Görüş Bildir
Haberler
Kan Grubunuza Göre Nasıl Beslenmeniz Gerektiğini Biliyor musunuz?

Kan Grubunuza Göre Nasıl Beslenmeniz Gerektiğini Biliyor musunuz?

Effy
10.10.2021 - 08:00

Vücudumuzun besinleri nasıl sindirdiğinin kan grubumuz ile bağlantısı olduğu düşünülüyor. Bu sebeple, kan gurubumuza göre beslenmek vücudumuz için daha yararlı olabilir. Kan gruplarının nasıl beslenmesi gerektiği uzmanlar tarafından açıklandı. Detaylar aşağıda👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Kan Grubu

A Kan Grubu

A kan grubundaki kişilerin vejetaryen beslenmesi gerektiği söyleniyor. Bu gruptaki kişilerin mide asitleri oldukça düşük seviyede olduğu için hayvansal protein ve yağları iyi bir şekilde eritemiyorlar. Bu yüzden sebze ve yeşillik tüketmeleri tavsiye ediliyor. Elbette bu besinleri olabildiğince en doğal ve sade hazırlanmış şekilde tüketmek önemli.

B Kan Grubu

B Kan Grubu

B kan grubunun üyelerinin sindirim sistemi hem ot hem et obur olarak beslenmeye uygun. Bu sebeple, tüm besinlerden dengeli bir şekilde beslenmesi öneriliyor. Ancak mısır, domates ve fıstık gibi besinler kilo kaybına ve yorgunluğa yol açabilir. Bu kan grubuna sahip kişilerin uzak durması gereken bir diğer yiyecek ise tavuktur. Hafif bir yemek olsa da, B kan grubundaki kişiler için felç ya da sindirim sorunları gibi rahatsızlıklar ortaya çıkarabilir. Tavuğu, kuzu ya da keçi eti gibi alternatifler ile değiştirmeliler.

AB Kan Grubu

AB Kan Grubu

En nadir kan grubu olan AB, tıpkı A kan grubu üyeleri gibi düşük mide asidine sahiptir. Ama aynı zamanda, B kan grubu gibi ete karşı bağışıklıkları da vardır. Yumurta, deniz ürünleri ve yeşillikler bu kan grubu için en iyi diyettir. Ayrıca, küçük porsiyonlar ile sık sık yemek yemeleri de öneriliyor. Çünkü bu sindirim sistemleri için en iyi yöntemdir.

0 Kan Grubu

0 Kan Grubu

Bu kan grubuna sahip insanlar yüksek mide asidine sahiptir. Bu yüzden, hayvansal protein ve yağları çok iyi şekilde sindirebilirler. Yüksek proteinden oluşan bir beslenme programı tavsiye ediliyor. Et, balık, sebze ve meyveler tamamen serbest. Ancak tahıl, fasulyeler ve bakliyatlar vücutlarında yağ olarak depolanacağı için kaçınmaları daha iyi olur.

2014'te yapılan çalışmalar, bu kuralları takip eden bireylerin daha sağlıklı bir hayat sürmeye başladığını göstermiş.

2014'te yapılan çalışmalar, bu kuralları takip eden bireylerin daha sağlıklı bir hayat sürmeye başladığını göstermiş.

Ancak bunun kan grubu ile bir alakası olmadığı da düşünülüyor. Her durumda da bu 4 beslenme programı, dengeli bir egzersiz programı ile takip edilirse oldukça sağlıklı sonuçlar elde edilebilir. 

Peki siz bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın