Görüş Bildir
Haberler
Kanuni Sultan Süleyman'ın Kardeşleri Kimdir?

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kardeşleri Kimdir?

Elif Ateş
02.12.2021 - 11:58

Osmanlı İmparatorluğu'nun 10. padişahı ve 89. halifesi olan Kanuni Sultan Süleyman, tarihte I. Süleyman olarak da bilinir. Adını tüm dünyaya duyurmuş bir Osmanlı hükümdarıdır. Başarılarından dolayı Batı'da Muhteşem , Doğu'da ise Kanuni lakabını almıştır. 46 yıl boyunca hükümdar olarak tahta kalan I. Süleyman, Osmanlı'da en uzun görev yapan sultan olarak bilinir. Doğumundan ölümüne kadarki süre içerisinde, toplamda 13 sefere çıkmış ve hayatının yaklaşık 10 yılını savaşlarda geçirmiştir. Sadece zaferleri ile değil, aile hayatı ve harem hayatıyla da adından söz ettirmiştir. Peki, Kanuni Sultan Süleyman'ın kardeşleri kimlerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanuni Sultan Süleyman, babası Yavuz Sultan Selim Trabzon sancakbeyi iken 1494 yılında dünyaya gelmiştir. Annesi ise Osmanlı'nın ilk valide sultanı olan Ayşe Hafsa Sultan'dır. Evliya Çelebi'nin eserlerinden aktarılanlara göre çocukluk yıllarını Trabzon'da Yahya Efendi ile geçirmiştir. Çocukluğundan beri kendini her alanda geliştirmiş bir padişahtır. Yavuz Selim'in ölümü ile birlikte 1520 yılında tahta çıkmıştır. I. Süleyman, o dönemin tek şehzadesi olduğu için tahta çıkarken pek bir zorlukta yaşamamıştır. Kanuni Sultan Süleyman'ın kardeşleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kardeşleri Kimlerdir?

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kardeşleri Kimlerdir?

Kanuni Sultan Süleyman'ın bilinen beş kardeşi vardır. Bu kardeşlerinden 4'ü kız, 1'i erkektir. Kanuni Sultan Süleyman'ın kardeşleri ise şunlardır:

  • Hatice Sultan: Doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir. 1509 yılında Osmanlı Devleti'nin valisi olan İskender Paşa ile evlenmiştir. Daha sonra İskender Paşa idam edilmiş, Hatice Sultan da Pargalı İbrahim Paşa ile evlenmiştir. Ancak bu bilginin doğruluğu halen daha sorgulanmaktadır.

  • Fatma Sultan: Babası Yavuz Sultan Selim Trabzon sancakbeyi iken dünyaya gelmiştir. İlk olarak Antakya Sancakbeyi Mustafa Paşa ile evlenmiştir. Daha sonra kocasının sapkınlıkları nedeniyle boşanmıştır. Fatma Sultan'ın birkaç kez daha evlendiği söylenir. Topkapı'da bir mescit yaptırmıştır.

  • Beyhan Sultan: Osmanlı devlet adamı olan Ferit Paşa ile evlilik yapmıştır. Ancak Kanuni Sultan Süleyman, Damat Ferit Paşa'yı idam edince dul kalmıştır. Beyhan Sultan genç yaşta ölmüştür.

  • Şah Sultan: Doğum tarihi bilinmemekle birlikte  çocukluğunu Manisa'da geçirdiği düşünülmektedir. 1523 yılında Lütfi Paşa ile evlenmiş, 1541 yılında boşanmıştır. Sultanın Sümbili tarikatına mensup olduğu bilinir. Bundan dolayı da bazı kaynaklarda Mevlevi olduğu geçer. Mimar Sinan Şah Sultan adına özel bir cami yapmıştır.

  • Üveys Paşa: Yavuz Sultan Selim'in cariyeden olan oğludur. Annesi hamile olduğunu bilmeden başkası ile evlendirilerek saraydan gönderilmiştir. Bundan dolayı da hiçbir zaman şehzade olarak kabul edilmemiştir. Ancak I. Selim, oğlu ile oldukça ilgilenmiştir. Kanuni Sultan Süleyman tahta çıkınca Üveys Paşa'yı Yemen'e beylerbeyi olarak tayin etmiştir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın