Görüş Bildir
Haberler
Hakkınızda Her Şeyi Öğreniyoruz! Karakterinizi İlk Bakışta Ortaya Döken 8 Etkili Davranış

Hakkınızda Her Şeyi Öğreniyoruz! Karakterinizi İlk Bakışta Ortaya Döken 8 Etkili Davranış

Beray Polat
26.08.2020 - 14:30

İnsanları analiz edebilmek aslında bir süper güçtür ve herkesin de yapabileceği bir şeydir. Etrafınızdaki insanlar hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız çok iyi odaklanın ve onları analiz etmeyi öğrenin.

Gelin bakalım bu gücümüzü nasıl kullanacakmışız…

Kaynak: https://forge.medium.com/10-really-sm...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hizmet sektöründe çalışanlara karşı davranışlarınıza dikkat edin.

Bir kişinin satış danışmanlarına, garsonlara ve turizm sektöründe çalışan insanlara davranış şekli, onlar hakkında bilmeniz gereken neredeyse her şeyi anlatıyor. Hizmet sektöründe çalışan biri ile konuşurken kendinizi her zaman bir adım önde hissedersiniz. Çünkü bildiğiniz üzere 'müşteri her zaman haklıdır.' ve çalışanlar daima müşterilerine iyi davranmak ve her ne olursa olsun alttan almak zorundadır.

Hizmet sektöründe çalışan biri ile konuşurken kendinizi her zaman bir adım önde hissedersiniz.

Bildiğiniz üzere 'müşteri her zaman haklıdır.' ve çalışanlar daima müşterilerine iyi davranmak ve her ne olursa olsun alttan almak zorundadır.

Bu insanlara kötü davranmanız, insanlara karşı empati yeteneğinizin ve kendinize olan saygınızın düşük olduğunu gösterir.

Çünkü kendine saygısı olan biri asla kendini başkasından üstün görmez.

2. Kibar olun.

İnsanlar size ne kadar 'kibar' olduğunuzu söylediğinde bunu bazen garip karşılayabilirsiniz. ‘’Neden böyle bir şey söyledi ki şimdi?’’ diye de düşünebilirsiniz.

Her insanın temel görgü kurallarına sahip olmaması ve olanları da ‘’kibar’’ bulması çok tuhaf değil mi sizce de?

Konuşmalarında sık sık 'lütfen' ve 'teşekkür ederim' kelimelerini kullanan birinin sosyal zekası yüksektir. Günlük hayatınızda bu tarz kelimeler kullandığınızda karşınızdakiyle yakın bir diyalog kurabilir ve bu da doğabilecek yanlış anlaşılmaları azaltabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Dik bir duruşunuz olsun.

Mesela Barack Obama bir odaya girdiği anda, ona karşı bir güven duygusu hissedersiniz. Ne kadar sıcakkanlı, güçlü ve dikkat çekici olduğunu daha ilk bakışta anlarsınız. Bu tarz insanların çoğunu gördüğünüz an benzer şeyler hissedersiniz.

"Giriş tekniği’’ni daha önce duydunuz mu?

Bu teknikte, kendinizi en iyi ifade eden vücut dilinizi, gün içinde sıkça gördüğünüz bir şeye 'sabitliyorsunuz'. Mesela bu kapı olabilir. Bu sayede kapı aralığından her geçtiğinizde vücut dilinizi kontrol edebiliyorsunuz. Dik mi duruyorsunuz yoksa kambur mu? Adımlarını kendinden emin mi atıyorsun yoksa çekimser mi?

4. Rahatsız olduğunuz bir durum karşısında verdiğiniz tepkilere dikkat edin.

Mesela yemek almak için sıraya girdiniz, önünüzdeki adamın siparişini verdiğine kulak misafiri oldunuz. Çalışan o esnada önünüzdeki adamın siparişini duymadı. Adamın yanında bir arkadaşı siparişini tekrar söyleyip söylemeyeceğini sormak istedi ama sormadı. Tepki vermek yerine rahatsız olduğu bir durum karşısında tepkisiz kalmayı tercih etti. Böyle bir durumla karşılaşsanız ne yapardınız?

Bu aslında çok da sık karşılaşabileceğimiz bir durum değil.

Bu gibi durumlarda nasıl hareket edileceği ve daha fazla rahatsız olabileceğiniz herhangi bir durumla karşılaştığınızda nasıl davranmanız gerektiğine dair bir örnek olabilir. Rahatsız olduğunuz şey karşısında sesinizi çıkarır mısınız? Yoksa sessiz kalıp hiç tartışmaya girmemeyi mi tercih edersiniz?

5. Başkasının başarısına verdiğiniz tepkileri iyi ölçün.

Peyton Manning ikinci Super Bowl'u kazandığında, kardeşi Eli'nin çok da mutlu ve heyecanlı olmadığı bir karesi bir zamanlar ortalığı kasıp kavurmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir kişinin başarılı insanları destekliyorlar mı yoksa kıskanıyorlar mı diye anlamak için, yüz ifadelerine veya ağızlarından çıkan ilk sözcüklere dikkat edin.

Yersiz endişelerinizi karşı tarafa söylemeniz onu aşağı çekmek için yapılan samimiyetsiz bir davranış şeklidir. Mesela birinin çok para kazandığını anlattığını düşünün ve başka bir kişinin de ' Hadi ya çok fazla vergi ödemeniz gerekecek. ' yorumunda bulunduğunu hayal edin. Böyle bir yorum sizce ne kadar gerekli? Amaç gerçekten yardımcı olmak için hatırlatmada bulunmak mı yoksa işini gölgelemek mi?

6. Sorumluluk ve sorunlarınızı doğru şekillendirin.

İşinizin teknik yönleri üzerine çalışmak 'zorunda mısınız'? Yoksa işinizi ilerletmeye ve geliştirmeye yardımcı olacak teknik becerileri 'öğreniyor musunuz'? 

İnsanların hayatlarındaki şeyleri ne şekilde ifade ettikleri, o işe nasıl baktıkları hakkında her şeyi açıkça ortaya döker. Dil çok güçlü bir iletişim aracıdır.

7. "Nasılsın?" veya ‘’Neler yapıyorsun? Ne var ne yok?’’ sorusuna sıradan cevaplar vermeyin.

Genellikle bu sorulara verilen cevaplar 'iyi', 'güzel' veya 'aynı, her zamanki gibi' oluyor.  Ama her zaman böyle cevaplar vermeyen yani sıradan olmayan insanlar daha ilgi çekicidir. Kimsede olmayan fikirleri, değişik hobileri veya ilginç projeleri ile insanları daha çok kendilerine çekerler.

8. Çocuklar ve hayvanların size nasıl davrandığına bir bakın.

Çocukların altıncı hisleri oldukça kuvvetlidir. Küçük çocukların ayrıntılı analiz etme kapasiteleri tam olarak gelişmediği için daha çok sizin 'davranışlarınıza' odaklanırlar. Sizin söylediğiniz şeylere yada söylemek istediklerinize değil daha çok mimiklerinize, duruş ve tavırlarınız onlar için daha önemlidir. Tam olarak onlarla ilgilenmediğinizde ve onlara odaklanmadığınızda emin olun bunu çok net anlayabiliyorlar.

Tüm bunları hayatınızda tamamen uygulamanız elbette oldukça zor.Ama insanları gözlemleyip davranışlarını analiz ederseniz bu sizin için avantaj olur. Etrafınıza ne kadar çok dikkat ederseniz, ve gözlemlerseniz o kadar çok size katkı sağlayacak insanı hayatınıza katmış olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
20
16
6
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ramonelindio

Normalde dışarıdan soğuk görünen biriyim ama bebekler içimdeki çocuğu fark ediyor galiba.Bebeklerin el uzatınca kafasını çevirmeden direkt kucağıma gelmek is... Devamını Gör

felsefibiloderler

Gördüğüm en faydalı içeriklerden biri olmuş teşekkürler Beray hanım :)

speedkills

#7 lipin daha cocuk halleri . diziyi bilen bilir