Görüş Bildir
Haberler
Kamer Genç Yine Dersim’den Aday

Kamer Genç Yine Dersim’den Aday

Xevere Dersimi
27.02.2015 - 15:33 Son Güncelleme: 27.02.2015 - 17:06

Türkiye’de en uzun süreli milletvekili olma rekorunu elinde bulunduran Kamer Genç, yine Dersim’den aday. Dersimnews.com – Meclis’in renkli kişiliği CHP Dersim Milletvekili Kamer Genç 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde Dersim’den aday.

Kamer Genç yeniden milletvekilliği için Dersim’den aday oldu. Genç, bugün aday adaylık başvurusunu yaptı.

CHP yönetimi Dersim’de merkez yoklaması kararı aldı. Merkez yoklamasında adaylar tüzük gereği Parti Meclis’i tarafından belirleniyor.

YEDİ DÖNEM OLACAK

1940 doğumlu olan Kamer Genç bir dönem daha TBMM sıralarında oturursa toplam yedi dönem milletvekili seçilmiş olacak. İlk olarak Danışma Meclisi üyesi olan Genç, daha sonra CHP ve DYP’den seçilmişti. Genç, 2002 seçimlerinde seçilebilecek oyu halktan almasına karşın, DYP baraj altında kaldığı için TBMM’ye girememişti.

Kamer Genç, hastalığı nedeniyle bir süredir Amerika’da tedavi görüyordu. CHP’nin Kamer Genç’i   Dersim’den aday gösterip göstermeyeceği merak konusu. Zira Genç’in artık siyaseti bırakması gerektiğini söyleyenlerin sayısı hayli fazla.

Dersim’de en çok milletvekili seçilen isim olan Kamer Genç’in Dersim’de güçlü bir seçmen kitlesi var. Genç, AKP’ye karşı yaptığı sert muhalefet nedeniyle Türkiye’deki AKP muhalifi seçmenin sevdiği bir isim.

Kaynak: http://dersimnews.com/manset/kamer-ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0