Görüş Bildir
Haberler
Karakter Çözümleme Testine Göre Depresyon Boyutunu Söylüyoruz!

Karakter Çözümleme Testine Göre Depresyon Boyutunu Söylüyoruz!

Fark etmesekde davranışlarımız depresyonda olduğumuzu gösterebilir. Bizim alıştığımız ve normal gelen şeyler aslında yanlış olabilir. Bu karakter çözümleme testine göre depresyon boyutunu söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydiiii!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Bugün kendini ne kadar iyi hissediyorsun? 1=en az 5=en çok)

4. Seni rahatsız eden bir düşünceyi biriyle paylaşır mısın?

5. Pekii seni bunlardan hangisi iyi hissettirir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinde değiştirmek istediğin 3'ten fazla özelliğin var mı?

7. Bir işi yarım bırakmak seni nasıl hissettirir?

8. Şu aralar en çok kimi yanında istiyorsun?

9. Daha çok neyi düşünüyorsun?

10. Son olarak şu aralar en çok kurduğun cümle bunlardan hangisi olabilir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen depresyonda olduğunu sanıyorsun ama sadece üzgünsün...

Sen sadece depresyonda olduğunu sanıyorsun. İçinden bir şeyler yapmak gelmiyor veya biraz olsun düşünmek istiyorsun. Kalbin oldukça kırgın... Etrafındaki insanlara, hayata, yaşadıklarına ve yaşamak zorunda olduklarına kırgınsın. Bunların hepsi gelip geçici şeyler olsa da şu an seni aşırı mutsuz ediyorlar. Ne tarafa gideceğini bilemediğin ve her şeyin üste üste geldiğini düşündüğün her şey bir gün bitecek. Sen şimdi ne kadar mutsuz olsan da zamanla bu günleri belki hatırlamayacaksın bile. Şu an yaşadığın her şeyin üstesinden gelebilirsin. Depresyon sandığın şey sadece üzgünlüğünün getirmiş olduğu, hiçbir şeyden tat almama durumu. Duygularını biraz yoğun yaşadığın için belki de en küçük bir olumsuzluk seni bu duruma getiriyor. Biraz dinlenmek ve kafanı toparlamak istiyorsun. Belki kolay belki de zor zamanlardan geçiyorsun ama bu günlerini de geçeceğini biliyorsun. Sen ne kadar olumsuz düşünsen ve herkesi kendinden uzaklaştırmaya çalışsan da bir süre sonra kendini yeniden doğmuş gibi hissedeceksin. Birkaç gün kendine izin vermeli ve içinde bir şeyleri halletmeye çalışmalısın. Ya seni üzen şeyleri düşünerek daha da üzülecek ya da bir şekilde kendini meşgul ederek üzüntünü bu şekilde unutacaksın...

Sen tam anlamıyla depresyondasın.

Sen tam anlamıyla depresyondasın. İçinden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Ne geleceğini ne yarınını ne de bir saat sonranı düşünmek istiyorsun. Sürekli kafanı meşgul eden ve bir türlü çözülmeyen şeyler var. Bu şeyler çözülmedikçe de ortaya çıkmak pek istemiyorsun. Her şeyin ters gittiğini düşünüyor ve zaman geçtikçe de hayata dair umudunun azaldığını hissediyorsun. Birine bir şey anlatmak istemiyorsun çünkü anlatmaya başlayınca daha fazla canın yanıyor. Sen ne kadar bir şeyleri hallettim desende önceden kalan şeyler var içinde. Bitmeyen ve bir türlü geçmeyen şeyler. Sen görmezden geldiğin veya unutmaya çalıştığın her şeyi içinde biriktirmişsin. Şimdi ise en zorlandığın dönemde her şey tekrar ortaya çıkmış. Hissettiğin şeyler seni sadece yalnızlığa itiyor. Birini görmek veya bir plan yapmak şu an senin için çok zor. Kendini dinlediğin belki de bir çıkış yolu aradığın için kendi halinde kalmak istiyorsun. Sen şu an ağır bir depresyondasın. Bu depresyondan çıkmak istiyorsun ama buna bile halin olmadığını düşünüyorsun. Sana senden başkası yardım edemez. Belki şu an hayatında durman gerektiği noktadasın. Bu nedenle depresyondan çıkmak için değil de neden depresyonda olduğunu bulmak için çabalamalısın. Seni üzüntüye, umutsuzluğa iten ne varsa onlarla yüzleşmeyi denemelisin. Her şeyin bir gün geçtiği gibi bu süreç de bitecek. Önemli olan bu süreçten nasıl çıktığın olacak.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
35
18
12
10
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

Sen tam anlamıyla depresyondasın.

Scarface

incinmişim

Ciel Phantomhive

Sen tam anlamıyla depresyondasın. Olmayan var mı?