Görüş Bildir
Haberler
"Kan Görmeye Dayanamam!" Diyorsanız Bu Filmlerden Uzak Durun: Ekranları Kan Gölüne Çeviren 15 Film

"Kan Görmeye Dayanamam!" Diyorsanız Bu Filmlerden Uzak Durun: Ekranları Kan Gölüne Çeviren 15 Film

02.01.2022 - 11:15

Bol vahşet içerikli bir film izlerken bir sonraki malum sahneyi tahmin eder ve ekran kırmızıya bürüneceği sırada gözlerimizi kaçırırız. Film bittiğinde ise 'Bir daha izlemeyeceğim.' deyip ardından kendimizi kalbimizin hop oturup hop kalkmasına sebep olan başka bir filmi izlerken buluruz. Seyrederken tedirgin olduğumuz bu yapımlarda kimi zaman kurbanın maruz kaldığı cinayet silahı kafamıza doğrultulunca içimizden çığlıklar atarız kimi zaman da cinayet silahını tutan katil ruhlu bir psikopata dönüşür, ekranda adalet ararız. Sonra da gece rüyamızda olan bitenle hesaplaşırız. Peki, bu döngüye tekrar girmeye ne dersiniz?

Kan sahnesi görmeye dayanamayanların asla izlememesi gereken en kaliteli yapımları bir araya toplayıp sizler için IMDb puanına göre sıraladık. İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Purge / Arınma Gecesi (2013) IMDb: 5.8

15. The Purge / Arınma Gecesi (2013) IMDb: 5.8

Birbirinin devamı niteliğinde beş yapımdan oluşan bu serinin ilk filminin yönetmen koltuğunda James DeMonaco oturuyor. Filmde suç oranının artmasıyla hapishaneler dolup taşar. Hükümet bu durumu kontrol altına almak için 364 gün suç işlememek şartıyla yılda sadece 1 güne mahsus ve tam 12 saat boyunca işlenen her türlü suça göz yumar.

14. Hostel / Otel (2005) IMDb: 5.9

14. Hostel / Otel (2005) IMDb: 5.9

Konusu Slovakya’da geçen filmin yönetmenliğini üstlenen Eli Roth, bu yapımın aynı zamanda hem senaristi hem oyuncusu olarak seyirciyle buluşuyor. İzlerken seyirciyi gerçekçiliğiyle tedirgin eden bu filmde iki gezgin Amerikalının Avrupa gezisi anlatılıyor. Paxton ve Josh, Amsterdam gezisi sırasında tanıştıkları Oli’nin Slovakyalı kızlardan bahsetmesi üzerine soluğu Slovakya’da alıyor. İki genç, mükemmel görünen bu ortamın hiç normal olmadığını çok geç fark ediyor. Filmin devamı niteliğinde 2 yapım daha bulunuyor.

13. Frontiere(s) / Sınır(da) (2007) IMDb: 6.2

13. Frontiere(s) / Sınır(da) (2007) IMDb: 6.2

Yönetmenliğini Xavier Gens’in üstlendiği bu film; içinde bolca suç, dram, korku ve polisiye barındırıyor. Başkanlık seçimi sırasında ikiye bölünen halk arasında bir ayaklanma çıkıyor. Bu durumu fırsat bilen bir grup genç, büyük soygun planını devreye soksa da sonuçta başarısız oluyor. Yakalanmaktan kaçan gençler, sahibinin Nazi olduğunu bilmedikleri bir pansiyona sığınıyor. Yeni bir dünya düzeni kurmak isteyen bu faşist pansiyon sahibi ise sıra dışı fantezileriyle soyguncuları dünyaya geldiğine pişman ediyor.

12. I Spit on Your Grave / Mezarına Tüküreceğim (2010) IMDb: 6.3

12. I Spit on Your Grave / Mezarına Tüküreceğim (2010) IMDb: 6.3

Yönetmenliği Steven R. Monroe’ye ait olan bu film serisi, birbirini takip eden 3 yapımdan oluşuyor. Oldukça sağlam bir psikolojiyle izlenmesi gereken yapımın konusu ise genç ve güzel bir yazar olan Jennifer Hills’in yeni kitabını yazmak için huzurlu bir yere ihtiyaç duymasıyla başlıyor. Yazar, nehir kıyısında bulunan bir evde kalmaya karar veriyor. Burada bir grup adamın vahşice saldırısına ve işkencesine maruz kalıyor. Ağır yaralı olan yazar, adamların elinden kurtulup kendini göle atıyor.

11. The Hills Have Eyes / Tepenin Gözleri (2006) IMDb: 6.4

11. The Hills Have Eyes / Tepenin Gözleri (2006) IMDb: 6.4

Karavanla tatile çıkan bir aile, çölde kaybolur ve kendini eskiden nükleer araştırma için kullanılan bir bölgede bulur. Eskiden yaşanan bir patlama yüzünden bu bölge, hükümet tarafından boşaltılır fakat bölgenin madencileri burada unutulur. Bomba etkisine maruz kalan madenciler, zamanla mutasyona uğrayarak evrim geçirir. Yeni avları ise onları oldukça heyecanlandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Collector / Koleksiyoncu (2009) IMDb: 6.4

10. The Collector / Koleksiyoncu (2009) IMDb: 6.4

Kumar oynayarak boğazına kadar borca batan Arkin, bu parayı ödemek için zengin birinin evini soymaya karar verir. Ev sahibinin evde olmadığını düşündüğü bir akşam, planlarını uygulamaya koyar ancak atladığı önemli bir ayrıntı var: Soymaya gittiği evde, mülk sahibini rehin alan psikopat bir katil ile karşı karşıya kalması! Yönetmenliğini Marcus Dunstan’ın üstlendiği bu yapımın devamı niteliğinde bir film daha bulunuyor.

9. You’re Next / Katliam Gecesi (2011) IMDb: 6.6

9. You’re Next / Katliam Gecesi (2011) IMDb: 6.6

Yönetmenliğini Adam Wingard’ın üstlendiği bu film, korku gerilim türünde bir Amerikan yapımı. Film, aile büyüklerinin evlilik yıl dönümü sebebiyle bir araya gelen Davison ailesini ve onları acımasızca katletmek için gece yarısı pencereden eve giren maskeli katilleri konu alıyor.

8. Eden Lake / Kan Gölü (2008) IMDb: 6.8

8. Eden Lake / Kan Gölü (2008) IMDb: 6.8

Filmde göl kenarında kamp yapmaya giden iki sevgilinin başına bela olan bir grup gencin öyküsü anlatılıyor. Steve ve Jenny, göle vardıklarında aniden bölge halkının çocuklarıyla karşılaşır. Steve ile çocuklar arasında başlayan küçük bir laf dalaşı, iki sevgiliyi daha gerilimli bir ortama sürükler. Genç çifte şiddet uygulayıp güç gösterisinde bulunan kasabanın çocukları, huzurlu Eden Lake bölgesini kan gölüne çevirir.

7. The Cabin in the Woods / Dehşet Kapanı (2011) IMDb: 7.0

7. The Cabin in the Woods / Dehşet Kapanı (2011) IMDb: 7.0

Korku, gerilim ve gizem kurgusuyla harmanlanan bu filmin yönetmen koltuğunda Drew Goddard oturuyor. Filmin konusu, tatil planı düşüncesiyle yola çıkan 5 arkadaşın gizemli bir kulübe keşfetmesi ve bu kulübede başlarına gelecek olaylardan oluşuyor. Başlarda güzel başlayan bu tatil, daha sonra bir cehennem kapanına dönüşüyor.

6. Carrie / Günah Tohumu (1976) IMDb: 7.4

6. Carrie / Günah Tohumu (1976) IMDb: 7.4

Stephen King'in Carrie adlı ilk romanından uyarlanarak sinemaya aktarılan bu yapımın yönetmenliği Brian De Palma’ya ait. Film, genç bir kadının tek başına doğum yapmasıyla başlıyor. Çok dindar olan bu kadın, dünyaya Carrie adında bir günah çocuğu getirdiğine inanıyor. Annesi tarafından aşırı baskılanan Carrie, telekinetik güçlere sahip olduğunu keşfediyor. Okulda yaşanan bir trajedi sonucunda güçlerine teslim olup yoluna çıkan herkesi öldürmeye başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Texas Chain Saw Massacre / Teksas Katliamı (1974) IMDb: 7.5

5. The Texas Chain Saw Massacre / Teksas Katliamı (1974) IMDb: 7.5

Tobe Hooper’in yönetmenliğini yaptığı bu film, gerçek olaylara dayanan hikâyesiyle izleyenleri şok eden korku ve gerilim türünde bir ABD yapımı. Sally ve Franklin kardeşler, üç arkadaşıyla beraber büyük babalarının bulunduğu mezarlıkta artan soygunculuğu araştırmak üzere yola koyulur. Ardından benzin almak için bir istasyonda dururlar fakat boş yakıt deposuyla karşılaşırlar. Bunun üzerine yakınlardaki aile çiftlik evine gitmeye ve başlarına geleceklerden habersiz yardım aramaya karar verirler.

4. The Last Temptation of Christ / Günaha Son Çağrı (1988) IMDb: 7.5

4. The Last Temptation of Christ / Günaha Son Çağrı (1988) IMDb: 7.5

Nikos Kazantzakis’in romanından uyarlanarak perdeye yansıtılan ve bir Amerikan yapımı olan bu filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturuyor. Dinsel epik kurgulu bu yapım, konusu ve İncil’den bağımsız işleniş biçimiyle çoğu dini filmden ayrılıyor. Bu yapımda Hz. İsa’nın peygamberlik vasıfları yerine normal insanlardan farksız duygulara sahip olduğu anlatılıyor.

3. Saw / Testere (2004) IMDb: 7.6

3. Saw / Testere (2004) IMDb: 7.6

James Wan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu bu film, psikolojik gerilim türünde kurgulanan bir yapım. 2004 yılında vizyona giren ve 8 devam filmi çekilen bu yapım, seyirciyi ayağa kaldıran unutulmaz filmler arasında yer alıyor. Bu yapımda kurbanlarına ölümcül bir oyun teklifi sunarak hayatta kalma şansı tanıyan ve sıra dışı zekâsıyla zaman zaman seyirciyi de filme konuk eden bir seri katili izliyorsunuz.

2. Hotel Rwanda / Ruanda Oteli (2004) IMDb: 8.1

2. Hotel Rwanda / Ruanda Oteli (2004) IMDb: 8.1

Yönetmen koltuğunda Terry George’nin oturduğu bu film, Ruanda soykırımını konu alan dram kurgulu bir yapım. Gerçek hikâyelerden esinlenilerek perdeye aktarılan film, 1994 yılında Ruanda'da yaşayan Hutu ve Tutsi kökenli grupların çatışmasını, kayıplarını ve katliamını konu alır. Ruanda başkanının öldürülmesiyle başlayan isyan, Hutu'ların Tutsi'leri katletmesiyle daha da kötüleşir. Bu sırada bir otelde müdürlük yapan Paul, ailesini ve komşularını otelde yanına alır ve otele sığınan mültecilere de kol kanat gerer.

1. Kill Bill (2003) IMDb: 8.1

1. Kill Bill (2003) IMDb: 8.1

Yönetmenliğini Quentin Tarantino’nun üstlendiği bu film; aksiyon, gerilim ve suç türünde bir yapım. İki film halinde seyirciyle buluşan bu seride Kara Mamba lakaplı bir gelinin düğün günü tüm sevdiklerini kaybetmesi üzerine ettiği bir intikam yeminini uygulaması anlatılır. Eskiden Bill'in çete üyelerinden birisi olan bu kadın, hamile kalınca gruptan ayrılır. Bunu kabul edemeyen Bill ise düğün sırasında gelin dahil kilisede bulunan herkesi çetesiyle birlikte katleder fakat kadın ölmez ve intikam almak için geri gelir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın