Görüş Bildir
Haberler
Kafka Görse Dönüşüm'ü Baştan Yazardı: Geçirdikleri Kaza Sonrası Süper Güç Kazanan İnsanlara Çok Şaşıracaksınız

Kafka Görse Dönüşüm'ü Baştan Yazardı: Geçirdikleri Kaza Sonrası Süper Güç Kazanan İnsanlara Çok Şaşıracaksınız

19.05.2022 - 07:45

Kuşkusuz ki hepimiz özel bir gücümüz olsun isteriz ama süper güçleri olan kişileri sadece filmlerde izlemek ile yetiniriz. Oysaki dünyada geçirdikleri kazalar sonucu süper güç kazanan insanlar var. Evet, yanlış duymadınız! Matematik dehasından piyano virtüözüne, heykel sanatçısından insanüstü zekâya kadar birçok süper güç kazanan bu insanlar, herkesi şaşırtıyor. İşte, karşınızda geçirdikleri kaza sonucu süper güç kazanan 7 insan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jason Padgett

1. Jason Padgett

Jason'ın hayatı 2002'de tamamen değişti. O, aslında yaşadığı olaydan önce okulu ve dersleri hiç sevmezdi. Matematiğin sıkıcı ve anlamsız olduğunu düşünürdü. Bir gece arkadaşlarıyla gittiği karaoke bardan ayrılırken saldırıya uğradı. Birkaç kişi tarafından beynine aldığı darbeler yüzünden hastaneye kaldırıldı. Jason hastaneden taburcu edildiğinde bir şeylerin farklı olduğunu hissetti. Geçirdiği beyin sarsıntısı sonucu retro bir bilgisayar oyunu gibi her şeyi piksel şeklinde görmeye başladı. Baktığı her yerde fraktallar görüyordu. İlgisi olmamasına rağmen internette fraktalları incelemeye, kısa süre içerisinde gördüğü fraktalları çizmeye başladı. Bu süreçte Jason'ın matematiğe ve fiziğe karşı ilgisi arttı. Kafasındaki matematiksel formülleri ve denklemleri görselleştirip kâğıt üzerine aktarıyordu. Jason, yaşadığı saldırı sonucu bir matematik dehasına dönüştü. Bu nedenle ona edinilmiş Savant sendromu teşhisi koyuldu.

2. Ben McMahon

2. Ben McMahon

Özellikle bir Batılı için Çince, öğrenmesi en zor dillerden biri olarak bilinir. Avusturalyalı Ben, 2015 yılında arabasıyla trafik kazası geçirdi. Kazadan sonra 1 hafta civarı komada kaldı. Ben, komadan uyandıktan sonra kendini ve hemşiresini hayrete düşüren bir olay yaşadı. Çok iyi derecede Çince konuşuyor ve yazıyordu. Doktorlar bu konuyla ilgili açıklama yapamadı. Çünkü Ben ve ailesi, daha önce Çinceyi hiç öğrenmemiş ve konuşmamıştı. Kendi dilinde konuşmaya başlaması iki üç gün süren Ben, iyi derecede Çince de biliyordu artık. Bu olay tıbbi bir gizem olarak kaldı. Böyle bir durum, Ben'den bu yana başka hiç kimsede görülmedi.

3. Derek Amato

3. Derek Amato

Derek, 39 yaşındayken bir yüzme havuzuna daldı. Havuz çok sığ olduğu için kafasını yere çarpıp beyin sarsıntısı geçirdi. Derek bu olaydan sonra %35 oranında işitme kaybı yaşadı ama bu olay onu bir dâhiye dönüştürdü. Beyin sarsıntısından sonra piyano tuşlarını gözünün önüne getirerek müziği görmeye başladı. Daha önce hiç piyano çalmamasına rağmen artık iyi derecede çalabiliyor ve beste yapabiliyordu. İnsanların duyularının karışması anlamına gelen sinestezi teşhisi, bu olay nedeniyle Derek'e kondu. Özel bir algı biçimi olan Derek'in görme ve duyma duyusu birleşmişti.

4. Adroa

4. Adroa

13 yaşında Ugandalı bir çocuk olan Adroa, 2019 yılında arkadaşlarıyla futbol oynarken şiddetli yağmur başladı. Adroa ıslanmamak için bir saçağın altına saklandı. Tam bu esnada Adroa'nın bulunduğu yere yıldırım çarptı. Bunun üzerine Adroa en yakın hastaneye götürüldü. Adroa'da bir değişim olduğunun anlaşılması çok uzun sürmedi. Çünkü Adroa'nın gözleri kahverengiden parlak maviye dönüşmüştü! Adroa'nın görüşü de değişmişti. Karanlıkta etrafını mükemmel şekilde görürken parlak güneş ışığı ise ona çok acı veriyordu. Ayrıca Androa'nın damarları da derisinin altından kolayca görülüyordu. Çünkü damarları yoğun bir elektrik akımıyla doluydu. Adroa'nın yaşadığı değişim, Lichtenberg Figürü olarak biliniyor.

5. Orlando Serrell

5. Orlando Serrell

Orlando, 1979 yılında henüz 10 yaşındayken hayatının dönüm noktasını yaşadı. Bir gün beyzbol oynarken kafasına gelen top yüzünden sert bir darbe aldı. Buna rağmen Orlando, tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadı. Bu olaydan sonra insanüstü bir hafızaya sahip olan Orlando, yıllar öncesine ait bir tarihte havanın nasıl olduğunu, nerede olduğunu ve ne yaptığını söylemeye başladı. Ona bir tarih söylediğinizde o güne ait her ayrıntıyı size söylüyor ve sanki o an yaşanıyormuş gibi anlatıyordu. Ayrıca kafasında oldukça karmaşık hesaplamalar yapabiliyordu. Doktorların yaptığı incelemeler sonucunda Orlando'ya edinilmiş Savant sendromu teşhisi koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alonzo Clemens

6. Alonzo Clemens

Alonzo, çocukken ciddi bir kafa travması geçirdi ve bu durum onun hayatını önemli ölçüde etkiledi. Yaşadığı travmadan sonra Alonzo'nun IQ'su 45'e düşmüştü. Öyle ki ayakkabılarını bile kendisi bağlayamıyordu ama Alonzo inanılmaz bir yeteneğe sahip olmuştu. Sadece bir kez gördüğü hatta hiç görmediği hayvanların heykellerini en ince ayrıntısına kadar yapabiliyordu. Ayrıca bu heykelleri üç boyutlu bir şekilde 20 dakikadan az bir sürede tamamlıyordu. Yeteneğinin sürmesine rağmen Alonzo hâlâ kendi başına yemek yiyemiyor.

7. Tony Cicoria

7. Tony Cicoria

Tony'nin, 1994'te New York'ta bir telefon kulübesinde annesini ararken yıldırım çapması nedeniyle aniden kalbi durdu. Arkasında sıra bekleyen hemşirenin müdahalesi sayesinde hayata döndü. Tony bir süre sonra kendini garip hissetmeye başladı ve bir nöroloğu ziyaret etti fakat beyin taramasında hiçbir bulguya rastlanmadı. Tony bir süre sonra ise piyano çalma arzusu hissetmeye başladı ve nota kitapları aldı. Daha önce hiç çalmadığı piyanoyu bir anda çalmaya başlayıp piyano virtüözüne dönüştü. Tony'ye edinilmiş Savant sendromu teşhisi konuldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?