Görüş Bildir
Haberler
Karnı Hep Aç Olanların Çok İyi Bildiği 12 Dürüm

Karnı Hep Aç Olanların Çok İyi Bildiği 12 Dürüm

EC was here.
24.01.2015 - 15:51 Son Güncelleme: 24.01.2015 - 18:13

Dürüm varken hamburger mi? Yok biz almayalım.

1. Urfa Dürüm

1. Urfa Dürüm

En hasını yemek için bir ocakbaşında ızgara dumanı ortamında bulunmanın şart olduğu dürümdür. Yanına da bir şalgam açtığınızda içinizde bir yanardağın harekete geçtiğini hissedebilirsiniz.

2. Çöp Şiş Dürüm

2. Çöp Şiş Dürüm

Sadece çöp şişiyle meşhur olmuş mekanlarda yenmelidir ki o orgazmik yüz ifadesini yakalayabilesiniz. Yanına da 45'lik ayran açtığınızda doymak nedir bilmezsiniz.

3. Tavuk Şiş Dürüm

3. Tavuk Şiş Dürüm

Aklınıza düştüğünde sipariş vermekten kendinizi alamadığınız doğrudur. Tavuğun ağırlık hissi yapmayan tadına ince kıyılmış sebzeler de eşlik ettiğinde kesinlikle tek dürümle yetinemeyeceksiniz.

4. Adana Dürüm

4. Adana Dürüm

İçinde Adana kebap bulunan bir dürüm mü, kim hayır diyebilir ki. Bir de lavaşa sarılmış, daha ne olsun. Tabii ki en hasını Adana'da bulursunuz, bir dürüm için uzaklara gitmeye değer mi, hem de nasıl değer. Bizimki bol acılı olsun!

5. Ciğer Dürüm

5. Ciğer Dürüm

Ağızda dağılan ciğer dürümü hayal etmek bile ağzınızı sulandırmaya yetecektir, bir de yediğinizde neler olabileceğinizi siz tahmin edin.

6. Kavurma Dürüm

6. Kavurma Dürüm

Çok mu açsınız, sizi hiçbir şey doyuramıyor mu? İşte sizin ilacınız bu dürüm. Doğru yerdesiniz! Kavurma dediğimiz zaman akan sular durur. Bir de dürümünü yapmışlarsa tadına bakmaya hayır diyemeyeceğimiz kesin.

7. Köfte Dürüm

7. Köfte Dürüm

Köfte dürüm yemek isteyenler kesinlikle bu tercihi çok aç olduklarında yapmalılar. Doyduğunuz zamansa kış uykusuna yatsanız bile sizi birkaç ay idare edebilecekmiş gibi hissettirir. Yanında acı turşu biber de söylerseniz kombo tamamdır.

8. Nohut Dürümü

8. Nohut Dürümü

Gaziantep'e gidip yemeden geri dönmenin büyük hata olduğu söylenir, zaten yediğiniz zaman insanın orada kalası geliyormuş tadına bakanların söylediklerine göre. Elinize aldığınızda dürümün sıcaklığını hissetmeniz lazım, dilinizi de hafiften yakmalı, biraz da kimyon eklediniz mi yeme de yanında yat.

9. Çiğköfte Dürüm

9. Çiğköfte Dürüm

Her gün yesek yine de bıkmayacağımız bir lezzettir kendileri. Bol ekşili, bol yeşillikli bir dürüm ve yanında da buz gibi yayık ayranına kimse hayır diyemez. Aslında aklımıza düşmüşken hemen buzdolabında duran numaradan arayıp sipariş versek ne iyi olur.

10. Balık Dürüm

10. Balık Dürüm

Hem en sağlıklısı hem de çok lezzetli olsun diyenler için en iyi seçenek. Denize nazır şirin bir kasabada rakı eşliğinde ne iyi gider.

11. Dürüm Döner

11. Dürüm Döner

Evet bir klasiktir kendileri. Dünya bile bu lezzeti keşfetti. Bu ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri. Kokusunu duyar duymaz 'dürüm döner mi yesek' dediğinizde kimse hayır demeyecektir.

12. Tantuni Dürüm

12. Tantuni Dürüm

Mersin'den çıkan en güzel şey işte budur. Bir tanesi sizi kesmez, biri biterken ikincisini de söylersiniz, o derece iyidir. Olsa da yesek, hem de birkaç tane.

Bonus 1: Ankara SSK (soslu soğanlı dürüm)

Bonus 1: Ankara SSK (soslu soğanlı dürüm)

Ağzınıza aldığınızda 'mmmhh' sesinin çıkması kaçınılmazdır, ardından gözleriniz kapanır ve her hücrenizde o tadı hissedersiniz. Abarttık mı, kesinlikle hayır.

Bonus 2: Uşak Modas Dürüm

Bonus 2: Uşak Modas Dürüm

Bir coca-cola'nın formülü gizli bir de modas dürümün. Her yeme merasiminde bu konunun çözülmeye çalışıldığı, haftada bir kez yemeden yapılamayan ve bütün ülkeye yayılması gereken nefis bir dürüm.

Bonus 3: İzmir Söğüş Dürüm

Bonus 3: İzmir Söğüş Dürüm

Lezzet gökkuşağı betimlemesini fazlasıyla hakeden bir dürüm. En iyisini yemek için önünde en uzun kuyrukları olan mekanların tercih edilmesi gerektiğini İzmirliler zaten biliyorlar. Sloganı bile var: 'Savaşma, söğüş!'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
23
4
4
4
3
2