Görüş Bildir
Haberler
Karşınızdaki İnsanla Dolu Dolu Bir Sohbet Edebilmek İçin Sorabileceğiniz 7 Etkili Soru

Karşınızdaki İnsanla Dolu Dolu Bir Sohbet Edebilmek İçin Sorabileceğiniz 7 Etkili Soru

Beray Polat
03.11.2020 - 07:15

Normal bir sohbeti daha etkili hale nasıl getiririz...

Kaynak: https://medium.com/personal-growth/7-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şu anda hayatınızda en çok neyden mutlusunuz?

1. Şu anda hayatınızda en çok neyden mutlusunuz?

Bu soru hayatınızdaki yanlış şeylere odaklanmak yerine hayatınızdaki iyi şeyleri fark etmenize ve bunlar hakkında konuşmanıza yardımcı olabilir. Kendinizi

daha iyi veya rahat hissettiren bir haftanın veya günün sonunda önemli konular hakkında konuşmak için bu soruyu sorabilirsiniz. Hayatınızın kriz anlarında kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilecek iyi şeyleri keşfedebilirsiniz. Biriyle sohbete başladığınızda hayatınızdaki mutlu anlardan ve güzel deneyimlerinizden bahsetmeye özen gösterin.

2. Son zamanlarda işinde sana heyecan veren ve mutlu eden ne yaptın?

Bu soru 'Ne yapıyorsun?' ‘’Nasıl gidiyor?’’ sorularının alternatifidir. Bu soru size karşınızdakinin işi veya yaşamıyla ilgili sıradan bilgiler vermek yerine kişinin heyecan duyduğu yeni bir şey hakkında konuşmasına yardımcı olabilir. İnsanlar

önemsedikleri şeyleri paylaşmayı severler. Yapmak istedikleri şeyler hakkında konuşturmanın yollarını bulun. Çoğu insan işlerindeki gelişmeler hakkında konuşmaktan oldukça mutlu olurlar.

3. Şu anda kendiniz için ne yapıyorsunuz?

3. Şu anda kendiniz için ne yapıyorsunuz?

Bir sohbette enerjiyi negatiften pozitife değiştirmenin bir yolu da hayatınızdaki ve kariyerinizdeki iyi şeylere odaklanmaktır. Hayatınızı iyileştirmek için neler yapabileceğiniz hakkında konuşmak ve önünüzdeki engelleri aşmak için bu soruyu sorun. Meraklı olun ve karşınızdaki insanın şu anda yapmaktan zevk aldığı şeyler hakkında düşünmesine yönelik sorular sormaya gayret edin.

4. Şu anda hangi programları izliyor ne tür kitaplar okuyorsunuz?

Birçoğunuz evde oldukça fazla zaman geçiriyor. Uzaktan çalışmanın revaçta olduğu bu dönemde insanlarla ortak noktalarınızın olması ve onlar hakkında konuşmak size iyi gelecektir. Kişisel olarak kendinize ayırdığınız vakitlerde yapmayı sevdiğiniz şeyler hakkında konuşmak sohbet başlangıcı için oldukça iyi bir seçenektir.

5. Stresten uzak durmak için ne yapıyorsunuz?

Zor zamanlarda insanlar kolayca strese girebilirler ve her insanın bununla başa çıkma tarzı farklıdır. Karşınızdaki insanla, bu tür bir durumda neler yaptığınızı paylaşabilirsiniz. Oldukça faydalı bir sohbet olacaktır emin olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mükemmel bir hafta sonu sizin için ne demek?

Bu soruyu karşınızdaki insana sorduğunuzda konuşacak çok şey olacaktır muhtemelen. Karşınızdaki kişi, normal bir hafta sonunda ne yaptığını ve ne yapabilmeyi istediğini ama zaman olmadığını size uzun uzun anlatacaktır. Neyle uğraştığını ve vaktini nasıl geçirdiğini öğrendikten sonra konuşacak çok şeyiniz olacaktır.

7. Gelecekten beklentiniz nedir?

7. Gelecekten beklentiniz nedir?

Bu soru, fırsat ve zaman bulduklarında insanların hayatlarında ve kariyerlerinde yapmak istediklerini düşünmelerine yardımcı olabilecek harika bir sorudur. Bu soruyu, yaşam ve kariyer hedefleri hakkında ve hayatınızda ve karşınızdakinin hayatında yapmak istenilen değişiklikler hakkında konuşmak için kullanabilirsiniz. Sadece ‘’Naber?’’ diye bir soruya başlamak her zaman çok etkili olmayabilir. Bir arkadaşınız veya iş arkadaşınızla online konuşurken veya koronavirüs dışında herhangi bir şey hakkında konuşmaya yeltendiğinize, sadece ‘’naber’’ demek yerine bambaşka şeylerden konuşabilirsiniz. Daha derin diyaloglar seçin, değer verdiğiniz ve birlikte çalıştığınız kişilerle daha derin ve anlamlı sohbetler içinde bulunmaya gayret gösterin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
19
8
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın