Görüş Bildir
Haberler
Güne Başlarken Kahvaltıyı Atlamamanız İçin 5 Önemli Neden

Güne Başlarken Kahvaltıyı Atlamamanız İçin 5 Önemli Neden

ilmissha
28.04.2015 - 20:55 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 19:16

Annenizin, kahvaltı için günün en önemli öğünü olduğunu söylediği zamanları hatırladınız mı? Çok da haksız sayılmaz. Bir yetişkin olarak bile, arkadaşlarınızdan ve çevrenizden gelen, kahvaltı yapmanın önemini vurgulayan pek çok lafı muhtemelen işitmişsinizdir. Bilimsel araştırmaların yıllardır öne sürdüğü, günün ilk öğününü kaçırmanın kişinin sağlığı için zararlı olacağı görüşü de popüler çevrede büyük bir ilgi görmeye başladı. Anneniz muhtemelen lisanslı bir beslenme uzmanı değil; fakat bu konuyu enine boyuna tartan uzmanlar annenizi haklı çıkartıyor!

İşte sizi kahvaltıyı atlamamanız için en iyi 5 neden:

Kaynak: http://www.lifegooroo.com/eat-healthy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kahvaltı hafızanızı güçlendirir

1. Kahvaltı hafızanızı güçlendirir

Yaşları 13-20 arasında değişen 319 gençle yapılan bir araştırma, kahvaltıdan alınan yüksek enerjinin, kısa süreli hafıza için oldukça faydalı olduğunu göstermiştir.

Aynı zamanda Physiology and Behavior dergisi de ilkokul çağındaki çocukların kahvaltıda yulaf ezmesi gibi besinler tükettiğinde, mekansal ve kısa süreli hafızalarının geliştiğini vurgulamıştır.

Tüm bu bulgular tabi ki bir o kadar da yetişkinler için de geçerli.

2. Güne daha enerjik başlarsınız

2. Güne daha enerjik başlarsınız

The International Journal of Food Sciences and Nutrition dergisinin 1999 yılındaki bir araştırmasına göre, yüksek lif oranına sahip, düşük karbonhidrat içeren bir kahvaltı gün içerisindeki yorgunluk hislerinizi azaltacaktır.

Sabahları tükettiğiniz tam tahıllı ekmek ve besinler, tüm gün boyunca vücüdunuzu dinç ve enerjik pozisyonda tutacaktır. Vücuda alınan protein, aramızdaki kahve tiryakileri için kafeinin maksimum bir enerjiye dönmesini sağlayacaktır.

3. Kahvaltı doğal bir antidepresandır

3. Kahvaltı doğal bir antidepresandır

The Journal of Psychology and Behavior ın 1999'da yayımladığı bir araştırmada, 144 gönüllüden kahvaltıda tahıl tüketenlerin tüketmeyenlere göre, seanslara daha meyilli oldukları ve keyifli bir ruh haliyle geldikleri gözlenmiştir. Sabah tüketilen besinler, öfke ve siniri azaltabilmektedir.

4. Kahvaltı kalori yakımına yardımcı olur

4. Kahvaltı kalori yakımına yardımcı olur

Kalori yakmak uğruna spor salonuna gitmenize gerek yok! Az ama sık öğünlerle yemek, gün içerisinde metabolizmanızı hızlandırır ve şeker seviyenizi sabit tutar. Harvard Üniversitesi 17.000 kişiyle yaptığı bir araştırmayla kahvaltıda sık sık tahıl grubu yiyecek tüketenlerin, az ya da hiç tüketmeyenlere oranla daha az kilo aldığını belirlemiştir.

5. Konsantrasyonu artırır

5. Konsantrasyonu artırır

Enerji artırması ve hafıza geliştirmesinin yanı sıra, sabah yenen öğün konsantrasyon seviyenizi de yükseltir. İnsan beyninin ihtiyaç duyduğu enerji ve glikoz, gece boyunca büyük ölçüde azalır. Kahvaltı, tüm bunları yeniden tedarik ederek tamamlar. 2008 yılında, Hint pediyatri uzmanları, her gün kahvaltı yapan ortaokul öğrencilerinin hiç yapmayan ya da nadir kahvaltı yapan öğrencilerden daha dikkatli olduğunu,konsantrasyonlarının ve hafızalarının daha çok ilerlediğini ,okul aktivitelerinde daha başarılı olduklarını keşfettiler. Bu araştırma, aynı zamanda yumurta, tahıl, yoğurt ve meyve gibi sağlıklı besinlerin dengeli bir kahvaltı oluşturduğunu, kan şekerini gün boyu sabit tuttuğunu ve idrak edebilme fonksiyonlarının gün boyu yüksek bir seviyede olduğunu da ortaya koydu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
3
0
0
0
0