Görüş Bildir
Haberler
John Kerry Suriye için Ortadoğu’da

John Kerry Suriye için Ortadoğu’da

Deniz Gök
21.10.2015 - 01:04 Son Güncelleme: 21.10.2015 - 09:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de Esad’lı geçiş süreci planının konuşulduğu dönemde Ortadoğu turuna çıkıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Kerry'nin 21 Ekim'den itibaren dört günlük Avrupa ve Ortadoğu'ya ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

Kerry'nin hangi ülkeleri ziyaret edeceğini belirtmeyen Kirby açıklamasında, 'Bakan Kerry, bölgeyi ziyaret ederken Ortadoğu'da şiddet ve güvenlik zorlukları, Suriye'de devam eden kriz, terör örgütü IŞİD kaynaklı devam eden tehditle mücadele ve Ukrayna konularının da aralarında bulunduğu küresel konuları önemli ortak ve müttefikleriyle istişare edecek' ifadesini kullandı.  

Esad’lı geçiş süreci planı

Kerry, Eylül ayı sonunda New York’ta yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında IŞİD karşıtı koalisyona dâhil olan sekiz ülkenin (Türkiye, Ürdün, Suudi Arabistan, Almanya, İngiltere, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar) dışişleri bakanlarıyla bir araya gelmiş ve Suriye’nin geleceğiyle ilgili görüşmüştü.

Avrupa ziyaretinden dün dönen Kerry, Ortadoğu'da yaşanan gerginlik ve güvenlik konusu nedeniyle İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yakın zamanda görüşmek istediğini belirtiyordu. 

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
1
0
0