Görüş Bildir
Haberler
Kaliteli Bir Film İzlemek İsteyenler İçin En Yüksek Puanları Kapmış Sağlam Film Önerileri

Kaliteli Bir Film İzlemek İsteyenler İçin En Yüksek Puanları Kapmış Sağlam Film Önerileri

addictedmovie
07.03.2022 - 12:45 Son Güncelleme: 13.03.2022 - 15:30

'Ne izlesem?' gibi bir arayış içindeysen seni şöyle kaliteli film önerilerimize alalım. 

En yüksek puanları tek tek kapan birbirinden kaliteli ve sağlam filmleri senin için bir araya getirdik. O zaman hadi, sağlam film önerilerimize geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Tanin no kao (1966)

15. Tanin no kao (1966)

IMDb: 7.9

Özet: Genç mühendis Okuyama'nın yüzü, geçirdiği bir iş kazası sonrası deforme olmuştur. Özgüveniyle ilgili sıkıntılar yaşayan Okuyama, doktorundan gerçeğe yakın bir maske alır. Ancak maske kişiliğini değiştirmeye başlayacaktır.

Oyuncular: Tatsuya Nakadai, Mikijirô Hira, Kyôko Kishida

Yönetmen: Hiroshi Teshigahara

14. Ölüm Takibi 2049: Bıçak Sırtı (2017) Blade Runner 2049

14. Ölüm Takibi 2049: Bıçak Sırtı (2017) Blade Runner 2049

IMDb: 8.0

Özet: İlk filmdeki hikâyenin 30 yıl sonrasından devam eden Blade Runner 2049, Los Angeles Polis Departmanı'nda görevli memur K'nın, dünyayı felakete sürükleyecek bir sırrı açığa çıkarmasını konu alıyor. Memur K,  bu korkunç geleceği önleyebilmek için bazı sorularına yanıt bulmak zorundadır. O yanıtlar ise Rick Deckard adlı eski bir ödül avcısındadır. Memur K'nın önce Rick'i bulması gerekmektedir. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas

Yönetmen: Denis Villeneuve

13. Aşıklar Şehri (2016) La La Land

13. Aşıklar Şehri (2016) La La Land

IMDb: 8,0

Özet: Sebastian ve Mia, hayatlarına yön vermeye çalışan iki genç insandır. Bir gün Los Angles'ta trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolları kesişen ikili, daha sonra kaderin oyunu ile tekrardan bir araya gelecektir. Sebastian geleneksel jazz yapılan bir kulüp açma hayaliyle yanıp tutuşurken, Mia ise çalıştığı kafedeki film platosunda oyunculuk seçmelerine katılmakta ve kendine uygun bir rol bulmaya çalışmaktadır. Bu iki genç sanat aşığı insan, hayallerini gerçekleştirmek için düşe kalka ilerlemektedir. Günün birinde birbirlerini yeniden bulan bu ikilinin kalpleri birbiri için atmaya başlayacaktır. Ancak bu aşk, onları çok istedikleri ve tutkuyla bağlı oldukları hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacağından, ikilinin bir tercih yapması gerekmektedir.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

Yönetmen: Damien Chazelle

12. Marslı (2015) The Martian

12. Marslı (2015) The Martian

IMDb: 8,0

Özet: Marsa görev için gönderilen astronotlar, şiddetli bir fırtına yaşadıkları sırada Mark Watney adındaki arkadaşlarını öldü zannederek onu kaderine terk ederler. Watney gözlerini açtığında ise her şey için çok geçtir. Ekibi onu hiçliğe terk etmiştir. Ancak Mark, ölmemeye kararlıdır. Keskin zekası ve dayanıklılığı ile yeryüzü ile iletişime geçmeye çalışır. Başardığında, milyonlarca mil uzaklıktaki bilim insanları bu adamı eve döndürmek için ellerinden geleni yapacakken, onu terk eden ekip arkadaşları ise zor bir karar almanın eşiğine gelecektir. 

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Yönetmen: Ridley Scott

11. Aşk (2013) Her

11. Aşk (2013) Her

IMDb: 8.0

Özet: Geleceğin Los Angeles'ında yaşayan yalnız bir yazar olan Theodore Twombly, kırık kalbini bir nebze olsun rahatlatmak için yapay zekâya sahip bir iletişim sistemi satın alır. Samantha adlı sanal bir varlıkla iletişim kurmaya başlayan Theodore'un hisleri zamanla güçlenir ve aralarında sıra dışı bir bağ oluşur. Fakat işler git gide tuhaflaşacaktır.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara

Yönetmen: Spike Jonze

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hizmetçi (2016) Ah-ga-ssi

10. Hizmetçi (2016) Ah-ga-ssi

IMDb: 8.1

Özet: 'Ah-ga-ssi' filmi, 1930'lu yıllarda geçiyor. Film, bir dolandırıcının kiraladığı hizmetçinin, hanımefendisine gizliden gizliye duyduğu aşkı ve ona beslediği tutkulu hazzı konu ediniyor.

Oyuncular: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong

Yönetmen: Park Chan-wook

9. Kayıp Kız (2014) Gone Girl

9. Kayıp Kız (2014) Gone Girl

IMDb: 8,1

Özet: Nick ve Amy Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde yaşamaktadır. Sıcak bir yaz sabahı, evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamayı planlarken Amy aniden ortan kaybolur. Genç kadından uzun süre haber alınamayınca, polislerin ilk şüphelisi Nick haline gelir. Ancak genç adamın Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Bu olay üzerine, genç kadının ailesi, bir yardım kampanyası düzenleyerek kızlarını bulmaya çalışmakta ve bunun içinse Nick'i bir piyon olarak kullanmaktadır. Masum olduğunu iddia eden adam, üzerindeki şüpheleri çabalarına rağmen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmaması ise büyük bir merak konusudur. 

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

8. Duyguların Rengi (2011) The Help

8. Duyguların Rengi (2011) The Help

IMDb: 8.1

Özet: 1960'ların sivil haklar hareketini konu alan filmde, başarılı yazar, Afro-Amerikalı hizmetçilerin çalıştıkları beyaz ailelere bakış açısını ve günlük olarak yaşadıkları zorluklarla ilgili ayrıntılı bir kitap yazmaya karar verir.

Oyuncular: Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer

Yönetmen: Tate Taylor

7. Hachi: Bir Köpeğin Hikâyesi (2009) Hachi: A Dog's Tale

7. Hachi: Bir Köpeğin Hikâyesi (2009) Hachi: A Dog's Tale

IMDb: 8,1

Özet: Parker Wilson isimli bir profesör, bir gün Akita İnu cinsi bir köpek bulur. Tren istasyonunda bulduğu bu köpeği evine almak isteyen adamın karısı, ilk başta çok sert tepkiler göstererek köpeği istemediğini belirtir. Ancak profesör ve köpeğin arasında kurulan bağ o kadar kuvvetlidir ki, Hachi sonradan tüm ailenin neşe kaynağı olur. Bir zaman sonra sevimli köpek, Profesör Wilson'ı her sabah tren istasyonuna kadar yolcu etmeye başlar. Dostunu her gün döneceği saatte yerinde olup bekleyen bir yol arkadaşına dönüşür. 

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

Yönetmen: Lasse Hallström

6. The Red Shoes (1948)

6. The Red Shoes (1948)

IMDb: 8.1

Özet: Dansçı Victoria Page'in genç bir erkeğe olan aşkını anlatan hikayesi büyüleyici çekimleriyle birleşen klasikleşmiş filmlerden biri. Dizi çekimlerinde ekspresyonist setler ve kostümleri oldukça dikkat çekici bulunuyor. Diğer yandan öznel bakış açısı kullanılan çekim teknikleri izleyici ile karakter arasında empati sağlamaya yardımcı oluyor.

Oyuncular: Anton Walbrook, Marius Goring, Moira Shearer

Yönetmen: Michael Powell, Emeric Pressburger

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Akıl Oyunları (2001) A Beautiful Mind

5. Akıl Oyunları (2001) A Beautiful Mind

IMDb: 8,2

Özet: Kazandığı bursla Princeton Üniveristesi'nde öğrenim görmeye başlayan John Nash, asosyal bir matematikçidir. Bu süreçte herkese zekasını kanıtlayan ve adını duyuran Nash, bir dahi olmasına rağmen çevresiyle uyum sorunları yaşamaktadır. Genç adamın ortaya sürdüğü bir teori de kanıtlama aşamasındadır. Dahilik ve delilik arasındaki ince bir çizgide olan Nash, zaman zaman şizofreni belirtileri göstermektedir. Artık gerçek dünya ve kurguladığı gerçeklikleri ayırt edemeyeceği bir seviyeye gelmiştir. 

Oyuncular: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Yönetmen: Ron Howard

4. 2001: Uzay Yolu Macerası (1968) 2001: A Space Odyssey

4. 2001: Uzay Yolu Macerası (1968) 2001: A Space Odyssey

IMDb: 8.3

Özet: Stanley Kubrick'in bilim kurgu türünde en çok sevilen filmlerinden kabul edilmektedir. Filmde çarpıcı görseller ve klasik müziğin avangart notalar ile birlikte insanlık tarihi ve geleceği anlatılıyor.

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester

Yönetmen: Stanley Kubrick

3. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)

3. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)

IMDb: 8,4

Özet: Barış,  annesinin hapis cezası yüzünden hapishanede yetiştirilmek zorunda kalmış küçük bir çocuktur. Tüm mahkumların neşe kaynağı olan bu küçük adamın İnci adındaki mahkumla arasındaki yakınlık ise bambaşkadır. İnci ve Barış arasında gelişen bu saf dostluk, kendilerine sınırları olmayan yeni bir dünya yaratmalarını sağlayacaktır.

Oyuncular:  Ayla Aslancan, Nur Sürer, Ozan Bilen

Yönetmen: Tunç Başaran

2. Cinnet (1980) The Shining

2. Cinnet (1980) The Shining

IMDb: 8.4

Özet: Bir aile, kışın kapalı olan izole bir otele giderek bakımını üstlenir. Burada uğursuz bir varlık babayı şiddete sürüklerken psişik oğlu, hem geçmişten hem de gelecekten korkunç önseziler görür.

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Yönetmen: Stanley Kubrick

1. Ruhların Kaçışı (2001) Sen to Chihiro no Kamikakushi

1. Ruhların Kaçışı (2001) Sen to Chihiro no Kamikakushi

IMDb: 8.6

Özet: 10 yaşındaki Chihiro, ailesiyle birlikte yeni taşındıkları kasabada gördükleri ilginç bir yapıya gönülsüzce girer. Terk edilmiş gibi görünen bu bina, aslında ruhların dinlenme ve temizlenme yeridir. Chihiro, buradaki yiyeceklerden yiyip domuza dönüşen ailesini eski hâllerine döndürmenin yollarını aramaya başlar. 75. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon dalında Oscar kazanan yapım 52. Berlin Film Festivali’nde ise Altın Ayı ödülüne değer görüldü.

Seslendirenler: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Bu film önerileri de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
18
6
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Utku Yıldırım

kendinizi yalnız hissediyosanız Her izleyin de allah iyice belanızı versin