Görüş Bildir
Haberler
Keyfinizi Anında Yerine Getirecek 19 Öneri

Keyfinizi Anında Yerine Getirecek 19 Öneri

uplifers .com
19.01.2016 - 11:26

Mutluluk; günlük hayatta yaptığınız şeylerin %10’undan, genetik yapınızın %50’sinden, kendinizi mutlu etmek için yaptığınız şeylerin ise %40’ından oluşan bir olgu. %40’lık kısmı gerçekleştirmek için hemen şimdi, sizler için hazırladığımız mutluluk önerilerine bir göz atın ve kendinize gülümsemek için bir sebep yaratın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Bardağın dolu tarafını görün

19. Bardağın dolu tarafını görün

Hayatımızda var olan şeyler, bizim için ne anlam ifade ediyorsa o kadar değerlidir. Yani, nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Neden hayatınızdaki şeylerin negatif taraflarına odaklanmayı bırakıp pozitif yönlerine bakmıyorsunuz? Şimdi bardağın dolu tarafına bakma zamanı. Pozitif düşünün ki pozitif olun.

18. Uykunuzu alın

18. Uykunuzu alın

İyi bir gece uykusunu asla hafife almayın. Yapılacaklar listesiyle dolu olan, sürekli bir yerlere yetişmeye çalıştığınız hayatınızda uykusuz kalmanız, daha sabırsız olmanıza ve yaptığınız işlerden verim alamamanıza sebep olacaktır. Uykunuzu almanız daha enerji dolu, daha pozitif ve daha verimli bir hayata açılan bir kapı gibidir.

17. Güneşle aydınlanın

17. Güneşle aydınlanın

Gün ışığı, modunuz düştüğünde hayatınıza aydınlık getirebilecek en önemli unsurdur. Sabahları güneş alan bir odada uyanmak, gün boyunca modunuzu yüksek tutmanızda size yardımcı olacaktır. Özellikle sabah güneşi, mutlu bir güne başlamanızın en büyük sebeplerindendir. Tüm perdelerinizi açın ve güneşin odanıza girmesine izin verin.

16. Dışarı çıkın

16. Dışarı çıkın

Hiçbir şey yapmıyor olsanız dahi, yalnızca dışarı çıkmak bile size kendinizi iyi hissettirecektir. Stres altındayken kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük, dört duvar arasında beklemektir. Dışarı çıkmak için atacağınız küçük bir adım, var olan problemlerinizden, temiz havaya ve etraftaki şeylere odaklanarak kurtulmanıza yardımcı olur.

15. Kuruyemiş atıştırın

15. Kuruyemiş atıştırın

Araştırmalar, omega-3 ve diğer yağ asitleri açısından oldukça zengin olan fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuruyemişleri tüketen insanların depresyona sahip olma oranlarının daha düşük olduğunu ve problemlerle daha kolay başa çıktıklarını gösteriyor. Kuruyemiş atıştırmak için verdiğiniz kısa bir ara, modunuzu yükseltmenize yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Aromaterapi Rahatlatıcı kokuların yayıldığı bir odada bulunun

14. Aromaterapi Rahatlatıcı kokuların yayıldığı bir odada bulunun

Aromaterapi Rahatlatıcı kokuların yayıldığı bir odada bulunuyor olmak strese bağlı durumlardan daha az etkilenmenize yardımcı olabilir. Odanızın havasını değiştirmek için kokulu mumlardan ya da kaynar suyun içine damlattığınız birkaç damla aromatik yağdan yardım alabilirsiniz. Zamanla mutlu anlarınızı kokularla bağdaştırmaya başlayacak, mutlu olmak için odanızın havasını değiştirmeyi alışkanlık haline getireceksiniz.

13. Evcil hayvanınızla oyunlar oynayın

13. Evcil hayvanınızla oyunlar oynayın

Araştırmalara göre; köpek ya da kedi gibi evcil bir hayvanla 15 dakika geçirmek, vücudunuzda mutluk hormonu salgılanmasına yardımcı olan dopamin ve serotonin gibi kimyasalları harekete geçiriyor. Hayvanların yatıştırıcı etkisi, terapistlerin ve rahatlamak isteyen herkesin kullandığı bir method. Her gün yakınınızdaki bir hayvanla 15-20 dakika geçirmeyi deneyin. Tüm sıkıntılarınızdan bir anda uzaklaştığınızı görecek, kendinizi anlamsızca gülerken bulacaksınız.

12. Yaşadığınız yere çekidüzen verin

12. Yaşadığınız yere çekidüzen verin

Evinizde ya da iş yerinizde gereksiz birçok şeyin ortalıkta olması size, yapılmayı bekleyen bir sürü işiniz olduğu sinyalini verir. Sürekli dağınık yaşayarak bu mesajlara maruz kalmak yerine, 15 dakikanızı masanızı ya da çevrenizdeki eşyaları düzene sokmak için ayırın. Etrafınızdaki dağınıklıkları düzenlemek ve çevrenizi düzenli tutmak size, çevrenizdeki şeyler üzerinde kontrolünüz olduğu duygusunu verir ve bu kendinize olan güveninizin artmasına yardımcı olur.

11. Mutluymuş gibi yapın

11. Mutluymuş gibi yapın

Kendinizi mutlu hissetmeseniz bile gülümseyin. Mutlu hissetmediğiniz anlarda gülümsemek, beyninizdeki mutluluk merkezlerini harekete geçirir ve aniden kendinizi daha mutlu hissetmeye başlarsınız.

10. Çikolata yiyin

10. Çikolata yiyin

Kocaman, dolgun bir çikolatayı ısırmanın vereceği mutluluğu alabileceğiniz çok az şey vardır. Bunun yanında, çikolatanın içeriğinde var olan maddeler, vücuttaki serotonin seviyesini arttırarak daha mutlu olmanıza sebep olur. Kokusundan, görünümünden, tadından bahsetmeye bile gerek yok sanıyoruz

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Hızlı düşünün

9. Hızlı düşünün

Modunuzun düştüğü anları hızlıca geçmeniz size kendinizi daha mutlu hissettirebilir. Örneğin; patronunuza bir konu yüzünden sinirlendiyseniz, 30 saniye içinde onunla ilgili sevmediğiniz her şeyi aklınıza getirmeye çalışın. Hızlı düşünmek, negatif şeyler için bile olsa, modunuzu yükseltmenize yardımcı olacaktır. Ya da en azından, dikkatinizi dağıtmanıza yardımcı olacaktır.

8. Kahkahalarla gülün

8. Kahkahalarla gülün

Kendinizi kötü hissettiğinizde hemen YouTube’a girin ve kısa, komik bir video izleyin. Kahkaha atarak gülmek vücudunuzdaki dopamin seviyesini arttırır. Komik hayvan videoları başlangıç için iyi bir seçenek olabilir.

7. Paranızı akıllıca harcayın

7. Paranızı akıllıca harcayın

“Titre ve kendine gel” terapisi Kredi kartınızı elinize alıp çılgınca alışveriş yapmaya başlamadan önce, bin bir zorlukla kazandığınız parayı biraz sonra ne kadar kolay harcayacağınızı aklınıza getirin. Aynı parayla bir caz konserine, farklı ve güzel bir yere yeni tatlar denemeye ya da daha önce gitmediğiniz bir yeri görmeye gidebilirsiniz. Seçim sizin.

6. Spor yapın

6. Spor yapın

Depresif hissettiğiniz zamanlarda yapmayı en son isteyeceğiniz şeylerden biridir spor. Fakat spor yapmak modunuzu yükseltmenize ve kendinizi daha iyi hissetmenize neden olabilecek en faydalı şeylerden biridir. Günde 30 dakika yapacağınız egzersizler, depresyon riskini azaltmaya yardımcı olduğu gibi 12 saate kadar modunuzun yüksek olmasını sağlayacaktır.

5. Sarılın

5. Sarılın

Birine sarılmak, elini tutmak, dokunmak; aslında farkında olmadan kendimizi mutlu etmek için yaptığımız şeylerdir. Canlı bir şeye dokunmak endorfin salınımına neden olmakla birlikte kan basıncını ve kalp ritmini düşürür. Güvendiğiniz birisine sarılmak, rahatlamanın ve mutlu olmanın en kolay yollarından biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Kendinizi dinleyin

4. Kendinizi dinleyin

Sorumluluklarımız, bizden beklenenler, hayatın gereklilikleri vb. bir çok şey zaman zaman stresli ve dolu olmamıza sebep olabilir. Böyle anlarda hayata biraz ara vermek ve dinlenmek için kendimize zaman ayırmak çok önemlidir. Günlerinizi ekstra işlerle doldurmamaya çalışın. Çalışırken sürekli haftasonunu düşünün ve anı yaşamaya çalışın.

3. Kendinizi ödüllendirin

3. Kendinizi ödüllendirin

Bazen günü bomboş geçirmek ya da bütün gün sevdiğiniz abur cuburları yemek, özellikle zor zamanlarınızda, size çok iyi gelecektir. Kendinizi sizi mutlu eden şeylerle ödüllendirmek kendinizi mutlu etmeniz ve hayattan zevk almanız için yapmanız gereken önemli şeylerdendir.

2. Arkadaşlarınızla zaman geçirin

2. Arkadaşlarınızla zaman geçirin

Araştırmalara göre depresyon tedavisinde arkadaşlarınızla düzenli zaman geçirmek, anti-depresanlardan ve psikoterapiden daha etkili. Çevrenizdekilerle ilişki içinde olmanız kendinize olan güveninizin ve saygınızın artmasına yardımcı olur. En yakın arkadaşınızı aramak için neyi bekliyorsunuz?

1. Etrafınıza sevgi dağıtın

1. Etrafınıza sevgi dağıtın

Gönüllü işler yapan insanlara baktığınızda, ekonomik ya da sosyal durumunun nasıl olduğu önemli olmaksızın, diğer insanlardan daha mutlu ve pozitif olduklarını görürsünüz. Araştırmacılar, gönüllü olarak çalışmanın empati duygusunu arttırdığını ve bu insanların hayatlarında var olan şeylere daha çok şükrettiklerini düşünüyorlar. Sahip olduklarınızı ihtiyacı olanlarla paylaşma zamanı. İşe bu yazıyı sevdiklerinizle paylaşarak başlayabilirsiniz:)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
24
14
8
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın