Görüş Bildir
Haberler
Kendine Güven! İşte Yerle Bir Olmuş Öz Güvenini Geri Kazanmanın 15 Yolu

Kendine Güven! İşte Yerle Bir Olmuş Öz Güvenini Geri Kazanmanın 15 Yolu

Bazen hayatımıza giren insanlar, bazen yaptığımız hatalar, bazen de uğradığımız başarısızlıklar özgüvenimizi yerle bir eder. Ama hiç bir durum benliğimizden ve kişiliğimizden bir şeyler eksiltmez. Kendiniz olun ve başaracağınıza inanın. Çünkü çok değerlisiniz....

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nedenlerini belirle

1. Nedenlerini belirle

Güven eksikliği için sayısız tetikleyici olabilir. Aşırı kilolu olmaktan çocukluk çağı travmasına ya da özsaygı eksikliğinden, aile meselelerine hatta öğretilen ideolojilere karşı yoksulluğa kadar sayısız neden vardır. Özgüveni arttırmaya yönelik ilk ve en önemli adım, korku faktörlerini tanımlamaktır. 

Nedeni belirledikten sonra, artıları ve eksileri hakkında kendinizle tartışın. Artıları ile eksilerini üstesinden gelmek için deneyin.

2. Fiziksel aktivitelere başla.

Egzersiz sadece sağlığınıza değil, aynı zamanda ruh halinize ve güveninize de olumlu etki eder. Bir an önce sürekli ertelediğiniz hareketli yaşam düşüncenizi hayata geçirin ve size uyan bir egzersiz programına başlayın.

3. Giyimine özen göster.

Mükemmel olmak için çok fazla kıyafete ihtiyacınız yok. Kaliteli ve vücut tipinize uygun birkaç parça daha iyi hissetmeniz için yeterli olacaktır. Yumuşak bir dokunuşa sahip sıcak bir duş, kendi görüntü anlayışınızı ve güven seviyenizi yükselterek görünümünüzün şeklini değiştirebilir. Ardından yapacağınız hafif bir makyaj kıyafetinizle uyum sağlayarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

4. Olumsuz düşünceleri kafanızdan atın.

4. Olumsuz düşünceleri kafanızdan atın.

Asla “Yapamıyorum” veya “Benim için çok zor” demeyin. Bu ifadeler sizi farkında olmadan negatif bir ruh haline sokar.

5. Pozitif düşünün.

5. Pozitif düşünün.

Sizin için neyin pozitif olduğunu ve neyin negatif olduğunu bilmek çok önemli bir güven artırıcı tekniktir. Negatif düşünceleri kafanızdan attıktan sonra pozitifleri yerine koyun. Böylece daha hayat dolu olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini tanı.

Düşüncelerinizi dinleyin ve düşündüğünüz her şeyi yazmaya başlayın. Bu tam olarak ne hissettiğinizi analiz etmenize yardımcı olacaktır. Sorunlarınızı tanımlamazsanız çözüm yolunu da bulamazsınız.

7. Kendine karşı nazik ol.

7. Kendine karşı nazik ol.

Herkes hata yapar! Önemli olan bu hatalarınızı anlayıp ders çıkarabilmektir. Yaptığınız yanlışlar yüzünden kendinize sert davranmayın. Her zaman nazik olun, kendinizi dinleyin ve sevin. Meditasyon uygulamaları size bu konuda yardımcı olabilir.

8. Düşüncelerini hayata geçir.

Sadece düşüncelerinizi olumlu bir şekilde değiştirmek size yardımcı olmaz. Bunları harekete geçirmelisiniz. Yavaşça başlayın ve hedefinize ulaşmak için konsantre olun.

9. Empati kur.

Diğer varlıklara karşı cömert ve nazik olmak, kendinizde şefkat duygusu oluşturur. Bu durum imajınızı belirler ve sizi iyi hissettirir. Hatta kendinizi iyi hissetmek için bir şeylere gönüllü olup birilerine yardım edebilirsiniz.

10. Önceden hazırlan.

Bir sunum yapmadan ya da sınava girmeden önce mutlaka çalışın ve provalar yapın. Konuyu bildiğinizde kendinize olan güveni karşı tarafa hissettireceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hedefini belirle.

Hayatınızın üzerine inşa edildiği ilkeler nelerdir? Bilmiyorsanız sorun yaşarsınız çünkü hayatınızı yönsüz hissedersiniz. Hedefler ve ilkeler size ek motivasyon ve özgüven sağlar.

12. Dik dur.

Duruşunuz güven düzeyinin bir göstergesidir. Otururken veya biriyle konuşurken kambur durmayın, her zaman omuzlarınız ve başınız dik durun.

13. Düzenli ol.

Daha az eşya ve düzenli bir masa başarının en küçük parçalarından ikisi. Düzen, sizi çok daha başarılı ve özgüven sahibi biri haline getirebilir.

14. Alışkanlıklarını değiştir.

Hayatınızda sağlığınıza zarar veren ve size enerji kaybettiren alışkanlıkları çıkarın. Örneğin şekerli ürün tüketmeyin ya da işe araba yerine toplu taşıma ile gidin.

15. Genel kültür seviyeni artır.

Bilgi güçtür diye boşuna dememişler. Ne kadar çok şey bilirseniz konuşmalarınız da o kadar çok ilgiyle izlenir. Bu ilgi sizin kendinize olan güveninizin artmasına yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Benzer içerikler:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
345
98
42
38
36
31
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

Pozitif düşünün... Bunu diyenin ağzına kürekle vurasım var.

Mida yuhen

Hem de fırın küreğiyle:))

Mida yuhen

Hangi gişisel kelişim kitabından arakladınız acep🤔...yaw he he bunları yapınca direkt ceo yapıyorlar kesin bilgi...Yahu bura Türkiye...zaten bu uygulamaları ... Devamını Gör