Görüş Bildir
Haberler
Kar Nedeniyle Öğrencilerini Ev ile Okul Arası Kucağında Taşıyan Cengiz Öğretmen

etiket Kar Nedeniyle Öğrencilerini Ev ile Okul Arası Kucağında Taşıyan Cengiz Öğretmen

ATKN
07.01.2016 - 14:42

Muş'un merkez Güdümlü Köyü Kurtuluş Mezrası'ndaki ilkokulda ücretli sınıf öğretmeni olarak görev yapan Cengiz Sur, kar kalınlığının 1.5 metreye çıkması üzerine kapanan okul yolunu kürekle açıyor, öğrencilerin karla kaplı yollarda sıkıntı yaşamamaları için sabah evlerinden alıp akşam evlerine bırakıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Güdümlü Köyü Kurtuluş Mezrası'nda ücretli sınıf öğretmeni, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu, Pazarlama ve Parakende Bölümü'nden formasyon alan Cengiz Sur, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan okul yolunu kürekle açıyor.

Sabah evlerinden alıyor, akşam evlerine bırakıyor

Sabah evlerinden alıyor, akşam evlerine bırakıyor

Öğrencilerin karla kaplı yollarda sıkıntı yaşamamaları için sabah evlerinden alıp akşam da yine evlerine bırakan Muşlu Cengiz Sur, yeni okulun yapım aşamasında olması nedeniyle 10 öğrencisine konteynırda eğitim-öğretim veriyor. 

Birleştirilmiş tek sınıflı konteynerda öğrencileri 'Üşümesin' diye gün boyu soba yakan Sur, karşılaştıkları zorluklarla rağmen öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini bildirdi. Yolların açık olduğu günlerde Muş'taki evine gidip geldiğini anlatan Cengiz Sur, şunları söyledi:

'Fakülteden 11 yıl önce mezun oldum, öğretmen kadrosu alamadım'

'Fakülteden 11 yıl önce mezun oldum, öğretmen kadrosu alamadım'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Fakülteden 11 yıl önce mezu oldum. Ama bir türlü öğretmen kadrosu alamadım. Mezun olduktan sora memleketim Muş'un öğretmensiz kalan köylerinde ücretli öğretmenlik yapmaya başladım. Bekarım. Muş'ta ailem ile birlikte yaşıyorum. Yoğun kar yağışı nedeniyle gidemediğim günlerde köylülere konuk oluyorum. Mezrada kaldığım zamanlar kürekle okulun yolunu açıyorum. Küçük öğrenciler karda yürüyemediği için onları kucağımda evlerine götürüyorum. Okulda 10 öğrencim var. Bunların 2'si birinci, 3'ü ikinci, 2'si üçüncü, 3'ü dördüncü sınıf öğrencisi.'

'Karda okula gidip gelemediğim için öğretmenim beni kucağında taşıyor'

'Karda okula gidip gelemediğim için öğretmenim beni kucağında taşıyor'

Öğretmenini çok sevdiğini belirten 7 yaşındaki Nebahat Gökalp, 'Karda okula gidip gelemediğim için öğretmenim beni kucağında taşıyor. Babam ya da abim beni kucağında hiç okula getirmedi. Ama öğretmenim getiriyor. O yüzden bende kendisini çok seviyorum' diye konuştu.

Eser Aydın, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
64
18
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın