Görüş Bildir
Haberler
Kanser Teşhisi Konulduktan Sonra 13 Günde Dünya'nın 7 Harikasını Gezen Kadının Hikayesi

etiket Kanser Teşhisi Konulduktan Sonra 13 Günde Dünya'nın 7 Harikasını Gezen Kadının Hikayesi

12 Ülke - 15 uçak yolculuğu - 45,400 km seyahat - otelde kalınan 5 gece - elimden alınmış 1 tripod  - 7 Harika  - 13 Gün. 

Yosemite'de tırmanırken 15 metreden düştüm,  bir araba çarptı ve en son cilt kanseri teşhisi konuldu, hepsi aynı ay içinde oldu. İki hafta sonra; 13 günde dünyanın yedi harikasını görmeye karar verdim, artık hayata başka türlü bakacaktım: daha çok yaşamak üzere.

Talihsizlik üzerine talihsizlik yaşayan ve kanser teşhisi konulan bu genç kadının hikayesi Boredpanda'da karşımıza çıktı...

Kaynak: http://www.boredpanda.com/visiting-7-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gün : Chichen Itza

1. Gün : Chichen Itza

Her şey El Capitan'ın Nose (Burun) rotasını tırmanmak için 3 yıldır eğitim aldığım Yosemite Vadisi'nde başladı. 600 metre yükseklikteyken 15 metrelik korkunç bir düşüş yaşadım. Böyle bir düşüşten sonra ise her şeyi sorgulamaya başlamıştım... Neden 'kendimi böyle korkunç durumlara sokuyorum?'dan 'böyle hırslı tımanışlara beni iten nedir'e kadar. Kendime; hatta dünyaya neyi kanıtlamaya çalışıyorum?

2. Gün : Machu Picchu

2. Gün : Machu Picchu

Bir film sahnesi gibi... Bir hafta sonra, motorumu sürerken bana bir araba çarptı ve sonra da sıradan bir check-up sırasında cilt kanseri teşhisi konuldu. 3 hafta içerisinde üçlü bir şanssızlık silsilesiyle kalakalmıştım adeta.

3. Gün : Christo Redentor

3. Gün : Christo Redentor

Ailem ve arkadaşlarım yarı dalga geçer yarı ciddi gibi en iyisi sen git kendine bir cam fanus al içinde yaşarsın dediler. Bu fikrin ne kadar yersiz olduğunu düşündüm, ve büyük bir aydınlanma anı yaşadım : Hayatta kalmıştım.

6. Gün : Kolezyum

6. Gün : Kolezyum

Hayatımda bir şeyler öğrendiğim anlar hep trajedi ve kayıp yaşadığım zamanlardı. Kayıptan radikal değişiklikler ortaya çıkıyor, çünkü kayıplar aslında yeni şeyler için çırpınan bir boşluğun açılmasına sebep oluyor.

8. Gün : Petra

8. Gün : Petra

Hayatımın en kötü ayından sonra, nasıl yaşadığımı gözden geçirmeye başladım. Ve harika bir farkındalığa ulaştım... Hayatımda istediğim her şeye sahip olmamı engelleyen tek bir şey var, çok basit : o benim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gün : Taj Mahal

11. Gün : Taj Mahal

Her zaman 'zamanım yok, param yok' demişimdir ama onlar yalnızca bahaneymiş. Aslında benim korktuğum şey başarısız olmaktı. Hedeflerimin imkansız olduğunu düşünmeyi bırakıp, hayatımın her gününü nasıl yaşayacağıma karar verme gücünün bende olduğunu düşünmeye başlamam gerekiyordu.

12. Gün : Çin Seddi

12. Gün : Çin Seddi

Hayatımdaki yegane pişmanlıklarım hiç şansımı denemeyip kaçırdığım fırsatlar. Bu yıl şansımı denedim ve buna devam edeceğim, bütün maceraların en büyüğünü yani'hayatımı' yaşamak için.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1102
272
159
25
14
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onr gly

Biz de kanser olunca türkiyenin en boktan 7 hastanesi gezilir. İyi ki kanser olmuşsun mu desem bilemedim

Mert Çağlayan

Kolaysa ilk 7 harikayı gez.

Therewasauser

Vay be Taj Mahal'e bak ya.Nasılda kirli hava