Görüş Bildir
Haberler
Karma Ne Demek? TDK'ya Göre Karmanın Anlamı Nedir? İnsanlar Neden Karmaya İnanır?

Karma Ne Demek? TDK'ya Göre Karmanın Anlamı Nedir? İnsanlar Neden Karmaya İnanır?

GNS
30.05.2022 - 21:39

Karma, pek çok insanın varlığına inandığı kozmik bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Karmayı bazı kişiler bakış açılarına göre enerjisel bir doğrultuda yorumlarken, bazı görüşler ise bunun dini bir durum olduğunu ifade etmektedir. Gündelik hayatımızda 'karma' kelimesini çok sık kullanmasak da, bazı durumlarda karşımıza en çok çıkan ifade haline geliyor. Peki 'karma' ne demek? Karmanın sözlük anlamı nedir? TDK'ya göre karmanın anlamı nedir? İnsanlar neden karmaya inanır? Sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Karma Nedir, Ne Demek?

Karma Nedir, Ne Demek?

Karma kelimesi kullanım alanı olarak; yapılan herhangi iyi ya da kötü bir fiilin evren tarafından size geri dönüşünün olması anlamına gelmektedir. Enerji yasasında, felsefede ve din görüşlerinde sıklıkla duyduğumuz bir kelimedir.

TDK'ya Göre Karmanın Anlamı Nedir?

TDK'ya Göre Karmanın Anlamı Nedir?

Karma kelimesi; Sanskrit diline göre 'yapmak-eylemek-harekete geçmek' anlamlarına gelen 'kri' sözcüğünden türetilmiştir. Yanına farklı sözcüklerin eklenmesiyle farklı terimlerin oluşmasına yol açan 'karma'; karma yasası, karmik plan ve karmik telafi gibi farklı başlıklara açılmıştır. Karmanın sıklıkla kullanıldığı görüşler ise; Hinduizm, Budizm, Jainizm, Taoizm, Sihizm ve teozofidedir.

Karma Nasıl İşler?

Karma Nasıl İşler?

Karmanın esas ifade etmek istediği olgu; fiziksel ve zihinsel sürdürülen her türlü eylemin bir sonucunun bulunduğudur. Karma anlayışına göre, düşünülen ya da yapılan her eylemin sonucu; bu yaşantıda ya da sonraki yaşantıda illaki etki edecektir ve bu bir kuraldır. Yapılan her türlü eylem ya da düşünce, zihinsel ya da fiziksel olması fark etmeksizin yaşamımızın bir yerinde etkilerini mutlaka göstermek zorundadır.

Karma Yasası Nedir?

Karma Yasası Nedir?

Karma yasasına göre kısa ve öz bir şekilde açıklamak gerekirse, her yaşantının önceki yaşamlarda yapılan eylemlerin sonucu olarak belirmesi esasında yaşanır. Kişilerin yaptığı hiçbir hareket sonuçsuz kalmayacak ve kişinin kaderinde etki edecektir.

İnsanlar Karmaya Neden İnanır?

İnsanlar Karmaya Neden İnanır?

İnsanlar doğdukları andan ölecekleri zamana kadar, bilinçlerini kazandıkları süreç boyunca cezalandırma ve ödüllendirilme beklentisi ile hayatlarını geçirir. Aynı zamanda yaşamlarının bir anlamı olduğuna inanmak isterler. Bu doğrultuda kendilerini değerlendirecek bir yargı mekanizmasına ihtiyaç duyarlar. Çoğu görüşte bu bir tanrı varlığına tekabül etse de bazıları yalnızca enerjiye inanır. Karma felsefesine göre de her şey doğal akışında ilerler ve evrenin akışını bozan bunun cezasını ödemek zorundadır. Bu sebepten ötürü her hareketinin karşılığını alacağını düşünen insanlar, karmaya inanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tuana

Bu sebepten ötürü her hareketinin karşılığını alacağını düşünen insanlar, karmaya inanır. Ya da hayat onlara kanıtlamıştır:)