Görüş Bildir
Haberler
Karadeniz Mutfağı - Mükellef Sofralar

Karadeniz Mutfağı - Mükellef Sofralar

Onedio Yemek
11.11.2018 - 16:01

Her yörenin mutfağı birbirinden güzel! Bu hafta Karadeniz’e doğru minik bir yolculuk yapıp en leziz tarifleri mutfağa çağırdık...

KUYMAK

2 YK Trabzon tereyağı

2,5 YK mısır unu

1,5 SB Trabzon peyniri

1 TK tuz

2 SB su

Tereyağını sahana alıp eritin sonrasında içerisine mısır ununu ilave edip kısık ateşte hafif kahve rengi bir renk alana kadar kavurun. İçerisine yavaş yavaş suyu ilave edin ve karıştırın. Kalan suyu kıvamına göre ilave etmeye devam edin. İyice kıvam alan mısır ununa tuzu ilave edin. Son olarak peynirleri mısır unu karışımına ekleyip karıştırın ve kısık ateşte peynirler eriyene kadar pişirin.

HAMSİ KUŞU

1 kilo hamsi

1/2 demet maydanoz

1/2 demet taze soğan

1 adet yumurta

2 sB mısır unu

1/2 TK tuz

1/3 TK karabiber

Hamsiyi temizleyin ve iyice yıkayın. Bir kap içerisinde doğranmış taze soğan, maydanozu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi karıştırın. Hamsilerin içine karışımdan koyun ve iki hamsiyi kapatın. Mısır ununa bulayıp kızartın.

BAKLAVA YUFKASINDAN LAZ BÖREĞİ

20 adet baklava yufkası

150 gr erimiş tereyağı

5 SB süt

2 adet yumurta sarısı

4 YK un

1 YK nişasta

1 SB şeker

1 limonun kabuğu

1,5 SB şeker

1,5 SB su

1 TK limon suyu

Süt, yumurta sarısı, un, nişasta, 1 SB şekeri bir sos tenceresine alın ve muhallebi kıvamına gelen kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra limon kabuğu ilave edin ve muhallebiyi soğumaya bırakın. Baklava hamurlarından ilkini tepsiye koyun ve dışa doğru sarkıtın. Sonrasında her hamurun arasına erimiş tereyağı sürerek 9 hamur daha koyun. Arasına hazırladığınız muhallebiyi ekleyin ve dışarıya sarkıttığınız hamurları muhallebinin üzerine kapatın. Diğer baklava hamurlarını da aynı şekilde tereyağı sürerek sıralayın. Sonrasında üzerine kalan tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. Ilıyınca üzerine şerbetini gezdirin ve servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şafak Elmalı

bu mudur karadeniz mutfağı derken sadece bu 3 parça yemeğimi buldun editör , hay senin yaptığın habere beceriksiz