Görüş Bildir
Haberler
Kapora Vermeyin Uyarısı: Artan Fiyatlarla Birlikte Emlak Dolandırıcılığı da Arttı

Kapora Vermeyin Uyarısı: Artan Fiyatlarla Birlikte Emlak Dolandırıcılığı da Arttı

Artan emlak ve kira fiyatlarıyla barınmak artık lüks hale gelirken bir de vatandaşın başına dolandırıcılar musallat olsu. Artan fiyatları fırsat bilen emlak dolandırıcıları olmayan evleri göstererek vatandaşı mağdur ediyor. Uzmanlar ise kapora uyarısı yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Araştırmadan kapora vermeyin'

'Araştırmadan kapora vermeyin'

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ile beraber her geçen gün artan enflasyonun altında ezilen yurttaş, konut ve kira fiyatlarının katlanarak artmasına alternatifler üretmeye çalışırken “emlak dolandırıcılarına” yakalandı. Emlak uzmanı Salim Taşçı, dolandırıcılığın her meslek grubunda olduğuna işaret ederek “Araştırmadan kapora vermemek önleyici olabilir” uyarısını yaptı.

'Evin tapusunu görün'

'Evin tapusunu görün'

Artan konut ve kira fiyatları ile birlikte “olmayan evi göstererek” yurttaşları dolandıran emlak dolandırıcılarının ortaya çıkması dikkat çekti. Cumhuriyet’e konuşan emlak uzmanı Taşçı, “Dolandırıcı her meslek grubunda vardır. Ticaret Odası’na kayıtlı, müesseseleşmiş hiçbir emlakçı bu tip yollara tenezzül etmez” dedi. Emlakçı sıfatını kullanarak dolardırıcılık yapıldığını vurgulayan Taşçı, “Evi görmek, evin tapusunu görmek çünkü orada bir yeri tutup, her gelene ‘Mal sahibiyim, kiraya veriyorum’ diye dolandırıcılık da yapabilirler, araştırmadan kapora vermemek önleyici olabilir” ifadelerini kullandı.

'Kenar mahallelere göç başladı'

'Kenar mahallelere göç başladı'

Büyük, merkezi semtlerde kiralar yükselince evlerini boşaltma yoluna giden yurttaşlar olduğu bilgisini de paylaşan Taşçı, “Yoğun olmasa da daha kenar semtlere doğru göç başlıyor. Kira kontratı 10 yılı doldurunca ev sahibi daha yüksek fiyattan kiraya verebilmek için ‘Hadi çık’ diyor. 2022 yılından önce kontratlarda hiçbir sorun yoktu. Tamamen suni bir gündem. Enflasyon düşse bunların hiçbiri olmaz. İnsanlar çifte kontrat alma yoluna gidiyor. Yasal artışın üstüne, istediği kira için olan aradaki farkı elden almaya başlıyor. Mahkemelerde tahliye patlaması başlayacak. Kiracıyı koruyacağım derken kiracıya zarar oldu” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
efsenay1903

bir evim var ben başka bir şehire taşındım kiraya vermek istiyorum emsalleri 12-13 bin tl ben 8 bin yazdım çünkü diğer fiyatları araplar dışında kimse vereme... Devamını Gör

dasdasd

açıklama kısmına not düşseniz? acaba o kadar inceliyorlar mıdır?

Balkan Türkleri

Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor ülke.Her alanda bir çürümüşlük her alanda bir kokuşmuşluk...