Görüş Bildir
Haberler
Etrafınızda Görüp İçten İçe ‘Bir de Bize Bak’ Dediğiniz O Cool Çiftlerin Sahip Olduğu Olmazsa Olmaz Özellikler

Etrafınızda Görüp İçten İçe ‘Bir de Bize Bak’ Dediğiniz O Cool Çiftlerin Sahip Olduğu Olmazsa Olmaz Özellikler

Beray Polat
11.09.2020 - 07:45

Tabii ki biz de kavgasız her gün laylaylom bir ilişkinin olabileceğine inanmıyoruz. Ama birçok mutlu ve uzun ilişkinin birkaç sırrı var. Bakalım o özene özene baktığımız cool çiftlerin sırları nelermiş...

Kaynak: https://psiloveyou.xyz/cool-couples-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gereksiz tartışmaların önüne geçmek için espri yeteneğinizi kullanın!

1. Gereksiz tartışmaların önüne geçmek için espri yeteneğinizi kullanın!

Birbirinizle eğlenmeyi bilirseniz, oluşabilecek gereksiz tartışmaların önüne geçmiş olursunuz. En ufak bir gerginlik olduğunda veya kavga edecek gibi olduğunuzda, sohbetin gidişatını değiştirip, gergin olan ortamı espri yaparak yumuşatmaya çalışın. Deneyin, gerçekten de işe yarıyor.

Bazen sadece ikinizin anladığı bir espri yaparak, o esnada kavga etseniz bile ortam anında yumuşar.

Yada birbirinize sataşarak veya dalga geçerek gereksiz bir tartışmanın önüne geçmiş olursunuz. Tabii ki aranızdaki sorunları tamamıyla görmezden gelemezsiniz, sadece en azından durumu daha ciddi bir hale getirmemeye çalışmış olursunuz. Çünkü aranızdaki tartışma büyürse eğer, durum çıkmaza sürüklenebilir.

Kendinizin ve eşinizin ufacık bir şey için kavga etmek üzere olduğunuzu hissettiğiniz an, espri yeteneğinizi devreye sokun.

Kendinizin ve eşinizin ufacık bir şey için kavga etmek üzere olduğunuzu hissettiğiniz an, espri yeteneğinizi devreye sokun.

Kansas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre çiftler arasındaki espri anlayışı, ilişkinin oturmuşluğu ve samimiyetiyle ilgilidir. Ufacık bir espri ya da şaka, genellikle gerginliği gidermeye yardımcı olur ve ufacık bir problem için tartışmaya gerek kalmadan çiftlerin uzlaşmasını sağlar.

2. İyi ve güçlü bir iletişim kurmaya özen gösterin

Bazı insanlar, karşısındaki insan hakkındaki olumsuz düşüncelerini onu inciterek pat diye söylemektense kibarca hareketleriyle göstermeyi tercih ederler. Bazıları ise, karşı taraf onlarla konuşmak istediklerinde, tamamen kendilerini kapatarak tartışma doğacak her türlü durumdan kaçarlar.

Karşınızdakine sevmediği bir şey söylemeye çalıştığınızda, hemen kendisini savunmaya geçtiğini ve gerildiğini görebilirsiniz.

Böyle bir durumda kişi, içine kapanabilir. Bu yüzden de ne zaman iletişime geçmeye çalışsanız bir “duvar” la karşı karşıya kaldığınızı hissedebilirsiniz. Böyle bir durumda oturup onunla konuşmaya çalışın. Karşınızdaki kişinin bu tür bir davranışını tetikleyen şey sizin onunla konuşurken takındığınız tavır olabilir. Kendi davranışlarınızın doğru olduğunu düşünseniz de, sorunları ele alma biçiminiz aranızdaki birçok tartışmanın sebebi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşınızdaki kişinin sizin tam olarak hangi tavrınızdan hoşlanmadığını, sizin de onunla konuştuğunuzda nasıl bir tavırla karşılaşmak istediğinizi açıkça anlatmanız gerekebilir.

Diğer bir yandan da karşınızdaki kişinin sizin ne istediğinizi dinlemesi gerektiğini ve ona herhangi bir konuda rahatsızlığınızı belirttiğinizde nasıl davranması gerektiğini anlatmanız gerekir. Bir süre sonra, birbirinizi üzmeden ve hiçbir şeyi birbirinizden saklamadan, beklentilerinizi ve ne istediğiniz hakkında açıkça konuşmaya başlarsınız. Tüm bunlar, kavga etmeyi sürdürmektense karşılıklı iyi ve güçlü bir iletişim kurmanıza yardımcı olur.

Söylemek istediğiniz hiçbir şeyi saklamayın.

Ne istediğinizi söylemek istiyorsanız karşınızdakini eleştirmeden saygı çerçevesinde söyleyin. Karşınızdaki insan da size ne istediğini söylediğinde, onu asla suçlamayın.

Sabırlı olun ve sakın onun 'çok hassas ve kırılgan' olduğuna dair şeyler söylemeyin. Bunun yerine karşınızdakini dinlemeyi öğrenin ve her zaman sağlıklı ve birbirinizi incitmediğiniz bir iletişim kurmaya gayret edin.

3. Ayrı ayrı zaman geçirin

Eğer tek başınıza zaman geçirmeyi seven biriyseniz, karşınızdaki insandan bu konuda anlayış göstermesini bekleyin. Birbirinize mutlaka tek başınıza vakit geçirmek için zaman tanıyın. Çiftler, hem kendi arkadaşlarıyla, hem de kendi başlarına yapmaktan hoşlandıkları şeyler için kendilerine mutlaka vakit ayırmalılar.

Birlikte kaliteli zaman geçirmek her ne kadar bir ilişkide önemli olsa da iyi bir çift, ayrı ayrı da zaman geçirmeli.

Birlikte kaliteli zaman geçirmek her ne kadar bir ilişkide önemli olsa da iyi bir çift, ayrı ayrı da zaman geçirmeli.

Ayrı vakit geçirmek çiftler arasındaki heyecanı taze tutar. Kendinize ait bireysel hayalleriniz ve tutkularınız olursa, başka birinin hayatına saygı duymayı biliyorsanız, iyi ve sağlıklı bir ilişki yürütebilirsiniz. Ama genellikle ilişkilerde, ayrı ayrı zaman geçirmekten hep kaçınılır.

Her zaman kendinizin ve karşınızdaki insanın hayallerini gerçekleştirmesi, kariyeri veya hobileri gibi sizden başka alanlarının da olması için gerekli zamanı ayırmasına izin verin.

Bireysel olarak kendinizi tatmin eden bir hayatınızın olması, ilişkiyi pozitif yönde etkiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Birbirinize mutlaka küçük jestler yapın.

Yemek yapmaktan hoşlanan biriyseniz, birlikte olduğunuz kişiye yemek yapın mesela. Ya da evine giderken ona marketten bir şeye ihtiyacı olup olmadığını mutlaka sorun. Aslında bu, bir bakıma onu önemsediğinizin ve değer verdiğinizin göstermenin farklı bir yolu.

Her gün günaydın mesajı göndermek ve ara ara nasıl olduğunu sormak da sevginizin bir göstergesidir.

Tüm bunlar, sizin her geçen gün birbirinize daha fazla aşık olmanızı sağlayan ufak görünse de ilişki üzerinde oldukça etkisi olan şeylerdir. Yapılan küçük jestler, sizin birbirinizle beraber olduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu hissetmenizi sağlayacaktır.

Bir şeylerin iyi bir şekilde devam etmesi için çaba sarf ettiğinizde, ilişkiyi besler, daha sağlam ve özel hale getirirsiniz.

Karşınızdakine iltifat etmek, zaman zaman ona çiçek veya sevdiği şeyi almak, kahvaltı hazırlamak gibi küçük jestler yapın. Bunu sadece ilişkinin ilk zamanlarında değil, yıllar geçse bile yapmaya özen gösterin. İlişkinizi daima taze tutmaya özen gösterin.

5. Birbirinize daima destek olun.

İkinizden biri kötü bir şey yaşadığında, birbirinize daima destek olun. Ya da güzel bir şey yaşadığınızda, aradığınız ilk kişi birbirinizseniz, doğru bir ilişkidesiniz demektir.

Mesela buluşmak için plan yaptıysanız ve beraber olduğunuz kişi başka bir işi olduğunu söylüyorsa, buluşmak için asla ısrarcı davranmayın.

Birbirinizin tercihlerine ve hobilerine saygı duyun. İşte çiftlerin birbirlerini bu şekilde desteklemeleri, birbirlerine olan saygılarının ve sevgilerinin bir göstergesidir. Her ne kadar sözlerinizle birbirinizin yanında olduğunuzu söyleseniz de de bunu hareketlerinizle de gösterebilmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birbirinizin yanında olmak ve bunu hareketlerinizle göstermek, bir ilişkinin ilerleyebilmesi için çok önemlidir.

Gerçek aşk ve sevgi aslında budur. Karşınızdakinin isteklerini ve önceliklerini anlamakla beraber bunlara saygı duymak, başarılı ve sağlıklı bir ilişkinin anahtarıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
17
9
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın