Görüş Bildir
Haberler
Kendisine Yaşatılanları Tek Tek Ödeten Gözü Kara Karakterlerin Yer Aldığı En İyi İntikam Filmleri

Kendisine Yaşatılanları Tek Tek Ödeten Gözü Kara Karakterlerin Yer Aldığı En İyi İntikam Filmleri

16.01.2022 - 09:00 Son Güncelleme: 16.01.2022 - 13:23

İntikamın soğuk yenen bir yemek olduğunu düşünenler için birbirinden güzel filmleri bu listede sıraladık. Başından geçen olaylara sessiz kalmayan ve vakti gelince bunun acısını çıkaran karakterlerle donanmış bu filmler, kendi adaletini sağlamaya çalışan kişilerin başlarından geçenleri konu alıyor. Siz de birbirinden başarılı oyuncuları ve sürükleyici olay örgüleriyle sizi ekrana kilitleyecek en iyi intikam filmlerini keşfetmeye ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. I Spit on Your Grave / Mezarına Tüküreceğim (2010) IMDb: 6.3

15. I Spit on Your Grave / Mezarına Tüküreceğim (2010) IMDb: 6.3

Bu film, yazdığı romana odaklanmak için bir orman evine yerleşen yazar Jennifer Hills'in hikayesini anlatıyor. Olaylar, çevredeki kötü niyetli adamların evde yalnız yaşayan bir kadın olduğunu fark etmesiyle başlıyor. Yazarı korkutmak için eve giren bu adamlar, gece boyunca Jennifer'a işkence yapıp tecavüz ediyorlar. Bir şekilde bu adamların elinden kurtulmayı başaran Jennifer'ın tek isteği, bu adamların yaptıklarını yanlarına bırakmamak ve onlardan intikam almak. Bakalım Jennifer bu kötü adamlardan intikam alabilecek mi?

14. Death Wish / Öldürme Arzusu (2018) IMDb: 6.3

14. Death Wish / Öldürme Arzusu (2018) IMDb: 6.3

Dr. Paul Kersey, oldukça deneyimli bir travma cerrahı ve çevresinden saygı gören bir aile babası. Kersey'in hayatı, insanların canını kurtarmak ve ailesiyle mutlu bir yaşam sürmekle geçiyorken evlerine düzenlenen bir saldırı her şeyi değiştirir. Saldırı yüzünden eşini kaybeden ve kızının komada verdiği yaşam mücadelesini gören doktor, bütün odağını adaleti sağlamaya yöneltir. Bundan sonra hayatını bu saldırıyı yapanlardan intikam almaya adayan Kersey, bir ölüm makinesine dönüşür. Acaba Dr. Kersey bu mücadelesinde nelerle karşılaşacak?

13. Faster / Hızlı (2010) IMDb: 6.4

13. Faster / Hızlı (2010) IMDb: 6.4

Bu filmde banka soyan James Cullen'ın, abisinin ve arkadaşlarının başına gelenler anlatılıyor. Ellerinde yüklü miktarda para olduğunu bilen bir çete, dörtlüyü takip eder ve yakalar. Çetedekiler onları vurup kaçar ancak James Cullen kafasından vurulmuş olmasına rağmen hayatta kalmayı başarır. İyileştiğinde soygun yüzünden ceza alan Cullen, 10 yıl hapiste kalır. Cezasını bitirdikten sonra aklındaki tek şey ise abisi ve arkadaşlarını vuran çeteyi bulup onlardan intikam almak olur. James Cullen, para yüzünden kaybettiklerinin intikamını alabilecek mi?

12. Peppermint / İntikam Meleği (2018) IMDb: 6.5

12. Peppermint / İntikam Meleği (2018) IMDb: 6.5

Bir saldırı esnasında kızını ve eşini kaybeden Riley, yaklaşık beş yıl komada kalır. Komadan uyanan Riley'in tek isteği ise adaleti sağlamak olur. Bunun için elinden gelen her şeyi yapan Riley, hiçbir şekilde adaletin yerini bulmasını sağlayamaz. Sistemin suçluları cezalandırmak yerine koruduğunu fark eder. Riley, yaşadığı bunca şeyden sonra kendi adaletini kendi sağlamaya çalışır. Kızının ve kocasının intikamını alabilmek için çabalamaya başlar. Acaba Riley adaleti sağlayabilecek mi?

11. Mad Max / Çılgın Max (1979) IMDb: 6.9

11. Mad Max / Çılgın Max (1979) IMDb: 6.9

Max, şiddetin sıradanlaştığı distopik bir gelecekte yaşayan bir polis. Max'in yaşadığı şehir, motor çetesinin kanun dışı oyunları sebebiyle bir kaos ortamına dönüşür. Max, yaşanan birbirinden kötü olayların arasında kalarak bir trajedinin kurbanı olur. Bu olayların bitmesini sağlamak için ise kendi yöntemlerini uygulamaya karar verir. Bakalım Max'in yöntemleri şehri kurtarmaya yetecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. The Limey / Denizci (1999) IMDb: 7.0

10. The Limey / Denizci (1999) IMDb: 7.0

Bu film, İngiliz bir babanın kızının katillerini bulmak için Los Angeles'a gitmesini konu alıyor. Wilson, oldukça tehlikeli ve eski bir mafya üyesi. Hapisten çıktıktan sonra ise aklındaki tek şey, kızının ölümünden sorumlu kişileri bulup onlardan intikam almak olur. Başrolünde Terence Stamp'in oynadığı bu filmde baba, kızının katillerini bulup onlardan intikam alabilecek mi?

9. Point Blank / Dönüşü Olmayan Yol (1967) IMDb: 7.3

9. Point Blank / Dönüşü Olmayan Yol (1967) IMDb: 7.3

Los Angeles'ta bir gangster çetesinin üyesi olan Walker, yaptıkları bir soygundan sonra büyük bir ihanete uğrar. İhanetine uğradığı kişiler ise karısı ve ortağı! Bu ikili, Walker'ı ölüme terk eder. Ancak Walker hayatta kalmayı başarır ve intikam almak için karısının ve ortağının peşine düşer. Onları bulup soygunda payına düşen parayı almayı amaçlayan Walker, olayların düşündüğü kadar basit olmadığını ve bir suç örgütünün de işin içine karıştığını fark eder. Walker, bu işi çözüp hak ettiğini alabilecek mi?

8. John Wick (2014) IMDb: 7.4

8. John Wick (2014) IMDb: 7.4

Eski bir tetikçi olan Wick, çok sevdiği ve değer verdiği eşini kaybeder. Eşinin ölümünden sonra hayatı anlamlı kılan tek şey ise eşinin ona bıraktığı köpeği olur. Bir gün Rus mafyası evine girerek arabasını çalar ve yaşama tutunmasını sağlayan köpeğini de öldürür. Bu yaşananlardan sonra John Wick'in tek amacı bu adamlardan intikam almak olur. Bunun için de emekli olduğu eski hayatına geri döner. Bakalım John Wick intikamını alma yolunda nelerle karşılaşacak?

7. Taken / 96 Saat (2008) IMDb: 7.8

7. Taken / 96 Saat (2008) IMDb: 7.8

Eski bir CIA ajanı olan Bryan, eşinden ayrılmış ve kızına çok düşkün bir baba. Bryan'ın kızı Kim, babasını ikna ederek Avrupa seyahatine çıkar ancak Paris'i gezerken kaçırdığı kızları 96 saat içinde ülkelerine götürüp pazarlamalarıyla bilinen Arnavut bir çete tarafından kaçırılır. Bryan, kızının kaçırıldığını öğrendiği andan itibaren çeteden intikamını almak için zamanla yarışmaya başlar. Bryan, 96 saat içinde kızını kurtarabilecek mi?

6. The Revenant / Diriliş (2015) IMDb: 8.0

6. The Revenant / Diriliş (2015) IMDb: 8.0

Diriliş, 1820'lerde kürk ticareti yapan ve sınırda yaşayan bir adam olan Hugh Glass'ın hikayesini konu ediyor. Ayı saldırısına uğrayarak yaralanan Glass, av ekibinde bulunan arkadaşı John tarafından soyularak ölüme terk edilir. John, sadece Glass'a zarar vermekle kalmaz ve onun oğlunu da öldürür. Hayatta kalmayı başaran Glass ise hem kendisinin hem oğlunun intikamını almak için John'un peşine düşer. Bakalım Glass, ona ihanet edenleri bulup intikamını alabilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Kill Bill: Vol. 1 (2003) IMDb: 8.1

5. Kill Bill: Vol. 1 (2003) IMDb: 8.1

Kendi düğününde saldırıya uğrayan 'Gelin' takma isimli suikastçının hikayesini konu eden bu yapım, Kill Bill serisinin ilk filmi. Düğündeki bütün davetlilerin hayatını kaybettiği bu saldırıda bebeğini düşüren Gelin, dört yıllık bir komanın ardından gözlerini açar. Gözünü açar açmaz aklına gelen tek şey ise hayatını mahveden ve bebeğinin canına kast eden suikastçılar ekibinden intikam almak olur. Acaba serinin ilk filminde Gelin nasıl olaylarla karşılaşacak?

4. Unforgiven / Affedilmeyen (1992) IMDb: 8.2

4. Unforgiven / Affedilmeyen (1992) IMDb: 8.2

Diktatör bir şerif olan Bill Dagett, kasabadaki işlerini şiddet kullanarak halletmeyi seçer. Yönettiği kasabayı yaşanamayacak haline getiren şerif, bir süre sonra adaletten tamamen vazgeçer. Eski bir silahlı soyguncu olan Will Munny ise bu duruma sessiz kalamaz. Eski ortağı Ned Logan ve The Schofield Kid'in yardımıyla son bir iş üstlenerek şeriften intikam almak ister. Bakalım bu adalet savaşını kazanan kim olacak?

3. Inglourious Basterds / Soysuzlar Çetesi (2009) IMDb 8.3

3. Inglourious Basterds / Soysuzlar Çetesi (2009) IMDb 8.3

Shosanna, Nazi işgali altındaki Fransa'da ailesinin öldürülmesine şahit olur ancak kendi hayatta kalmayı başarır. Kimliğini değiştirip yeni bir hayata başlayan Shosanna, ailesinin ölümüne sebep olan Nazi komutanından intikam almayı hedefler. Yahudi askerleri örgütleyen Teğmen Raine'le yolları kesişince intikam alma şansının arttığını fark eder. Bakalım Teğmen Raine ve Shosanna katledilenlerin intikamını alabilecek mi?

2. Memento / Akıl Defteri (2000) IMDb: 8.4

2. Memento / Akıl Defteri (2000) IMDb: 8.4

Eski bir sigortacı olan Leonard, dışarıdan karizmatik bir iş adamı gibi görünmesine rağmen aslında karısının katilini bulmaya çalışan çaresiz bir adam. Ancak Leonard'ın bu yolda büyük bir engeli var: Kısa süreli hafıza kaybı yaşaması! Bazen 15 dakika öncesini bile anımsamayan Leonard, sadece kim olduğunu ve geçmişini hatırlar. Acaba Leonard, hiçbir şeyi hatırlayamazken katili bulup karısının intikamını alabilecek mi?

1. Gladiator / Gladyatör (2000) IMDb: 8.5

1. Gladiator / Gladyatör (2000) IMDb: 8.5

Roma tahtının varisi Commodus, General Maximus'un yükselişini kıskanmaya başlar. Maximus ve ailesi için ölüm emri verir ancak Maximus ölümden kurtulur. Hayatta kalsa da köle gibi yaşamak zorunda kalan general, arenaya gönderilir ve burada gladyatör eğitimleri alır. Maximus'un Roma'ya geri döndüğündeki tek amacı ise Commodus'u öldürerek intikam almak olur. Acaba gladyatör hedefine ulaşabilecek mi?

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CONALL

Mezarına tüküreceğim gerçekten sağlam bir film. Ama bu türü sevenler ve birçok sıkıntılı görüntüye dayanabilecek olanlar izlesin. Kill Bill'i söylemiyorum za... Devamını Gör

Mert Demir

intikam var the punisher yok 😮

l0qi

#1 "niyet ettin Allah rızası için intikam almaya"filmi