Görüş Bildir
Haberler
Kadınlara Dair Doğru Bilinen 13 Yanlış

Kadınlara Dair Doğru Bilinen 13 Yanlış

Rıdvan Melek
03.06.2015 - 08:47 Son Güncelleme: 04.06.2015 - 21:35

Kadınlarla ilgili her daim çok şey bildiğimizi zannederiz. Bu yanlış fikirlerin doğrultusunda hareket edip, her seferinde yanılıp kalp kırmaktan/kırılmaktansa bu yazıyı okuyup bir nebze olsun önyargılarınızdan ve yanlış fikirlerinizden kurtulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınlar erkeklerden daha romantiktir.

Kadınlar erkeklerden daha romantiktir.

Kadınlara dair en yaygın yanlış inanışlardan biri, kadınların romantik olduğudur. Hayır efendim kadınlar romantik falan değildir. Dünya edebiyatına şöyle bir bakın. En güzel aşk şiirlerini, romanlarını kim yazmıştır? İçinize en çok dokunan aşk şarkılarını kim bestelemiştir? Tabi ki erkekler. Kadınlar erkeklerden daha romantik değildir. Yalnızca izledikleri filmler, okudukları kitaplardan yola çıkarak ve erkekleri yönlendirme konusundaki üstün becerilerini bu bilgilerle harmanlayarak erkekleri daha romantik davranmaya iterler.

Kadınlar temizdir!

Kadınlar temizdir!

Bilinenin aksine kadınlar sandığınız kadar temiz, titiz değildir. Bu fikire genelde annelerin temizlik merakından yola çıkılarak varılır ancak bir bahar şenliği esnasında yahut bir konser sırasında kadınlar tuvaletine bir bakın. Böyle bir manzarayı şehir çöplüklerinde göremezsiniz.

Kadınlar erkeklerden çok daha güzel yemek yapar.

Kadınlar erkeklerden çok daha güzel yemek yapar.

Sık karşılaşılan yanlış kanılardan biri de budur. Dünya'nın en iyi 100 şefi listesine baktığınızda ağırlığın erkeklerde olduğunu görürsünüz. Kadınlar baharatlı yemekleri yapmakta iyiyken; erkekler et çeşitleri, soslar, balıklar, ızgaralar ve barbekülerde çok daha iyidir. Erkeklerin bir başka iyi olduğu konu da mutfak yönetimidir. Büyük restoranların erkek şef tercih etmesinin bir başka sebebi de; emir komuta alışkanlığına sahip mutfak çalışanlarının koordineli biçimde çalışmasının sağlanmasıdır. Yani her şekilde, erkekler mutfakta kadınlardan daha iyidir.

Ev dekorasyonu kadınlardan sorulur

Ev dekorasyonu kadınlardan sorulur

Dekorasyon konusunda erkeklerin sektörde ezici bir üstünlüğü olmasına karşın; evlilik hazırlığında eşi üzülmesin diye her dediğine 'he' diyen erkek bireyler sayesinde toplumda böyle bir yanlış düşünce bulunmaktadır. 

Kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi dekorasyonda da ince detaylarda enfes çalışırken; erkekler durumu bir bütün olarak algılayıp genel bir dekorasyon stili çerçevesinde hareket eder. (balkonu cam pencereyle kapatmak dekorasyon değildir bunu hiç saymıyorum zaten)

Kadınlar erkeklerden daha saftiriktir

Kadınlar erkeklerden daha saftiriktir

Kadınların ikinci plana atılmaya çalışıldığı bizim gibi toplumlarda yaygın olan ikinci bir kanı da kadınların erkeklerden daha az akıllı olduğudur. Halbuki araştırmalar böyle demiyor. 100 yıla yayılmış IQ taramalarına bağlı bilimsel bir araştırma, kadınların hem aile düzeni kurma hem de kariyer yapma çabalarının zaman içinde kadınları erkeklere göre daha iyi öğrenici, daha iyi algılayan bireyler ve 100 yıl içinde erkeklere göre daha yüksek oranda bir IQ yükselmesi olduğunu ortaya koymuştur. Yani kadınlar toplum ve çalışma hayatına ne kadar dahil olursa; toplumun ortalama IQ'su da zaman içinde o kadar yükselmekte; daha zeki bireyler yetişmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınlar stresle baş edemez, paniğe kapılırlar

Kadınlar stresle baş edemez, paniğe kapılırlar

Yapılan araştırmalar, kadınların erkeklere oranla stresle daha iyi başa çıktığını, daha zor sinirlendiğini ve iş mülakatlarında erkeklere göre daha dayanıklı olduklarını göstermiştir. Ha erkekler bazı durumlarda daha sakin kalabiliyor. Bunun öfke kontrolü yahut kendini kontrol edebilmekle değil umursamazlıkla alakası vardır dostlar. Örn: - hayatım mutfaktan bi ses geliyo + kedidir kedi.

Kadınlar tutumludur, daha iyi para biriktirirler

Kadınlar tutumludur, daha iyi para biriktirirler

Kadınların daha tutumlu olduğu, daha iyi para biriktirdiği, parayı daha akıllıca harcadığı yönündeki yanlış fikir toplumun genelinde hakimdir. Yahu 1 çantaya 150 lira veren bir insanın neyi tutumlu olabilir sevgili dostlar? Özellikle 'indirim' kelimesini duyan bir kadın o dakikadan sonra bir zombidir adeta. Erkeklerin hem finans sektöründe, hem de iş yaşamı dışında sosyal hayatta da ekonomi yönetimleri kadınlara göre daha iyidir.

Kadınlar tabu, monopoly gibi oyunlarda erkeklerden daha iyidir

Kadınlar tabu, monopoly gibi oyunlarda erkeklerden daha iyidir

Bir yanlış kanı daha. Erkekler rekabet içeren her türlü aktiviteyi ciddiye aldıkları ve kadınlar bu tür aktiviteleri eğlence olarak gördükleri için; tabu, monopoly, tavla gibi her türlü oyunda erkekler kadınlardan daha iyi skorlar almaktadır. Tabu'da anlatması gereken 'havuz' kelimesini 'hani geçen gün sen beni atmıştın, hani ıslaktı, hani üstümüzü çıkarıp gireriz, ya kucağına almıştın işte nasıl hatırlamıyosun' diye anlatan kadın gördü bu gözler teeey tey.

Kadınların arkadaşlıkları erkeklerden daha sağlamdır

Kadınların arkadaşlıkları erkeklerden daha sağlamdır

5 ay askerlik yapıp, o 5 ayda tanıştığı adamla bir ömür boyu görüşen erkekler varken; bu gibi bir yanlış düşüncenin toplumda bu kadar yaygın olması beni şaşırtıyor. Kadınlar daha iyi arkadaşlıklar kurmaz, daha kolay arkadaş olur ve sık sık arkadaş değiştirirler. Bir kadının 'can dostum' dediği kadınla küsmesi; bazen ödünç verilen bir küpenin iade edilmemesi; bazen de bir kadının ötekinin sahip olduğu çantanın aynısını almasıyla bile gerçekleşebilecek kadar basit bir olaydır.

Kadınlar erkekler kadar iyi yalan söyleyemez

Kadınlar erkekler kadar iyi yalan söyleyemez

Erkeklerin daha iyi yalan söylediği, yine erkekler tarafından uydurulmuş bir yalandır. Zaten bir yalanı yalan yapan, yalan olduğunun ortaya çıkmış olmasıdır sevgili dostlar. Bu yüzden kadınlar genelde yalanları yakalanmadığı için daha başarısız yalancılar olarak görülürler. Hatta kadınlar bazen, erkeklere kendilerini daha zeki hissettirmek için kendi ufak yalanlarının anlaşılmasına müsade ederek size bir güvenli yaşam alanında zeki olduğunuz hissini verirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınlar giyim kuşamdan daha iyi anlar

Kadınlar giyim kuşamdan daha iyi anlar

Aslında kadınların böyle bir iddiası yoktur. Bu yanlışı uydurup kendi kendine inanan erkeklerdir. Bu yüzden giyim kuşam alışverişlerinde kadınlardan yardım isterler. Kadınlar da bunlara abuk subuk tshirtler gömlekler aldırır ki, adam ilişkinin güvenli bölgesinden dışarı çıkamasın yahut bir başka kadın bu adamı gözüne kestirmesin. Kadınlar erkekleri bu tür giyim kuşam malzemeleriyle adeta işaretlerler. Yazılı yahut resimli boxer, enteresan renkte tshirt, renkli pantolon... İşaretleniyorsunuz hemcinslerim uyumayın aloovv...

Kadınlar, erkekler kadar iyi oyun programlayamaz

Kadınlar, erkekler kadar iyi oyun programlayamaz

Bilgisayar oyunları her ne kadar erkeklerle özdeşleşmiş olsa da; bilgisayar oyunları tasarlamada ve kompleks kodlar yazmada kadınların erkeklerden daha iyi olduğu Sussexli bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır.

Kadınlar da erkekler kadar iyi araba kullanabilir

Kadınlar da erkekler kadar iyi araba kullanabilir

Mevzubahis şoförlük olduğunda 'kimse kusura bakmasın şoförlük noktasında' kadınların erkeklerden daha iyi yahut en az onlar kadar iyi olduğunu iddia etmek büyük bir yanlıştır. Kadınların araba park etme sorunu yüzünden bilim insanları harıl harıl kendiliğinden park eden arabalar geliştirmektedir. Ha şu noktada bir gerçek var; trafik kazalarından sağ kurtulma oranında kadınlar erkeklerden çok daha önde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
7
3
3
3
2
1