Görüş Bildir
Haberler
Kartal İmam Hatip Lisesi Mezunlarından Kılıçdaroğlu'na Destek

Kartal İmam Hatip Lisesi Mezunlarından Kılıçdaroğlu'na Destek

Emre Ordu
04.04.2023 - 16:37 Son Güncelleme: 04.04.2023 - 16:38

Kartal İmam Hatip Lisesi mezunlarından oluşan yaklaşık 20-25 kişilik bir grup, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini bildirdi. Kılıçdaroğlu'na açık mektup yazan grup, 'Helalleşme davetinize icabet ediyoruz, zira itikadımızca uzatılan eli sıkmak farzdır. Sizin, ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olmanızı Allah’tan niyaz ediyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve çok sayıda üst düzey bürokratın da mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi'nin bazı mezunları, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben açık mektup yazdı. Grup, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Kılıçdaroğlu'na desteğini bildirdi.

Bir internet sitesinde yayımlanan mektubun başında, 'Kemal Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup' adıyla yayınlanan mektubu desteklemek ve imzalamak isteyen, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezun ve mensupları bu formu doldurmak yoluyla desteklerini iletebilirler' ifadeleri kullanıldı.

Bugün, Türkiye’deki tüm İslamcı-mütedeyyin kesimlerin varlıklarını AK Parti ve Erdoğan’a borçlu olduklarına dair mesnetsiz bir algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada 'Oysa Türkiye’de ne İslamcı hareket ne de bunun resmi-kurumsal karşılığı olarak nitelendirilebilecek İmam-Hatipler, Erdoğan ve AK Parti ile var olmuştur. İmam Hatipleri rejimlerinin arka bahçesi, kendi hukuksuz ve kural tanımayan iktidar ağlarının bir parçası olarak görmek isteyen ve bu sebeple bizlere musallat olan bu iktidar hiziplerine hiçbir minnet borcumuz yoktur. Aksine sizin sabırla ve sorumlulukla ördüğünüz kucaklayıcı koalisyon liderliğinde kuracağımız bir Türkiye vardır. İktidarın siyasi hesapları içinde kaybolan gelecek ufkumuzu, ancak bu yolla yeniden inşa edebiliriz' denildi.

"Kimlikler üzerinden yapılacak okumaların hiçbir geçerliliği yok"

"Kimlikler üzerinden yapılacak okumaların hiçbir geçerliliği yok"

'Sivil toplumun devlet tarafından sindirildiği, her görüşün devletle mesafesi nispetinde onurlu bir hayat alanı bulabildiği Cumhuriyet tarihimizde seçimler, halkın kendi politik iradesini gösterdiği en mühim araç olageldi' denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

'Yeni bir anlam, adalet, özgürlük ve eşitlik ufkunu, halk hep seçimlerde aradı. Bu arayış, 14 Mayıs seçimlerine iki aydan az bir zaman kala yeniden gün yüzüne çıktı: Türkiye’nin somut krizleri ve gerçek çelişkileri gözler önündedir. Her şeyin tepetaklak olduğu bir dönemdeyiz. Bu şartlar altında mahalleler ve kimlikler üzerinden yapılacak okumaların, hiçbir geçerliliği yoktur. Keza, seçimi mütedeyyinler ve mütedeyyin-karşıtları üzerinden ele almak, gerçeği saptırmanın ve siyasi hesaplara alet etmenin bir yoludur. Ülkece; bir iltimas rejimi ve onun menfaat ortakları olan kadrolar tarafından hukukun ve kurumların askıya alındığı, tüm bürokrasinin rejimin kapı bekçisi haline getirildiği, iş bölümünün ve idari inisiyatifin yok edildiği bir cenderenin içindeyiz. Türkiye ne yukarıda bahsettiğimiz meşum döngünün çarklarına ne de ülkeyi parti-polis devleti olmanın kıyılarına getirmiş iltimas rejimine mahkûmdur.'

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de uzun yıllardır eksikliği çekilen demokratik siyaset anlayışını sahiplendiği ve aldığı birçok politik inisiyatif ile bunu Türkiye kamuoyuna gösterdiği ifade edilen açıklamada, 'Bu sebeple Türkiye’de yakın ve orta vadede nelerin yapılması gerektiği ve kimin tarafından yapılması gerektiği gayet nettir. Bir tarafta ülkenin kronik sorunları hususunda elini taşın altına koyan, helalleşen, demokratik bir uzlaşı kurmak isteyen siz; diğer tarafta ülkemizin ve bizim özelimizde İslamcı-mütedeyyin kesimin tüm kazanımlarını kendi şahsının varlığına bağlayan, halkı adeta bu kazanımların kaybedilme olasılığı ile tehdit eden Erdoğan vardır' ifadelerine yer verildi.

"Ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olmanızı Allah’tan niyaz ediyoruz"

"Ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olmanızı Allah’tan niyaz ediyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ülkemizin ihtiyacı olan şey, sizin demokratik ve kucaklayıcı siyaset basiretinizdir' denilen mektubun devamında şunlar kaydedildi:

'Biz de bunun gerçekleştirilmesinde elimizi sizinle birlikte taşın altına koyuyor ve bu demokratik inşa sürecine taraf oluyoruz. En somut ve nesnel anlamıyla gerçekleşen bu dönüşümün 'ikiyüzlülükle' veya 'samimiyetsizlikle' itham edilmesinin de karşısında olacağız. Ezcümle, helalleşme davetinize icabet ediyoruz, zira itikadımızca uzatılan eli sıkmak farzdır. Sizin, ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olmanızı Allah’tan niyaz ediyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
57
33
9
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yönetici Bilal

Kartal imam hatip'i fetöcü ilan etmezlerse adam değilim.

Pasif Kullanıcı

Ahahha 😅

Şakir Aksoy

Friendly Fire

Pasif Kullanıcı

Doğru yolu görmüşler 🇹🇷❤️

Otto Skorzeny

darısı diğerlerinin başına