Görüş Bildir
Haberler
Kanada Başbakanı Trudeau: 'Ukrayna Uçağının İran Füzesiyle Düşürüldüğüne Dair Elimizde Kanıtlar Var'

Kanada Başbakanı Trudeau: 'Ukrayna Uçağının İran Füzesiyle Düşürüldüğüne Dair Elimizde Kanıtlar Var'

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 63 Kanada vatandaşının da hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin 'Elimizde uçağın İran'a ait füze ile kazara vurulduğuna dair kanıtlar var. Bu, yanlışlıkla yapılmış olabilir' açıklaması yaptı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Trudeau'nun hemen ardından ellerinde uçağın İran tarafından ateşlenen füzeyle vurulduğuna dair bilgi olduğunu söyledi.  Öte yandan New York Times uçağının füzeyle vurulduğu anı gösterdiği iddia edilen bir görüntü paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ottawa'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Trudeau, 'Elimizde müttefiklerimiz ve kendi kaynaklarımız da dahil olmak üzere birden fazla kaynaktan gelen istihbarat var. Kanıtlar, uçağın İran'a ait bir karadan havaya füzeyle vurulduğunu gösteriyor. Bu, yanlışlıkla yapılmış olabilir. Elde ettiğimiz bu yeni bilgi, konuyla ilgili çok detaylı bir soruşturma yapılması gerektiğini daha da çok ortaya koyuyor' dedi.

Trudeau'nun açıklamaları 🎥

Johnson: Uçağın İran tarafından düşürüldüğüne dair bilgi var

Johnson: Uçağın İran tarafından düşürüldüğüne dair bilgi var

Trudeau'nun açıklamasının ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson da ellerinde uçağın İran tarafından ateşlenen füzeyle vurulduğuna dair bilgi olduğunu belirtti.

Olayda 4 İngiliz'in hayatını kaybettiğini belirten Johnson, 'Bu kasıtlı olmayabilir. Kanada ve uluslararası ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi tam ve şeffaf bir soruşturmaya ihtiyaç var.' ifadesini kullandı.

Kısa bir süre önce ABD Başkanı Trump da uçağın İran tarafından yanlışlıkla vurulmuş olabileceğini söylemişti 👇

İran: Uçağın düşürüldüğü iddiası psikolojik savaş

İran: Uçağın düşürüldüğü iddiası psikolojik savaş

İran devlet kanalında konuyla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, yolcu uçağının füze isabet etmesi sonucu düştüğü iddialarını yalanladı.

Rebii, 'Tüm bu haberler, İran'a karşı psikolojik savaştır. Kazada vatandaşları ölen ülkelerin temsilcilerini İran'a davet ediyoruz. Biz de Boeing'e kara kutuları inceleme sürecine katılması için temsilcisini göndermesi çağrısında bulunuyoruz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York Times’a göre uçağın vurulma anına ait görüntüler 🎥

New York Times gazetesi, uçağın İran'a ait füzeyle vurulduğunu gösteren görüntülere ulaştığını yazdı. 

Gazetenin ulaştığı görüntülerde, uçağın Tahran Havalimanı yakınlarında Parand kenti üzerinde İran'a ait bir füzeyle vurulduktan sonra düştüğünün yer aldığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı dün İran'ın, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü balistik füzelerle vurmasından saatler sonra düşmüş, uçaktaki 176 yolcudan kurtulan olmamıştı.

Olayın detayları için 👇

İranlı yetkililer uçağın havada alev aldığını ve dönmeye çalışırken düştüğünü söylemişti 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Bu adam ne ara sakal bıraktı...

Gameover

Uçağın vurulacağını kim biliyordu da video çekti vuranlarmı çekti? Yanlışlıkla vurduk ama dur videoya alayımmı demişler? Eğer uçak vurulduysa bunu yapan amer... Devamını Gör

King in the East

lan elinizde kanıt varsa niye sorumlu tutmak için erken diyosunuz..