Görüş Bildir
Haberler
Kemer ve Bodrum'da Peş Peşe Orman Yangınları

Kemer ve Bodrum'da Peş Peşe Orman Yangınları

Antalya'nın Kemer ilçesinde sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Karadan ve havadan müdahale edilen yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Ekipler dün ve önceki gün de kentin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarını güçlükle söndürebilmişti. Öğlen saatlerinde bir yangın haberi de Muğla'nın Bodrum ilçesinden geldi. Makilik alanda başlayan yangının yerleşim alanlarına kadar ulaştığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre Kemer- Antalya karayolu üzerindeki ormanlık alanda saat 07.00 sıralarında yangın çıktı. 

Rüzgarın etkisiyle büyüyerek yolun karşısına sıçrayan yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Yoğun araç trafiğinin olduğu karayolu kenarındaki yangına, 2 söndürme helikopteri, amfibik uçak ile Antalya ve çevre ilçelerden gelen orman işçileri arazözlerle, Büyükşehir Belediyesi Kemer İtfaiye Şefliği’ne bağlı ekipler de itfaiye araçlarıyla müdahale etti.

Yaklaşık 2.5 saatlik müdahalenin ardından yol kenarındaki alanda yangın büyük ölçüde söndürüldü.

Rüzgarın etkisiyle tepenin arka tarafına doğru yayılan yangına ise havadan müdahale sürüyor.

Antalya'da 2 gündür orman yangınları yaşanıyor

Antalya'da 2 gündür orman yangınları yaşanıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekipler 2 gündür Belek ve Kundu turizm bölgeleri arasında kalan Kral Yolu mevkisinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyordu. Dün çıkan yangında yaklaşık 1.5 hektarlık alanın zarar gördüğü açıklanmıştı.

Bir yangın haberi de Bodrum'dan

Bir yangın haberi de Bodrum'dan

Muğla Bodrum'da öğle saatlerinde makilik bir alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle bir sitenin oldukça yakınına kadar ulaştı. Ekiplerin alevleri söndürmek karadan ve havadan çalışma yaptıkları belirtiliyor.

Nedeni belirlenemeyen yangının çıktığı yerin Karabağlar Mahallesi'nde olduğu belirtiliyor.

Kısa zamanda büyüyen alevler Akyarlar Mahallesi'ne ulaştı. Yapılan ilk müdahale sonucu yangın önemli ölçüde etkisini yitirdi ancak bu kez rüzgar şiddetini arttırdı. 

Tekrar büyüyen alevler, Karaincir Sitesi yakınına kadar geldi. Korkuya kapılan çevre sakinlkeri evlerini boşaltmaya başladı. Yangının 30 hektarlık bir alanda etkili olduğu belirtildi.

Haber ve Fotoğraflar: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
19
19
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Therewasauser

Otel is coming...

Külmiz Onaran

Sermaye sahipleri otel yapmak için yakıyor. Bodrum'da oldu aynısı. Güvercinlik'te yangın çıktı, 2-3 sene sonra otel inşaatı başladı aynı yerde. Şimdi 5 yıldı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yakın bakalım,zamanı geldiğinde kendi fotosentezinizi yapa yapa yaşarsınız artık.