Görüş Bildir
Haberler
Kadın Ve Lohusalık Dönemi Hakkında Detaylı Bilgiler

Kadın Ve Lohusalık Dönemi Hakkında Detaylı Bilgiler

Emre Erdem Ünver
04.07.2014 - 16:57 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 17:00

Kadın Ve Lohusalık Dönemi Hakkında Detaylı Bilgiler

Annelik hazırlığı bebeğin rahme düşüşünden itibaren başlayıp doğuma kadar devam eder. Bebek doğduktan sonra annelik görevleri başlamıştır.

Bebeğin kırkı çıkana kadar anne lohusa döneminden geçer.

Doğumun hemen ardından başlayıp, 5-6 hafta süren vücudun toparlanma sürecine denir. Bu dönemde adet kanı gibi kanamalar meydana gelir.

Bu süreçte anne dinlenmelidir. Bebeğinizin sağlığı için sizinde iyi olmanız gerekir. Artık siz özgür değilsiniz. Sorumluluğunuz altında, size muhtaç bir bebek var. Kendinizi istirahat ederek toplamalısınız.

Bu nedenle yanınızda kalacak ve size yardım edecek birine ihtiyacınız var. Bu süreci tek başınıza geçiremezsiniz.

Doğumdan hemen sonra ciddi ağrılar meydana gelebilir. Dolayısıyla lohusalı kadın en az 24 saat gözetim altında tutulmalıdır. Verilen ilaçlar ani tansiyon artışına neden olabilir. Bu dönemde bulantı ve kusma da meydana gelebilir. Eğer kusma solunum yollarına kaçarsa, zatürreden ani ölüme sebep olabilir.

Doğumda plasentanın çıkmasından sonra annede titreme nöbetleri görülebilir. Ancak kendiliğinden geçicidir.

Doğumdan sonra lohusalı bir kadının ateşinin çıkmaması gerekir. Doğum esnasında enfeksiyon kapmış bir kadının ateşlenmesi gözlemlenir. Rahim için iltihaplanması mevcutsa ve kan yolu ile yayılır ise annenin yaşamını tehdit edicidir.

Annenin yeteri kadar yatak istirahatine ve fazla sıvıya ihtiyacı vardır. Ancak yatak istirahati bitene kadar sürmemelidir. Arada ayağa kalkmalı ve kendini yormadan ev işi yapmalıdır ki kan dolaşımını kolaylaştırsın.

Kendisine dokunmayan her sebze ve meyveyi yemelidir. Bolca kalori almalıdır. Bebek dünyaya geldikten sonra kabızlık yaşama ihtimali olduğundan, annenin lifli gıdalar tüketmesi gerekir.

bittikten sonra verilen egzersizler uygulanmalıdır. Bu egzersizler karın kasları yönünden faydalıdır. Doktor lohusalık bittikten sonra anneyi kontrole çağıracaktır.

Hiç bir şikayetiniz olmasa bile bu kontrolleri aksatmamalısınız.

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/kadin-ve-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın