Görüş Bildir
Haberler
Kapalı Havaları ve Yağmuru Seviyorsanız Bu Ülkelerde Çok Mutlu Olabilirsiniz!

Kapalı Havaları ve Yağmuru Seviyorsanız Bu Ülkelerde Çok Mutlu Olabilirsiniz!

Beyza
13.11.2022 - 09:36

Eğer sokağa her adım attığınızda yağmur ile karşılaşmak istiyorsanız bu kentler tam da size göre. Bu kentlerde yağmurda yürüyüş yapabilir ya da gözünüzü açtığınız anda yağmur sesi ile karşılaşabilirsiniz. Üstelik birçok kentin yıllık ortalama yağış seviyesi oldukça yüksek bir seviyeye sahip. İşte yağmurlu hava sevenlerin hoşuna gidecek kentler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bergen - Norveç

Bergen - Norveç

Kuzey Atlantik'te yer alan bu kent, renkli evleriyle ünlü olduğu kadar yağmurlu havaları ile de ünlü. Avrupa'nın en havalı kentlerinden biri olan Bergen'de yıllık yapış miktarı ortalama iki metreyi geçiyor.

Köln - Almanya

Köln - Almanya

Yemyeşil bir ülke olan Almanya'nın Köln kentinde yılın 200 günü yağmurlu geçiyor. Yani bu kentte gözünüzü açtığınız çoğu sabahta yağmur ile karşılaşmanız mümkün. Bulutların daima gökyüzünde olduğu bu kent kasvetli havaları seven kişiler için en ideal yerlerden bir tanesi.

Hilo - ABD

Hilo - ABD

Hilo, Hawaii'de yer alan kentlerden biri. Hawaii denildiği zaman aklınıza kum, deniz ve güneş geldiğini biliyoruz ancak bu kentte yıl boyunca ortalama 3.3 metre yağmur yağıyor.

Portland - ABD

Portland - ABD

Pasifik Okyanusu'na kıyısı bulunan ve güzelliği ile büyüleyen bu kentte yılın 156 günü neredeyse bütün gün yağmur yağıyor. Eğer sizde yağmurlu havaları çok seviyorsanız bu kent tam da size göre.

Rotterdam - Hollanda

Rotterdam - Hollanda

Rotterdam ünlü düşünür Erasmus'unda kenti olarak biliniyor ve günümüzde de enteresan mimari yapıları ile dikkat çekiyor. Rotterdam'ın diğer ilginç özelliklerden bir tanesi de elbette ki havası. Bu kentte yılın büyük bir bölümü yağmurlu geçiyor ve her yıl yaklaşık bir metrelik yağmur yağıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edinburgh - İskoçya

Edinburgh - İskoçya

Edinburgh, kuzeyin en kasvetli kentlerinden bir tanesi. Bu kent hem havası hem de mimari yapıları ile sizi kendi kasvetine her an çekebilir. Edinburgh'ta hava ne kadar sıcak olursa olsun her an yağmur yağma ihtimali var. Çünkü Edinburgh'ta yılın 200 günü yağmurlu geçiyor.

Manchester - Birleşik Krallık

Manchester - Birleşik Krallık

Bu kentte her yıl 140 ile 150 gün arasında yağmur yağıyor. Bu kent her ne kadar kurak olarak kabul edilse de ortalama yağış süresi göz önüne alındığı zaman oldukça yağmurlu şehirlerden bir tanesidir.

Brüksel - Belçika

Brüksel - Belçika

Brüksel'de çoğu zaman bulutlu bir gökyüzü ve hafif puslu yağmur ile karşılaşmanız oldukça doğal. Yağmuru her ne kadar seviyor olsanız bile bu kentte yanınızda her zaman bir şemsiye olmalı.

Singapur

Singapur

Singapur'un mevsimsel değişimleri oldukça azdır. Bu kentte mavi muson döneminden kısa dönemlere ayrılan iki muson mevsimi yaşanır. Fırtınaların yaygın olduğu bu kente yılda 2300 milimetre kadar yağmur yağar.

Vancouver - Kanada

Vancouver - Kanada

Vancouver, Kanada'nın en yağışlı üçüncü şehri. Bu kentte yılın yaklaşık 160 günü yağmurlu geçiyor. Yağışlı gün sayısı ile bu kent yağmur severlerin oldukça hoşuna gidecek yerlerden bir tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Quibdó - Kolombiya

Quibdó - Kolombiya

Tropik yağmur ormanı iklimi görülen bu kente hemen hemen her yıl yağmur yağar. Bu kent çoğu zaman ise yoğun gök gürültülü fırtınalara maruz kalır. Eğer yağmur ile birlikte fırtına sesleri de sizi rahatlatan detaylardan birisi ise bu kenti çok seveceksiniz!

Tully - Avustralya

Tully - Avustralya

Bu kentte yılın büyük kısmını yağmur ile geçiren kentlerden bir tanesi. Hatta bu kentin yerlileri 2003 yılında ıslak iklimi ve yıllık yağış miktarını gösteren bir anıt olarak sekiz metre boyunda bir altın sakız heykeli bile inşa etmişler.

Monrovia - Liberya

Monrovia - Liberya

Monrovia'da her yılın 180 günden fazlası yağmurlu geçiyor. Her yıl ortalama 5100 milimetre yağış alan bu kent aynı zamanda dünyadaki en ıssız sermaye şehridir. Yağışlar ise Mayıs ayında başlar ve Aralık ayına kadar devam eder. Yani bu kenti yağmurlu görmek istiyorsanız mutlaka bu aylarda ziyaret etmelisiniz.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın