Görüş Bildir
Haberler
Kaş Kepeklenmesi Neden Olur? Kaş Diplerinde Pullanma Nasıl Önlenir?

Kaş Kepeklenmesi Neden Olur? Kaş Diplerinde Pullanma Nasıl Önlenir?

Şebnem Sucu
09.11.2021 - 12:01

Genellikle saç derisinde ortaya çıkan kepek, kıl yoğunluğunun olduğu tüm bölgelerde de rastlanan bir durumdur. Saç derisinden sonra en çok kaşlarda varlık gösterirler. Kaş kepeklenmesi birkaç farklı sebep sonucu ortaya çıkmaktadır. Kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülmelerle kişiye rahatsızlık veren ve görünümü olumsuz etkileyen bu durumun önüne geçebilmek için gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Peki, kaş kepeklenmesi neden olur? Kaş diplerinde pullanma nasıl önlenir? Haberimizde kaş kepeklenmesi hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaş kepeği özellikle kepeğe eğilimli olan kişilerde daha sık görülebilen bir sorundur. Genellikle aşırı yağ üretiminden kaynaklandığı için yağ üretiminin fazla olduğu saç derisi ve çevresi kepekten daha fazla etkilenmektedir. Bu sebeple eğer yağlı bir cildiniz var ise saç derisi ve kaşlarda kepek geliştirme riskiniz daha yüksek olabilir. Peki, kaş kepeklenmesi neden olur? Kaş diplerinde pullanma nasıl önlenir? İşte tüm detaylar…

Kaş Kepeklenmesi Neden Olur?

Kaş Kepeklenmesi Neden Olur?

Kaş kepeği saç derisindeki kepek sorunu ile benzerlik gösterir. Kaş kepeklenmesinin öncü nedenleri arasında aşırı yağlı cilt, kuru cilt ve seboreik dermatit yer alır. Seboreik dermatit, yüz bölgesinde sıklıkla kaşlarda, kirpiklerde, kulak arkası ve burun kenarında meydana gelir. Çoğu zaman kafa derisi üzerinde ortaya çıkan ve vücudun diğer alanlarında yayılabilen seboreik dermatit, egzama, sedef hastalığı ve farklı cilt sorunları ile ilişkilidir. Kimi zaman kuru ve soğuk hava ya da stres sebebiyle şiddetlenebilirler.

Kaş kepeklenmesi bazen bir alerjen ya da tahriş edici sebebiyle ciltte meydana gelen bir reaksiyondur. Kontak dermatit, şampuan, saç kremi ya da makyaj malzemesi gibi ürünlerdeki bir bileşene cildin tepki vermesi ile gelişir. Eğer yeni bir ürün kullandıktan sonra kaşınızda kepek oluşursa, o ürünü kullanmaktan kaçının.

Kaş Diplerinde Pullanma Nasıl Önlenir?

Kaş Diplerinde Pullanma Nasıl Önlenir?

Basit önlemler ile kaş diplerinde pullanma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. İşte kaş kepeklenmesinin önüne geçebilmek için birkaç öneriyi sizler için sıraladık; 

• Kaş altındaki ciltte kaşıntıyı önlemek için nemlendirici kremler kullanın. Zaten küçük bir alan olduğu için az miktarda krem uygulamanız yeterlidir.

• Kaş derisine kepek önleyici bir şampuanı uygulayabilirsiniz. Bunu yaparken gözlerinize uygulamaktan kaçının. Şampuandan bir damla kadar elinize alın, köpürtün ve 2 dakika sonra kaşlarınızı yıkayın. Kepek önleyici şampuan kullanımı kaştaki kaşıntıları da azaltacaktır.

• Yüzünüzü ve saç derinizi aşırı yıkamaktan kaçının. Aksi takdirde cilt için gerekli yağlar ortadan kaybolur ve cildin nem dengesinde bozulmalar meydana gelir. Bu durum özellikle cilt kuruluğuna ve buna bağlı pullanmaya neden olabilir.

• Kaş kepeklenmesini gidermek için çay ağacı yağı kullanabilirsiniz. Çay ağacı kepek sorununa karşı birebirdir. Ancak saf çay ağacı yağını doğrudan cildinize uygulamaktan kaçının. Farklı bir yağ ile seyrelttikten sonra kaşınıza uygulayabilir ve kaş kepeklenmesini önleyebilirsiniz.

• Aynı zaman da aloe vera jeli cildin nem ve besin dengesini sağlayan ve kepeği azaltabilen doğal bir üründür. Kaşınıza uygulayabilirsiniz.

• Kaş kepeklenmesinin önüne geçebilmek için potansiyel alerjenleri takip edin.

Kaş kepeği sorununu yok etmek için aldığınız önlemler işe yaramazsa bir dermatoloğa gitmeniz faydalı olacaktır. Eğer kaş kepeklenmesinin altında egzama, sedef gibi kronik farklı cilt hastalıkları yatıyorsa tek başına önlem almak yeterli olamayabilir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın