Görüş Bildir
Haberler
Kahve Saati Geldi! Sohbetlerimizin Vazgeçilmezi Türk Kahvesinin Hiç Bilmediğiniz Faydaları

etiket Kahve Saati Geldi! Sohbetlerimizin Vazgeçilmezi Türk Kahvesinin Hiç Bilmediğiniz Faydaları

500 Yılı aşkın tarihi, Türklere münhasır hazırlanışı ve sunumuyla kültürümüzde önemli yeri olan Türk kahvesi, hemen hepimizin vazgeçilmezleri arasında. Pişerken kokusuyla adeta ruhumuzu esir alır, çoğu zaman dinlenme ve sohbet bahanesidir. Peki günlük hayatta bu kadar sık tükettiğimiz Türk kahvesinin yararları nelerdir?

Kaynak: https://www.ntv.com.tr/yasam/en-iyi-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antioksidan deposudur.

Antioksidan deposudur.
www.sozcu.com.tr

Türk kahvesi telvesi ile birlikte pişirildiği için antioksidan özelliği oldukça artıyor. Buna ek olarak içerdiği polifenoller ve antikanserojenik maddeler kullanılabilir hale geliyor. Günde 1 fincan Türk kahvesinin birçok farklı kanser türünden koruduğu belirtiliyor.

Konsantrasyonu güçlendirir.

Konsantrasyonu güçlendirir.

Sabah saatlerinde içilen bir fincan şekersiz Türk kahvesi zihinsel fonksiyonları destekleyerek konsantrasyon kabiliyetini ve ezber gücünü artırıyor.Özellikle beyne olan kan dolaşımını arttırıyor, kişiyi daha dinç hissettiriyor, dikkatin daha da yoğunlaşmasını sağlıyor. Kakao oranı yüksek bir çikolata ile birlikte tüketildiğinde ise bu yeteneği daha çok artırdığına işaret ediliyor.

Ömrü uzatır.

Ömrü uzatır.

Atina Üniversite’si Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırma; her gün düzenli olarak Türk kahvesi içenlerde uzun yaşama oranının daha yüksek olduğuna işaret ediyor.

Alzheimer hastalığını önler.

Alzheimer hastalığını önler.

Yapılan araştırmalar kahvenin, dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen Alzheimer hastalığının önüne geçtiğini ortaya koyuyor. Düzenli olarak alınan kafein, bilişsel faaliyetlerdeki azalmayı geciktiriyor.

Kalp rahatsızlıklarına karşı korur.

Kalp rahatsızlıklarına karşı korur.

Günde 1 fincan kahve kalp dostu. Kahvenin içeriğindeki antioksidan kalp sağlığına iyi geliyor. Araştırmalar düzenli olarak Türk kahvesi içenlerde kalp ve lenf damarlarının iç yüzeylerindeki hücrelerin onarılmasıyla kalp rahatsızlığına yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şeker hastalığı riskini azaltır.

Şeker hastalığı riskini azaltır.

Alman bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, düzenli olarak içilen günlük 600 ml ve üzerindeki kahve Tip-2 diyabete yakalanma riskini %23 oranında azaltıyor.

Kilo vermeyi kolaylaştırır.

Kilo vermeyi kolaylaştırır.
www.cnnturk.com

Kafein içeriği ile birlikte spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi spor esnasında yağ yakımını artırıyor. Adrenalin hormonu salgılatarak kalp ve dolaşım sisteminin uyarılmasını ve daha fazla enerji yakımını sağlıyor. Metabolizmayı hafif de olsa hızlandırıyor, kişinin istirahatte harcadığı enerjiyi arttırıyor. Kahve sütle birlikte içildiği zaman, vücuda dengeli protein, karbonhidrat ve yağla birlikte girince kişiyi daha uzun süre yok tutuyor. Insülin direncini kırıcı etkisi nedeni ile kişinin tatlı ihtiyacını azaltıyor.

Safra taşı oluşumunu engeller.

Safra taşı oluşumunu engeller.

Özellikle kadınlarda oluşma riski yüksek olan safra taşlarının günde 3 fincan kahve içen kadınlarda içmeyenlere göre %25 daha az görüldüğüne işaret ediliyor.

Karaciğer yağlanmasını engeller.

Karaciğer yağlanmasını engeller.

Kafein, karaciğer yağlanmasına çok iyi geliyor ve iltihabı azaltıyor. Günde bir fincan kahve içenlerde karaciğer yağlanması daha az görülüyor.

Kolesterolü düşürür.

Kolesterolü düşürür.

Fazlası kolesterol üzerinde olumsuz etkiye sahip ancak günde bir fincan Türk kahvesi kolesterolü düzenler. Ancak bu sırada yediklerinize de dikkat etmeniz gerekmektedir. Tek başına kahve mucize yaratamaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Astıma iyi gelir.

Astıma iyi gelir.

Nefesi açması yanında ağız kokusunu da önler. Kahve içmek astım hastalarını rahatlatır. Düzenli içilmesi ise astıma yakalanma riskini azaltır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
281
156
13
11
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın