Görüş Bildir
Haberler
Kendini Tanıma Sanatı: Enneagram'a Göre Senin Kişilik Tipin Hangisi?

etiket Kendini Tanıma Sanatı: Enneagram'a Göre Senin Kişilik Tipin Hangisi?

Candan Çiftçi
27.10.2017 - 18:22 Son Güncelleme: 15.04.2022 - 15:39

Enneagram, dokuz ayrı kişilik tipini ve bu tipler arasındaki karşılıklı ilişkileri açıklayan eski bir öğretidir. Peki ya sen bu dokuz kişilikten hangisi olduğunu merak ediyor musun?

Cevabın evetse; haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak hangi ayda doğduğunu söyle bakalım?

1. İlk olarak hangi ayda doğduğunu söyle bakalım?

2. Bu durumların hangisinde motivasyonunun daha yüksek olduğunu düşünüyorsun?

2. Bu durumların hangisinde motivasyonunun daha yüksek olduğunu düşünüyorsun?

3. Hafta sonları seni nerede bulabiliriz?

4. Bunlardan hangisi senin en sevmediğin özelliğin olabilir?

5. Bunlardan hangisi uğruna, sonuna kadar savaşmaya değer?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi buna katılıp, katılmadığını söyle bakalım; ' İlişkilerim sıklıkla çalkantılıdır çünkü merakım, yoğunluğum, tutkum ve onları derinlemesine anlama arzum başkalarını bunaltabilir.'

7. Şimdi de aşağıdaki görsellerden sana yakın geleni seç bakalım!

8. Şuna da cevap ver ve bitirelim;

8. Şuna da cevap ver ve bitirelim;
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kusursuzun peşinde bir mükemmeliyetçi!

Kusursuzun peşinde bir mükemmeliyetçi!

Sen kusursuzu arayan bir mükemmeliyetçisin. Yaptığın her işin eksiksiz olması için elinden geleni yapıyorsun ve herhangi bir aksilik çıktığında kendini aşırı derecede suçlu hissediyorsun. Senin bu mükemmeliyetçiliğin ilişkilerine de yansıyor çünkü sen; karşındaki kişinin de her anlamda kusursuz olmasını, beklentilerini karşılamasını bekliyorsun. Bu yüzden işinde ve hedeflerinde oldukça başarılıyken söz konusu aşk olduğunda büyük sorunlar yaşıyorsun. Umarız karşına kafana göre biri çıkar.

İyilik Savaşçısı!

İyilik Savaşçısı!

Sen resmen kendini iyiliğe adamışsın. Elinden geldiğince herkese yardım etmeye çalışıyorsun. İnsanlarla sıcak ilişkiler kurmakta üstüne yok. Belki de bu sebepten ikili ilişkilerinde oldukça başarılısın ancak zaman zaman senin bu naif halini suistimal eden insanlara da rastlıyor ve yaşadığın olumsuzluklarda bile yine suçu kendinde arıyorsun. Sen bu kadar iyi ve yardım severken etrafından aynı özeni görmeyince içine kapanıp hayata küser gibi oluyorsun. Bizden tavsiye kendine bu kadar yüklenmemen.

Başarı odaklı bir ruh!

Başarı odaklı bir ruh!

Senin için hayatta en önemli şey başarıdır. Hırslı ve oldukça çalışkan birisin. Kafana bir şey koyduğunda ona ulaşmak için her yolun mübah olduğunu düşünüyorsun bu da seni zaman zaman acımasızlaştırıyor. Giriştiği her işte başarılı olmak isteyen biri olarak da ekip yönetimi ve topluluğa hitap etme konusunda da doğuştan bir yeteneğin var.

Farklılığın diğer adı!

Farklılığın diğer adı!

Sen halinle, tavrınla, hayata bakış açınla yani kısacası her şeyinle kendinde özgü birisin. Bu kadar özgün olman da uçsuz bucaksız yaratıcılığından ileri geliyor. Farklı olmak zaman zaman sende dışlanıyormuş gibi bir his uyandırsa da asla herkes gibi olamıyorsun ve aslında böyle olmak içten içe hoşuna gidiyor. Sıradan güzellik anlayışları sana çok klişe geliyor çünkü sen de kendin gibi sıra dışı olan kişilerden hoşlanıyorsun. Yaptığın işlerdeyse anlam ve derinlik her şeyden önce geliyor.

Bilgi peşinde bir araştırmacı!

Bilgi peşinde bir araştırmacı!
www-tc.pbs.org

Senin için hayat demek sürekli yeni eyler öğrendiğin bir yolculuk gibi. Çevrende olup biten her şeyi gözlemleyip her şeyden bir anlam çıkarmaya çalışıyorsun. Mantık çerçevesinde hareket ediyor ve bu tarz düşünen insanlarla iletişim kurmaktan hoşlanıyorsun. Senin için her olay hatta hissettiğimiz duygular bile bir neden- sonuç ilişkisiyle örülü. Kitap okumayı ve araştırma yapmaktan hoşlandığını söylememize gerek yok herhalde.

Sorgulayıcı!

Sorgulayıcı!

Sen her şeye ama her şeye şüpheyle yaklaşıyorsun. Bunun sebebiyse hem kendini hem de sevdiklerini koruma isteğin. Kendince böyle bir koruma kalkanı geliştirmişsin. Sürekli tetikte ve temkinlisin, kimseye kolay kolay güvenmiyor hiçbir olaya balıklama dalmıyorsun. Ciddi anlamda güven problemi yaşadığın için özellikle ikili ilişkilerinde problem yaşıyorsun ancak bir kez güvendiğinde de o kişiye kendini adıyorsun.

Enerji dolu bir maceraperest!

Enerji dolu bir maceraperest!

Senin için kıpır kıpır ve yaşam enerjisiyle dolu. Zihnin sanki durmadan yaratıcı fikirlerle çalışıyor. Bu yüzden de sıklıkla bir işi bitirmeden diğerine başlıyorsun. Bunun sana en büyük zararı da çevren tarafından maymun iştahlı biri olarak görülmen oluyor. Motivasyon konusundaysa kimse senin eline su dökemez hem kendini hem de etrafındaki kişileri kolayca bir işe teşvik edebiliyorsun.

Meydan okuyucu!

Meydan okuyucu!

Sen resmen kendini güç timsali gibi hissediyorsun. Hayattaki en büyük amacınsa adalet sağlamak. Senin doğrularına ve hayata bakış açına uymayan bir şey kolayca sinirlenip, yansıtmaktan çekinmiyorsun. Tüm bu duyguların seni sert ve biraz ürkütücü görünen biri haline getirmiş. Bir işe başladığında veya bir söz verdiğindeyse onu sonuna kadar yapmadan asla pes etmiyorsun.

Huzur peşinde bir barışçıl!

Huzur peşinde bir barışçıl!

Sen oldukça barışçıl ve her zaman orta yolu bulabilen birisin çünkü olaylara objektif bir bakış açısıyla, yargılamadan bakabiliyorsun. Bu da gelişmiş empati yeteneğinden kaynaklanıyor. Kişilerlerle çatışmaktan ziyade uzlaşmayı seçiyor, kimseyi tercihlerine göre kafanda sınıflara ayırmıyorsun. Fazlasıyla uysal biri olsan da damarına basıldığında gereken cevabı vermeyi ve hak edilen tavrı göstermeyi de iyi biliyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2463
802
398
222
118
99
67
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurcan Güneri

Farklılığın diğer adı!Sen halinle, tavrınla, hayata bakış açınla yani kısacası her şeyinle kendinde özgü birisin. Bu kadar özgün olman da uçsuz bucaksız yara... Devamını Gör

ecem parlar

Huzur peşinde bir barışçıl! Sen oldukça barışçıl ve her zaman orta yolu bulabilen birisin çünkü olaylara objektif bir bakış açısıyla, yargılamadan bakabiliy... Devamını Gör

Asosyal deli

Farklılığın diğer adı!