Görüş Bildir
Haberler
Karşımıza Çıktıkları İlk Hallerinden Eser Bırakmayarak Kariyerlerini Bambaşka Bir Yöne Çeviren Ünlü İsimler

Karşımıza Çıktıkları İlk Hallerinden Eser Bırakmayarak Kariyerlerini Bambaşka Bir Yöne Çeviren Ünlü İsimler

Esra
11.12.2021 - 07:30

Dünya gelişiyor, düzen değişiyor… Haliyle ünlüler de çağa yetişmek için yeni tarzlar ve yollar deneyerek bu değişime ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. Hatta bazıları bu değişime kendini kaptırıp yeni kariyer bile seçiyor. Gelin zamanla değişen kariyerlere bir göz atalım…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Matthew McConaughey

1. Matthew McConaughey
www.instagram.com

2000'li yılların başında 'How To Lose a Guy in 10 Days' ve 'The Wedding Planner' gibi romantik komedilerde başrol oynayan McConaughey, 'Dallas Buyer Club' filminde gösterdiği müthiş oyunculukla Oscar ödülü kazanarak romantik-komedi günlerini geride bıraktı. Daha sonraları oyunculuk kariyerinde gösterdiği ivmeye hız kattı ve oto-biyografisini yazarak kariyer hanesine yazarlığı da ekledi.

2. Jessica Alba

2. Jessica Alba
www.instagram.com

Şöhret basamaklarını neredeyse her filmde 'güzel ve popüler kız' rolünü oynayarak tırmanan Jessica Alba'nın hayatı ilk başta bebek ürünleri için kurulan daha sonra da genişleyerek güzellik ürünlerini de kapsamına alan The Honest Company isimli şirketle neredeyse 180 derece değişti. Oldukça başarılı bir şirket olan The Honest Company bugün 1 milyar dolar borsa fiyatına sahip ve Jessica Alba artık bir oyuncudan ziyade saygın bir girişimci kimliğine sahip.

3. Taylor Swift

3. Taylor Swift
www.instagram.com

İlk sahneye çıkışı country müzik tarzı olan Taylor Swift bu müzik türüne biraz daha modern tonlar ekleyerek diğer şarkıcılar arasından sıyrılarak kendi ışığını parlattı. Eşsiz yeteneğinin yanı sıra Taylor Swift'i bugünkü Taylor Swift yapan şey ise Country ile başladığı müzik tarzını biraz daha Pop tarzına yönlendirerek çıkarttığı ve büyük ses getiren '1989' albümü olduğu inkar edilemez bir gerçektir.

4. Tom Hanks

4. Tom Hanks

Tom Hanks kapsamlı kariyerinde aldığı bir çok ödülle kendi jenerasyonun -Boomer- en iyi tanınan oyuncularından biri olma ayrıcalığına sahip fakat bugün herkesin tanıdığı Tom Hanks'i yolun başındayken 'Splash', 'Bachelor Party' ve 'Big' gibi yapımlarda oynadığı kısa ve basit rollerde kimse tanımıyordu. Günümüzde ikon haline gelmesi ise Oscar ödülünü kazandığı 'Philadelphia' filmindeki performansı sayesinde oldu.

5. Miley Cyrus

5. Miley Cyrus
www.instagram.com

Disney'in masum ikonlarından biri olan Hannah Montana'ya hayat veren Miley Cyrus şöhretle çocuk yaşta tanıştı. 4 sezon boyunca süren 'Hannah Montana' sonra erdiğinde ise kariyerine bambaşka bir yön veren Miley Cyrus Hannah Montana'daki masum şirin kız kimliğinden sıyrılarak asi ve dışa dönük tarzıyla insanlara kendini kabul ettirmeyi başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kristen Stewart

6. Kristen Stewart

Kristen Stewart çoğumuzun kalbinde 'Twilight' filminin başrolü olan Bella karakteriyle kalmış olsa da Galler Prensesi Leydi Diana'nın hayatının anlatıldığı 'Spencer' filmiyle Bella rolünden kurtulacak gibi görünüyor. Üstelik Oscar için favoriler arasında çoktan yerini almış bile!

7. Jonah Hill

7. Jonah Hill

Oyunculuk kariyerine 'Superbad' ve 'Jump Street' gibi absürt ve eğlenceli filmlerde aldığı rollerle başlayan Jonah Hill ilerleyen yıllarda 'Moneyball' filminde gösterdiği performans sayesinde En İyi Yardımcı Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığı kazandı. Yılmadan çalışan oyuncu yükselen performansıyla 'The Wolf of Wall Street' filminde efsanevi Martin Scorsese ile çalışma imkanı bile buldu!

8. Nicolas Cage

8. Nicolas Cage

Kariyerinin ilk adımlarını çok bilinen David Lynch veya Brian De Palma gibi oyuncuların yanında dramatik aktörlük yaparak atan Nicolas Cage 'Leaving for Las Vegas' filmindeki performansıyla Oscar ödülü kazandı. Bu ödül oyuncu için adeta bir dönüm noktası oldu çünkü bu ödülden sonra Cage kariyerinde aksiyon filmlerine odaklanmaya karar verdi ve oynadığı 2000'ler tarzı aksiyon filmleriyle neredeyse her defasında gişe hasılatı kırmayı başardı.

9. Kim Kardashian

9. Kim Kardashian
www.instagram.com

Aile içindeki kaosun bir televizyon dizisi gibi yayınlandığı bir program düşünün. İşte Kim Kardashian'ı şöhret sahibi yapan bu programın adı 'Keeping Up With The Kardashians'dı. Fakat kendisi bununla yetinmeyerek televizyon kariyerinin yanı sıra iş dünyasına da adım atarak KKW Beauty isimli güzellik markasını kurdu. Markasıyla servetine 900 milyon doları ekleyerek büyük bir başarıya imza attı.

10. Dwayne Johnson

10. Dwayne Johnson

Gişe rekorları kıran aksiyon filmlerinin başrollerinde yer almadan önce Dwayne Johnson'ın aslında güreş dünyasının yıldızı olduğunu biliyor muydunuz? İlerleyen yıllarda kariyer yönünü Hollywood'a çevirerek günümüzde film endüstrisinin en popüler figürlerinden biri olmayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizce en beklenmedik kariyer değişimi hangisiydi? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sezen Köse

ah Miley hala ne güzelsin