Görüş Bildir
Haberler
Kemal Kılıçdaroğlu, Asgari Ücret Önerisini Açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu, Asgari Ücret Önerisini Açıkladı

Batuhan
14.12.2021 - 15:50

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücrete ilişkin tartışmalar sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret önerisi geldi. Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 5 bin 500 lira olması gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni yıla sayılır günler kala milyonlarca çalışan gözünü asgari ücrete çevirdi... Asgari ücret için 4. toplantının tarihi henüz belli olmazken, hükümet ve sendikalar arasında düzenlenen son pazarlık toplantıları sürüyor.

'Aile Destekleri Sigortası Tanıtım Toplantısı'na katılan Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretteki beklentilerini yineledi. Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada asgari ücretin 5 bin 500 TL olması gerektiğini söyledi.

"384 dolar olsun"

"384 dolar olsun"

Yakın zamanda ücretin belirleneceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Adı üstünde asgari ücret, yani en düşük ücret. Bir ailenin geçinmesi için en düşük ücret bu. Bakınız bu yılın başında 2021 yılının Ocak ayında asgari ücret net 2 bin 825 liraydı o günkü dolar kuru 384 dolar. Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların (5.482,91) karşılığı olan Türk Lirası'nı versinler. Yani yılbaşındaki hakkını yıl sonunda da teslim etsinler' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
5
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bendemistimkii

Chpli belediyeler bu miktarı versin kendi çalışanlarına işte o zaman hükümet gerçekten köşeye sıkışır. verse bi dert vermese bi dert. Topyekün saldır Kılıçda... Devamını Gör

Ipek Gaye Ipek

en az 10.000tl lazim

Halit Demir

5000'de olsa 10000'de olsa enflasyondan dolayı hiçbir anlam ifade etmez. Çünkü alım gücü düşük. Siz sanıyor musunuz ki asgari ücret yükseldikten sonra zamlar... Devamını Gör