Görüş Bildir
Haberler
Kamuoyunda 'Adnan Hoca' Olarak Bilinen Adnan Oktar Tutuklandı: 'Suçlamaları Kabul Etmiyorum'

Kamuoyunda 'Adnan Hoca' Olarak Bilinen Adnan Oktar Tutuklandı: 'Suçlamaları Kabul Etmiyorum'

Batuhan
18.07.2018 - 10:56 Son Güncelleme: 19.07.2018 - 08:44

Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve müridlerine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Oktar dahil 168 kişi tutuklandı. Adnan Oktar ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi ve kendisine kumpas kurulduğunu söyledi. Aylık gelirinin 3.500 lira olduğunu ifade eden Oktar ayrıca 'Geniş bir arkadaş grubum vardır' dedi. 

Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturma çerçevesinde tutuklananların sayısı 168'e yükseldi.

Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturma çerçevesinde tutuklananların sayısı 168'e yükseldi.

AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, savcılık ifadeleri tamamlanan ve nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 11'inin işlemleri tamamlandı. 

Hakimlik, 11 şüpheliden 9'unun 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan, bir şüphelinin, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından, bir şüphelinin de 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 4 ilde düzenlenen operasyon kapsamında 187 kişi gözaltına alınmıştı.

Böylece, soruşturmada şu ana kadar aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu toplam 168 şüpheli tutuklanmış oldu. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre soruşturma kapsamında gözaltına alınan 187 şüpheliden 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, 182'si adliyeye sevk edilmişti. Bu şüphelilerden, 13'ü adli kontrol tedbiriyle olmak üzere 14 kişi de serbest bırakılmıştı.

İlk ifadesi basına yansıdı: "İddiaları çirkin buluyorum, kabul etmiyorum"

İlk ifadesi basına yansıdı: "İddiaları çirkin buluyorum, kabul etmiyorum"

DHA

DHA'nın haberine göre, Adnan Oktar'ın tutuklanma talebiyle sevk edildiği Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusunda, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Oktar savunmasında “Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Geniş bir arkadaş grubum vardır. Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur. Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim' ifadelerini kullandı. 

Sorgusunda aylık gelirinin 3 bin 500 lira olduğunu beyan ettiği öğrenilen Oktar'ın, 'Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurt dışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları evine alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum. Ben kanuna, hukuka uygun yaşayan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum, kabul etmiyorum. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim' dediği kaydedildi.

Geçen hafta Mali Şube polisleri tarafından gözaltına alınan Oktar, hastane girişinde gazetecilere “İngiliz derin devletinin oyunu bu. İddialar yalan” demişti 📹

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
82
14
12
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Tekke ve zaviyelerin kapatılması kanunu işte böyle din bezirganlarına meydan vermemek için çıkarılmıştı.

Fatma nur

ingiliz devletinin de işi yoktu seninle uğraşıyor Hee oktar hee :D

Kzlt

Harun Yahya, evrim aldatmacası kitabının 2.cildini yazarsın içeride.Güle güle sevgi kelebeği, darısı diğer din maskesi takmış sahtekarların başına.

Aşkito muyum ben

He yaa o kitap vardı değil mi gazeteyle beraber beleşe verirlerdi kurukafalı bir kapağı vardı hatta 😂😂