Görüş Bildir
Haberler
Kahvenizi Yudumlarken Keyfinize Keyif Katacak Kitaplar

etiket Kahvenizi Yudumlarken Keyfinize Keyif Katacak Kitaplar

Nurseda Gerek
07.02.2022 - 13:35 Son Güncelleme: 12.02.2022 - 12:13

Günün en keyifli anına eşlik eden kahve ve günün en keyifli anını taçlandıran kitaplar... Bu muhteşem ikili çoğu kişinin vazgeçilmezi! Gelin, kahve aşkınızı kitap tutkunuzla harmanlamanıza yardımcı olacak kahve içerikli kitapları birlikte inceleyelim. ☕👇

 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kahve (Gavin Fridell)

1. Kahve (Gavin Fridell)

Kahvenin 18. yüzyılın sonlarına doğru Güneyden Kuzeye doğru göçünü konu edinen yapıt, kahvenin değişen dünyasına adeta ışık tutuyor. Kahvenin uzun ve köklü tarihini aydınlatırken, bir diğer yandan Kuzeyli ülkelerle ilişkisini gerçekler ışığında açıklıyor. Bu güçlü yapıt kahvenin toplum yapısına etkisi ve günümüze değin değişimini de bir bir okuyucuya aktarıyor. Kahvenin kültürler arasındaki gelişimi ve değişimi hakkında derin bir bilgi denizde yüzmek için Gavin Fridell'in kaleme aldığı 'Kahve' adlı yapıtı kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

2. Kahvenin Hikayesi (Stewart Lee Allen)

2. Kahvenin Hikayesi  (Stewart Lee Allen)

Kahvenin ana vatanı neresi? Kahvenin günümüze dek gelişimini destekleyen unsurlar neler? Kahve, tarihi yönlendirebilen güçlü bir etken midir? Kahvenin ilk gününden son gününe kadar yaşadığı gelişimi konu edinen kitap, okuyucuya keyifli bir kahve hikayesi sunuyor. Kahveye dair aradığınız pek çok yanıta ulaşabileceğiniz güçlü bir kaynak için Stewart Lee Allen'ın kaleme aldığı 'Kahvenin Hikayesi' adlı yapıtı okuyabilirsiniz. 

'Okuyucuyu alıp eski Etiyopya eşkıyalarına, Parisli garsonlara ve Türkiye’den Brezilya’ya hoş rayihalı kahvehanelere götürüyor. Son damlasına kadar güzel!' -Mort Rosenblum

3. Kahve - Fincandan Lezzete (Cenk R. Girginol)

3. Kahve - Fincandan Lezzete (Cenk R. Girginol)

Gastronomi yazarı Cenk R. Girginol'un kaleme aldığı 'Kahve Fincandan Lezzete' adlı yapıt, kahvenin geçmişinden benzersiz tatlara kadar pek çok farklı konuyu okuyucularına aktarıyor. Kahvenin keşfinden kahvenin kültürel etkilerine, en samimi kahve öykülerinden en lezzetli kahve reçetelerine... Dünden bugüne kahvenin bilinmeyenlerine lezzetli bir yolculuk yapmak ve birbirinden lezzetli kahve tariflerine ulaşmak için bu yapıtı rehberiniz edinebilirsiniz. Kahvenize eşlik edecek keyifli bir kitap için Cenk R. Girginol'un bu yapıtına şans verebilirsiniz.

4. Kahve ve Sağlık (Hamdi Akan)

4. Kahve ve Sağlık (Hamdi Akan)

Prof. Dr. Hamdi Akan'ın kaleme aldığı 'Kahve ve Sağlık', şimdiye kadar kahve üzerine söylenmiş tüm yanlışları bir bir okuyucu ile buluşturuyor. Gelmiş geçmiş en kapsamlı kahve ve sağlık araştırmalarını içeren yapıt, okuyucuya keyifli ve bir o kadar derin bilgiler aktarıyor. Kahve ve sağlık üzerine ufkunuzu genişletecek derin detay bir kitap için ' Kahve ve Sağlık' adlı yapıtı okuyabilirsiniz.

5. Kim Korkar Kahveden? (Chung-Leng Tran , Sebastien Racineux)

5. Kim Korkar Kahveden? (Chung-Leng Tran , Sebastien Racineux)

Kahve dünyanın en çok tüketilen içeceklerinden biri. Peki bu kadar fazla tüketilen bir içeceği hazırlamak sizce kolay mı? 1. nesil kahvelerin yayıldığı bir dönemde gerçek bir kahve hazırlamak ne yazık ki pek kolay değil! Fakat doğru bilgi birikimi ve pratikle barista elinden çıkmışçasına enfes kahveler hazırlayabilirsiniz. Chung-Leng Tran, Sebastien Racineux birlikte kaleme aldığı 'Kim Korkar Kahveden?' adlı yapıt, okuyucularına doğru kahve seçimi ve yapımına dair pek çok değerli bilgiyi sunuyor. Kahve klişelerini bir bir yıkan yapıt, aynı zamanda kahve hazırlama tekniklerini de okuyucusu ile buluşturuyor. Kahve hazırlama pratiğinizi geliştirirken en doğru bilgiye ulaşmak için bu kitabı kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kahveniz Nasıl Olsun? (Beşir Ayvazoğlu)

6. Kahveniz Nasıl Olsun? (Beşir Ayvazoğlu)

Beşir Ayvazoğlu'nun kaleme aldığı 'Kahveniz Nasıl Olsun?' adlı yapıt, kahvenin lezzet yolculuğunu anlatan sürükleyici bir kitap. Kahvenin çıkış noktasından İstanbul'a yayılan tarihini konu edinen ve kahve geleneğini anlatan kitap, okuyucusunu kahve dolu bir maceraya çıkarıyor. Osmanlı Dönemi'nden bu yana kahve hakkında derin bilgiler edinebileceğiniz 'Kahveniz Nasıl Olsun?' adlı kitabı mutlaka kütüphanenize eklemelisiniz!

7. Sohbetin Bahanesi Kahve (Deniz Gürsoy)

7. Sohbetin Bahanesi Kahve (Deniz Gürsoy)

Geçmişten günümüze dek kahvenin değeri hep çok ayrı oldu. Kimine göre dostlarla bir araya gelme sebebi, kimine göre günün en lezzetli anı, kimine göreyse sohbetin bahanesi... Deniz Gürsoy'un kaleme aldığı 'Sohbetin Bahanesi Kahve' adlı yapıt, okuyucusunu enfes bir kahve sohbetine çağırıyor! Kahvenize eşlik edecek keyif dolu bir kitap için 'Sohbetin Bahanesi Kahve' adlı kitaba şans verebilirsiniz.

8. Kahve - Topraktan Fincana (Cenk R. Girgino)

8. Kahve - Topraktan Fincana (Cenk R. Girgino)

Cenk R. Girgino'nun kaleme aldığı 'Kahve - Topraktan Fincana' adlı eser, Kahveseverlerin başucu kitabı olacak nitelikte bilgi dolu bir yapıt! Kahvenin topraktan fincana gelinceye dek geçen tüm süreçlerini anlatan kitap, aynı zamanda profesyonellerin dönüp dönüp okuyabileceği derin bilgilere sahip. Kahve keyfinizi doğru bilgiler ışığında geliştirmek için bu eseri okumanız gerekiyor!

Kitap keyfinizi Tchibo'nun en lezzetli kahve çeşitleriyle bir araya getirin!

Kitap keyfinizi Tchibo'nun en lezzetli kahve çeşitleriyle bir araya getirin!

Günün en keyifli anını en lezzetli hale getirmek için Tchibo'nun taptaze kahve çeşitlerini deneyebilirsiniz. 😊

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın