Görüş Bildir
Haberler
Kabuğu Bile Değerli Olan Ananasın Hem Sağlık Hem Güzellik Dolu Faydaları

Kabuğu Bile Değerli Olan Ananasın Hem Sağlık Hem Güzellik Dolu Faydaları

Ananas içerdiği maddelerle resmen şifa kaynağı gibi! Suyu bir başka, kendisi bir başka güzel olan ananasın kabuğu bile işe yarıyor! Bu nadide meyvenin faydalarını sizler için derledik. 

Not: Düzenli ve tedavi amaçlı tüketmeden önce mutlaka uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayaklarınızdaki çatlaklardan kurtulun.

1. Ayaklarınızdaki çatlaklardan kurtulun.

Ananas kabuğu, peeling özelliğiyle ve kollajen sentezleyen yapısıyla birlikte, ayaklarınız için doğal bir topuk fırçasıdır. Topuklarınızdaki ölü derinin dökülmesine yardımcı olarak onları pürüzsüz ve yumuşak hale getirir. Çatlaklar tarafından tetiklenen iltihap ve şişme de rahatlar. (K)

2. Güçlü ve parlak tırnaklar!

2. Güçlü ve parlak tırnaklar!

Tırnaklarınız neden kuru ve kırılgan görünüyor? Vücudunuzdaki A ve B vitamini eksikliğinden kaynaklı olabilir mi? Ananası hem tüketerek hem de bir losyonda kullanarak tırnaklarınızın güzelliğine güzellik katabilirsiniz.

Losyon için malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı 

  • 1 çorba kaşığı taze ananas suyu 

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 

  • 2 damla limon yağı

Yukarıdaki tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Bir pamuk topu veya ince bir fırça yardımıyla tırnaklarınıza uygulayın. 15 dakika sonra durulayın. 

Bu losyonu tırnaklarınıza her gün uygulayabilirsiniz fakat limon suyuna alerjiniz varsa, bu tedaviyi denemeyin.

3. Yumuşacık dudaklar.

3. Yumuşacık dudaklar.

Çatlamış dudaklarınıza, ezip hindistan ceviziyle karıştırdığınız ananası sürün. 15 dakika bekleyip yıkayın.

4. Saç derisindeki iltihabı önlemede etkili.

Bromelain, anti-inflamatuar güçlere sahip bir antioksidatif enzimdir.Günlük ananas tüketimi saç derisini etkileyen enflamatuar durumları önlemede etkilidir, saç derisi enfeksiyonlarında rahatlama sağlayabilir.

5. Makula dejenerasyonunu önleyebilir.

5. Makula dejenerasyonunu önleyebilir.

Makula dejenerasyonu, yetişkinlerin görme yeteneğini kaybettiği bir durumdur. Ananaslarda bulunan beta-karoten göz sağlığını koruyabilir. (K)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sağlıklı diş etleri.

6. Sağlıklı diş etleri.

Ananas yemek, diş etlerinizi güçlendirir ve dişlerinizi sağlıklı ve güçlü tutar, böylece kameraya kocaman bir gülümseme göstermek için yeterli güven verir. (K)

7. Sinüziti ve boğaz ağrılarını önleyebilir.

Ananas, sinüziti önlemeye yardımcı olur. Boğaz ağrılarında, gut rahatsızlığında ve bademciğin şişmesinde tedaviye yardımcı olabilir. (K)

8. Anti-kanser özelliği.

8. Anti-kanser özelliği.

Ananastaki antioksidan bolluğu, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Bu, hücre hasarı sürecini durdurur ve çeşitli kanser türlerini önler. (K)

9. Bronşit tedavisinde:

9. Bronşit tedavisinde:

Ananasın antienflamatuvar özellikleri pek çok durumu tedavi etmede etkilidir. Genellikle bronşit nedeniyle ortaya çıkan bronşiyal tüplerde iltihabı azaltmaya yardımcı olur. (K)

10. Nezleyi durdurun.

Nezle, nefes yollarından veya vücut boşluklarından birinde mukus zarının iltihaplı olduğu bir rahatsızlıktır. Bu bozukluk düzenli olarak ananas yiyerek önlenebilir. (K)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bağırsak solucanlarına güle güle!

Ananas, sindirim enzimi bromelaini içerir, bu nedenle ananas bakımından zengin bir beslenme, tenyalar gibi bazı bağırsak parazitlerini temizlemeye yardımcı olabilir.

12. Mide bulantısını dindirebilir.

66.media.tumblr.com

Hamileliğin ilk ayları biraz sorunlu geçebilir. Bu dönemlerde özellikle sabah bulantılarınızı geçirmek için ananas suyu  tüketebilirsiniz. Fakat tüketmeye başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
6
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın