Görüş Bildir
Haberler
Kazakhstan Astana'da yaşamak

Kazakhstan Astana'da yaşamak

Aaaaa
05.06.2014 - 16:43 Son Güncelleme: 10.06.2014 - 12:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Astana

Astana, Kazakistan'ın başkenti ve en büyük 2. şehridir. Nüfusu 600.000 (2004) civarındadır. 1998'de Kazakistan'ın başkenti ilan edilen şehir Akmola Eyaleti sınırlarında bulunmaktadır. Kazakistan'ın orta kesimindedir. İnsanların güney kesiminde yığılmasını önlemek için başkent buraya taşınmıştır.

Astana Kazakça'da 'başkent' anlamına gelmektedir. Eski isimleri sırasıyla Akmolinsk (Çarlık Rusyası dönemi), Tselinograd (Sovyetler Birliği dönemi) ve Akmola'dır.  

Ben de ekliyim biraz..  yazın çok sıcak kışın kıçınız donar  ve at etini yiyerek ısnırsınız..  at mı :( at güzeldir laa kesmeyin onları...

Vikipedi...

Astana Erkeği yani kazakh erkeği

Astana da çalışan bir çok insan inşaat işindedir. ve çalışanların yarısından çoğuda türktür bunu bilmekte fayda var. Kazaklar çalışmayı sever tabii  parasını verdiğiniz sürece.  peşin para bu kadar basit. Gazla geçimini sağlayan bir ülke gaz var para var hatun var daha ne istesinler. Zengini çok zengini fakiride fakirden de fakir.

Astana kızları

Astanadaki kızların bir çoğu rus kazakh karışımıdır. erkeklerine ruslar gibi taparlar..  hele de türksen.  paran olucak yoksa sana kız yok.. paran varsa hayat süper...  paran yoksa  mayonez ekmek yersin :D mayonez ekmek dediğimde kazaklar işyerinde yemek için verilen paraya normal yemek diil  günü kurtaran mayonez ekmekle giderir öğünlerini. ve tabi ki  çok ucuza.   Kazakh kızları güzeldir ve tüysüzdürler o derece güzeller.  bakımlarına çok dikkat ederler ve temizlerdir. bakkala giderken bile bakımlı şekilde giderler. iyidir bu iyidir..

Astanada yaşayan türkler...

Ah astana ah.. neler gördüm. :D

Astana daki türkler parayı biriktirmez   gece hatunlarla yemeyi tercih eder bir çoğu.  benim gördüklerimin %100 tabi ki öyleydi.  diğerlerini bilmiyorum.  taksi çevirir ordan oraya burdan şuraya..  normal taksi yoktur tabii ki de normal insan bile taksicilik yapar.   günü kurtarim akşam yemeği ucuza getirim diye. türkler türk restoranlarında yemek yer tabii ki. sonuçta çok restoran var türk yemeği yapan..  bir adanalı olarak adana kebabı orada bi tadim dedim ama pilav olunca yanında şok olmuştum.. tabi bunu antalyada da yaşamıştım.  kebabı adana da yiycen aga...

O kadar çok türk tanıdım ki orada kazakhlardan çok..   vizesi gecen  registırı biten çok insan var.. param olmasın orada yaşayim diyen çok insan var..   bu arada türk olupta  ve bi işyeriniz varsa ve de sarı plakalı bir arabanız varsa deymeyin zevkinize..  polis durduk yere durdurur sizi sırf türksünüz diye. para koparabilmek için akıllı olmak lazım orada..  biraz artist olmalısınız bence yoksa ezerler sizi orada. evine gece baskın bile yaparlar para koparmak için.. yaşadım biliyrum :D

Astanada ki muhteşem gökdelenler..

O nasıl binadır ya o nasıl  görmedim hiç biyerde öyle güzelini..  tabii ki varda  oradakilerde güzeldir.  astanadaki büyük binaların çoğu türk  yapımıdır..  tahminimce  45 üzeri türk inşaat firması var orada.  bu arada başkandan bahsetmek istiyorum mükembel bir insan  ülkesini seven ve ülkesi için herşeyi yapabilen bir insandır  burdan ellerini öperim kendisinin  iyi ki varsınız..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0