parayı nereden bulacaksın' diyorlar? Onlar benim özgeçmişimi bilmiyorlar. Ben 29.5 yıl devlette çalıştım. Görevim vergi nasıl toplanır, para nasıl harcanır, kul hakkı nasıl yenmez. Bunlar benim ilgi alanımdı. Ben bunları çok iyi bilirim. Onların da başka uzmanlık alanları var ama ben onu bilmem. 'Malı nasıl götürürüm, kul hakkını nasıl yenir' o konularda uzmanlar. Türkiye ekonomik büyüklükte dünyanın 18'inci ülkesi. Yeri gelince 'Türkiye zengin' diyorlar. Emekliye gelince 'Para yok' diyorlar. İnanacak mıyız ? 11 milyonu aşkın emekli, dul ve yetiim kardeşim. Ne derlerse desinler, CHP iktidarında ben sana o 2 ikramiyeyi vereceğim.'

İKTİDAR ŞAŞKIN İDDİASI

Emekli, dul ve yetimlere verilecek ikramiyenin vefa duygusundan kaynaklandığına işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, 'Parayı nereden bulacaksın?' diyenlere 'Sözüm söz, o kaçak saraya bağlanan tüm hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim' dedi. Birisinin 'Para yok, parayı nerden vereceksin?'diye zorduğunu, diğerinin 'Biz hazineyi doldurduk Kılıçdaroğlu millete dağıtacak' dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, 'Herkesin işi, herkesin aşı olacak. Emekliye bayramlarda 2 maaş ikramiye vereceğim. Bazıları emeklilerin İsviçre bankalarında hesap açacaklarını sanıyor herhalde. Emekli ikramiyesini harcayacak, esnaf, toptancı, sanayici kazanacak. Türkiye kazanacak, hortumcular kaybedecek' diye konuştu.

BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİ SÖZÜ

Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 7 Haziran günü sandığa giderken geçen seçimlerde şu veya bu nedenle CHP'ye oy vermeyen bir vatandaşı beraberinde götürmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Götürdüğümüz kişiye '13 yıl kredi açtık. Tek başlarına memleketi yönettiler. Önlerinde engel yoktu. 13 yılın sonunda geldiğimiz noktayı görün. Buna rağmen 17 milyon yoksulumuz, 6 milyon 200 bin işsizimiz, 350 bin atama bekleyen öğretmenimiz, aylığı 1000 liranın altında olan 8 milyon emeklimiz, 5.5 milyar harcanan 2 milyon Suriyelimiz var. Gel bu tabloyu değiştirelim. Beraber sandığa gidelim CHP 'ye yetki verelim' deyin. Ben sadece ve sadece 4 yıl için sizlerden yetki istiyorum. Namuslu siyaset nasıl olurmuş, kul hakkı yememek neymiş, işsizlikle mücadele etmek neymiş bunları hayata geçirmek istiyorum. Bu güzel ülkede her çocuğun mutlu olması, her evde bereket olması için mücadele ediyorum. Bunları yaparken bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz. Kimse düşüncelerinden ötürü mahkeme kapılarında sürünmeyecek. Almanya, Japonya, Fransa'da ne varsa bizde de birinci sınıf demokrasi olacak. Gazi Musfata Kemal'in ülkesinde birinci sınıf demokrasi olmalıdır. Bu güzel insanlara üçüncü sınıf demokrasi yakışmaz.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0