Görüş Bildir
Haberler
Kadın Hikayelerine Yakından Bakıyoruz: Mutlaka İzlemeniz Gereken 13 Feminist Dizi

Kadın Hikayelerine Yakından Bakıyoruz: Mutlaka İzlemeniz Gereken 13 Feminist Dizi

Meltem
19.10.2017 - 16:39

Erkek egemen ve cinsiyetçi öğelerle bezeli dizilerden bıktıysanız, işte merkezine kadın karakterleri ve kadınları ilgilendiren sorunları alan 13 dizi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Handmaid’s Tale

Kanadalı yazar Margaret Atwood’un aynı adlı romanından uyarlanan distopik dizide, Amerika’da kurulan yeni bir rejimle kadınların tüm hakları ellerinden alınır. Çevresel faktörlerle doğum oranları düşünce, doğurgan kadınlar damızlık olmak üzere zorla alıkoyulurlar. Hayatta kalmaya çalışan ve bir gün ailelerine kavuşmayı hayal eden kadınların hikayeleri sizi de saracak.

2. Glow

Kadınların güreşmesinin tabiri caizse “çok satacağı”nı akıl eden yapımcı ve onunla yolları kesişen yönetmen Sam Sylvia ile nasıl bir işe başvurduğunu bilmeyen kadınları anlatıyor. Hollywood’un kadın düşmanlığına, cinsiyetçiliğine de hafif hafif giydiren dizi, Soğuk Savaş’tan giriyor, Klu Klux Klan’dan çıkıyor. Bayılacaksınız!

3. Girls

Yaratıcısı Lena Dunham, kendi hayatından esinlenerek Girls’ü yazar ve başroldeki Hannah karakterini oynar. Prenses olmaktan çok uzak olan, 20’li yaşlarındaki beş kadını anlatan dizide kendi yansımanızı görebilirsiniz.

4. Orange Is The New Black

Bir kadın hapishanesinde geçen dizide ırk, yaş, din, görünüş ve cinsel kimlik bakımından farklı birçok kadının hikayesi anlatılıyor. Dizinin merkezindeki Piper ve Alex’in ilişkisi önyargılarınızı kıracak.

5. Happy Valley

Happy Valley sert, zeki ve oldukça gerçekçi olan polis memuru Catherine karakterini merkezine alıyor. Adım adım işlenen karakter çözümlemeleri ve nefesinizi tutarak dinleyeceğiniz diyaloglarla Happy Valley favori diziniz olacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Big Little Lies

Liane Moriarty’nin aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan dizi kadınlara sistematik olarak uygulanan şiddeti arka plana alarak, bir cinayeti ve birbirinden farklı kadın karakterleri anlatıyor. Mükemmel hayatlar ve mükemmel yalanlarla bezeli Big Little Lies Nicole Kidman, Reese Witherspoon ve Shailene Woodley gibi ünlü isimlerle oldukça göze çarpıyor.

7. American Horror Story: Coven

Basmakalıp karakterlerden uzak dizi, bir cadı okulunda yaşananları konu alıyor. Doğaüstü güçlere sahip kadınların sembolik de olsa dayanışmaları sizi büyüleyecek.

8. Inside Amy Schumer

Komedyen ve oyuncu Amy Schumer, kadın olmanın utanç verici yanlarını feminist öğeleri ön plana alarak anlatıyor.

9. Orphan Black

Kanada yapımı bilim kurgu dizisi Orphan Black’te, klon olduğunu öğrenen Sarah merkezde yer alıyor. Kendisi gibi başkalarının da olduğunu öğrenince, kimler tarafından klonlandığını ve neden öldürüldüğünü bulmaya çalışır.

10. Top of the Lake

Erkek şiddeti ve ataerkilliğin kadınların hayatları üzerinde bıraktığı etkiye odaklanan Top of the Lake, 12 yaşındaki Tui’nin hamile olduğunun ve kendini öldürmeye çalıştığının ortaya çıkmasıyla gelişen olayları anlatıyor. Dizi Nicole Kidman, Elisabeth Moss ve Game of Thrones’da Brienne karakteriyle tanıdığımız Gwendoline Christie gibi isimlerle ön plana çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Agent Carter

Dizi, erkek egemen çalışma hayatında cinsiyetçiliğe ve kadın düşmanlığına maruz kalan bir kadını odağına alıyor. Marvel filmlerinden Captain America’nın kız arkadaşı olarak tanıdığımız Peggy Carter, birinin “kız arkadaşı” olma etiketini hiç ama hiç hak etmiyor!

12. The Leftovers

The Leftovers, dünya üzerinden milyonlarca insanın silindiği Tom Perrota’nın aynı adlı romanından uyarlandı. İdealize edilmiş kadın yargısına baş kaldıran dizide Liv Tyler göz kamaştırıyor.

13. Masters of Sex

Time dergisi tarafından televizyondaki en feminist dizi olarak değerlendirilen Masters of Sex, 1960’lı yıllarda geçiyor. Seksin doğasını ve kimyasını çözmeye çalışan bir kadın doğum uzmanı ve kadınları merkezine alan dizi, Thomas Maier’in aynı adlı kitabından uyarlandı.

Klişelerin dışındaki kadın hikayelerine odaklanan filmler için de sizi şöyle alalım:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
45
16
13
11
11
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Big little lies'ın feminizmle ne alakası var bildiğin kadınlardan asıl kadrosu oluşan güzel bir mini dizi. Kadın sorunlarını işlemek feminizm mi oluyor. List... Devamını Gör

Ozan Kırlakoglu

alyy mcbeal olmayan bu listeyi malesef ciddiye bile alamam ..tum zamanlarin en feminist dizizidir netekim

Ekin Telli

agent carter sıkıcı bir dizi ve inside amy schumer'ın feministlikle bi alakası yok seks yaptım ben orospuyum diyerek komedi yapmaya çalışıyo işin kötü komik ... Devamını Gör