Görüş Bildir
Haberler
Kadınlara Özel Test: Gretchen Rubin'ın Dört Kişilik Eğiliminden Hangisine Sahipsin?

Kadınlara Özel Test: Gretchen Rubin'ın Dört Kişilik Eğiliminden Hangisine Sahipsin?

Sena Erdoğdu
05.05.2023 - 16:36 Son Güncelleme: 11.06.2023 - 17:03

Yazar Gretchen Rubin insanların beklentilerini karşılama şekline göre dörde ayrıldığını belirtiyor. Yaptığınız seçimler doğrultusunda hangi eğilime daha yatkın olduğunuz ortaya çıkacak ve kendinizi daha yakından tanımış olacaksınız. 

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Geçen haftayı düşün, hangi duyu sana mutluluk hissettirdi?

2. Kendini neşelendirmek için ne yaparsın?

3. Arkadaşın seni dışarıda bir yere davet ederse bunlardan hangisi daha eğlenceli gelir?

4. Bir tatile çıkıyor olsaydın sen hangisine karar verirdin?

5. Hangisi sana geçmişi anımsatır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir otelde bu hediyelerden hangisine sahip olmak isterdin?

6. Bir otelde bu hediyelerden hangisine sahip olmak isterdin?

7. Son olarak bir uzmanla konuşuyor olsaydın, kimin uzmanlığı sana ilginç gelirdi?

Destekleyici

Sen fazla sosyal bir karaktere sahipsin. Destekçi kişilik eğilimine sahip insanların en belirgin özellikleri, beklentilere kolaylıkla karşılık vermeleridir. Yani sen hem insanların senden beklentilerini kolaylıkla karşılayabilir hem de kendi beklentilere cevap verebilirisin. Kolay karar alabilir ve kolaylıkla da uygulayabilirsin. Yeni yılda alacağın bir kararı yerine getirmek senin için asla zor bir şey değil. Çünkü sen bunun için yaratılmışsın. Sürekli bir şeylerin üstesinden gelmeye çalışıyorsun. Motivasyonun hiç bitmiyor ve her geçen gün bu enerjin artıyor. Bir şeye karşı aşırı heyecan duyuyorsan o şeyi bitirmeden rahat edemiyorsun. Sen heyecan duyduğun işlere karşı aşırı istek duyan ve kendini geliştirmek için de çabalayan birisin. Hayatın hep planlı ve düzenli bir şekilde ilerliyor. Program yapmak, bir şeyleri halletmek, bir ayını planlamak, haftanı planlamak bunlar sana zevk ve motivasyon sağlıyor. Çalışmak senin için yük değil zevk meselesi. Çalışmayı seviyor ve verimliliğini arttırmak için de fazlasıyla emek veriyorsun. Sadece kendi hayatını değil, etrafındaki insanların da hayatını kolaylaştıran birisin. Sen destekleyici karakterin sayesinde birçok şeyin üstesinden gelebiliyor ve her şeyi de çok kolay şekilde kamufle edebiliyorsun.

Minnettar

Sen minnettar/boyun eğen kişilik eğilimine sahipsin. Sen karakterin gereği başkalarının beklentilerine cevap verebilen ama kendi beklentilerine cevap vermeyen birisin. Yani sen etrafındaki kişilerin isteklerini yerine getirebilen ve onlar için fazlasıyla çabalayan ama konu kendisi olunca zorlanan biri oluyorsun. Sen birinin desteği ile harelete geçen, başkalarının fikirlerine daha çok katılan birisin. Yani sen bir arkadaşın veya tanıdığın biri sayesinde spora giden ama tek başına spor yapmaya gitmeyen birisin. Senin için tek başına bir şeylerin üstesinden gelmek oldukça zor. Ama yanında seni destekleyen ve bir şeyler için arkanda duran birisi varsa o zaman daha da kolay oluyor. Hayatında eğer bir şeyleri başarmak istiyorsan bunun için yapman gereken şey seni destekleyen ve motive eden kişilerle olmak. Yani sen eğer bir konuda harekete geçmek istiyorsan o konuyla ilgili bir kursa gitmen kesinlikle gerekiyor. Eğer kitap okumak istiyor ve bu konuda motivasyon bulamıyorsan, bir kitap okuma klübüne katılmalı, film izlerken odağını kaybediyor ve dikkatin çabuk dağılıyorsa kendine bir film arkadaşı edinmelisin. Minnettar kişilik eğilimine sahip kişiler kendinden başka herkesi memnun edebilen kişilerdir. Etrafındaki herkese bir katkın bulunabilir ama kendine pek yoktur.

Sorgulayıcı

Sen sorgulayıcı kişilik eğilimine sahipsin. Adı üzerinde olduğu gibi sorgulayıcı kişilik eğilimine sahip kişiler hayatlarındaki her şeyi sorgulama üzerine ilerletirler. Sen hayatındaki bütün beklentileri sorgular ve bu beklentiler içinde sadece mantıklı olan şeylere karşılık verirsin. Hayatındaki her şeyde mantık arıyorsun. Dikkatli birisin ve bu da her şeyin düzenli olmasını sağlıyor. Yaptığın her şeyi tekrar tekrar kontrol ediyor ve en ufak hatayı dahi düzeltmeye çalışıyorsun. Hayata, yaşama dair fazla soru sorabilir ve bu soruların hepsinden bir çıkarım elde edersin. Sen meraklı ve araştırmacı bir kişiliğe sahipsin. Genelgeçer bilgileri kabul etmez, onların üzerine bir şeyler katar ve kendi farkını da ortaya koyarsın. Zor bir karaktere sahipsin, çünkü seni ikna etmek hiç kolay değil. Sen ikna olmadığın ve inanmadığın hiçbir şeyin ortağı olmazsın. Bu özelliklerinin hepsi senin belli bir çizgide ilerlediğini gösteriyor. Mükemmeliyetçi biri olmanla birleşen sorgulayıcı kişiliğin seni daha büyük başarıları ulaştırıyor. Etrafındaki insanlara güven veriyorsun ve sana güvendikleri takdirde de sırtlarının yere gelmeyeceğini onlar da çok iyi biliyorlar.

Asi

Sen asi kişilik eğilimine sahipsin. Sen yönetilmesi ve anlaşılması en zor kişiliğe sahip birisin. Sen beklentilerin hepsine karşı çıkan birisin. Yani ne dıştan gelen beklentileri karşılıyor ne de içten gelen beklentileri karşılıyorsun. Sen sadece kendi isteklerine göre hareket ediyorsun. Sen anlık motivasyonlarına göre adım atan birisin. Bir işi yaparken biri istiyor diye ve zorunda olduğun için yapmak istemezsin. Sen o an o şeyi gerçekten yapmak istiyor musun ona bakarsın. Arzuların, isteklerin, hayallerin her şeyin üzerinde geliyor. Özellikle istemediğin ve seni zorlayan her şeyin tersini yapma eğilimine sahipsin. Bu nedenle istemediğin kimseyle iletişim kurmaz ve istemediğin hiçbir işin başında olmazsın. Sorumluluk sahibi olmayan ve genellikle keyfine göre hareket eden biri olduğunu düşünürsek hayatında hep sevdiğin şeylere yönelmen gerektiğini fark etmen gerekiyor. Sen sevmediğin bir işte çalışamazsın. Bu nedenle hem zevk aldığın hem de tatmin olduğunu bir işte çalışmalısın. Etrafındaki insanlara genellikle ilham olan ve farklılık yaratarak, aslında insanlara umut olan bir karaktere sahipsin. Asi eğilimine sahip olman aslında senin özgürlüğünü de ortaya çıkartıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
30
26
13
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayça Terzi

Minnettar

riinu_kun

destekleyicim doğru bu benim yapımda var ben zaten kendimde fark etmiştim ama teste çıkınca baya şaşırdım 😄