Görüş Bildir
Haberler
Kızının Hanım Hanımcık Fotoğraflarını Çekmek Yerine, Güçlü Gözüktüğü Anları Yakalayan Anne

etiket Kızının Hanım Hanımcık Fotoğraflarını Çekmek Yerine, Güçlü Gözüktüğü Anları Yakalayan Anne

idioteque
18.04.2015 - 16:22 Son Güncelleme: 18.04.2015 - 17:35

Kadınlar zayıf ve güçsüz doğmazlar. Kimse böyle doğmaz. Ama küçük yaşlardan itibaren kadınlar, narin, uzlaştırıcı ve en önemlisi de güçlü değil güzel olmaya teşvik ediliyor. Ama bu içerikte fotoğraflarını paylaşacağımız fotoğrafçı Kate T. Parker bu yanlış görüşe bir son vermek adına bir proje başlattı. Kadınların sadece kibar, narin ve güzel olmadıklarını; aynı zamanda kendilerini savunabilen, hayatın zorluklarıyla mücadele edebilen güçlü insanlar olduklarını, kızlarıyla çektiği fotoğraflarla göstermeyi amaçlamış. Bir senelik bir fotoğraflama sürecinden sonra, şimdilerde çalışmalarını sergilemek için kolları sıvamış.

Kaynak: http://mic.com/articles/115150/this-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Poz verilmeden, anlık yakalanan fotoğrafların daha güçlü olduğunu farkettim."

1. "Poz verilmeden, anlık yakalanan fotoğrafların daha güçlü olduğunu farkettim."

Kızları oldukları gibi gösteren fotoğrafların favorileri olduğunu belirten Kate T. Parker, poz verilmeden anlık yakalanan fotoğrafların daha güçlü olduğunu farkettiğini söylüyor. 

Bu güzel detayı farkettikten sonra, kızlarını 'kendi hallerinde' çılgınlar gibi eğlenirken fotoğraflamayı kafasına koymuş ve gerçekleştirmiş de. Kızlarını ve arkadaşlarını oldukları gibi çekmenin basit bir şey olmadığını, övülmesi gereken bir şey olduğunu da ekliyor sözlerine. 

Çünkü kadınların üstünde yapmamaları gereken şeyler adı altında kodlanmış baskılar var ve bu baskılara karşı gelerek doğal olarak övgüyü zaten hakediyorlar. Fotoğrafçı anne de kızlarının ve arkadaşlarının üstünden bu baskıyı kaldırarak, onların gitmek istedikleri yolda onlara yardımcı oluyor.

2. "Kadının güzelliğinin yanında güçlülüğü de vurgulanmalı."

2. "Kadının güzelliğinin yanında güçlülüğü de vurgulanmalı."

Parker'ın güçlülük konusuna verdiği önem, aslında son zamanlarda yapılmış ve başarılı gibi görünen ama yine de temel olarak 'bedensel güzellik' kavramı üzerinde duran kadın temalı çalışmaların ne denli yanıltıcı olabileceğini gösteriyor. Dove markasını örnek gösteren Parker; bu markanın birçok projesinin kadınların güzel olduklarını değil, daha güzel olabileceklerini vurgulamasıyla yanlışa düştüğünü, kendi projesinin böyle bir güzellik kriteri belirleyemeyeceğini vurguluyor.

3.

3.

Bu tarz güzel projeler sayesinde, Parker'ın kızları gibi birçok kızın artık toplumun onlardan beklediği gibi boyun eğen bireyler değil, kendi sözünü kabul ettiren, özgür bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.

4.

4.

5.

5.
İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

7.

7.

8.

8.

9.

9.

10.

10.
İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
409
137
16
11
10
5
4