Görüş Bildir
Haberler
Joan Baez, 12 Ağustos Cuma Günü İzmir'de

Joan Baez, 12 Ağustos Cuma Günü İzmir'de

Deniz Gök
23.06.2016 - 21:17 Son Güncelleme: 24.06.2016 - 16:58

Geçtiğimiz yıl 22. İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbullu dinleyicileriyle buluşan folk müziğin yaşayan efsanesi Joan Baez, 12 Ağustos’ta İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak.

Kariyerine 50’li yılların sonunda başlayan Baez, gerek politik duruşu gerekse akustik gitarı ile gerçekleştirdiği performanslarıyla 60’lı yıllara damgasını vuran bir sanatçı. Şarkıları Animals, Led Zeppelin, Grateful Dead tarafından yorumlanan Baez, Bob Dylan’la beraber turneye çıkmasının yanı sıra müzik tarihinin en büyük isimleriyle beraber kayıtlara imza atmış bir müzisyen.

Kariyeri boyunca toplumsal barış, işçi hakları ve özgürlük mücadelesi için şarkılar söyleyen Baez protest kimliğiyle de hep ön planda oldu.

Baez, eşi David Harris Vietnam savaşına karşı bir protesto nedeniyle hapis cezası çekerken gerçekleştirdiği Woodstock performansında, bir şarkısını eşine adamıştır.

Joan Baez’in İzmir konserinin 50-200 TL arasında değişen biletleri 28 Haziran’da satışa sunulacak.

Kültür Servisi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
27
6
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fener Bahce

bu hatun ben lisedeyken de gelirdi. üniversitede iken de gelirdi.. ulan 46 yaşına geldim hala geliyor konsere. ölümsüzlüğü mü buldu naptı . keşke müziği bana... Devamını Gör

el-extranjero

Aynen, ben de beethoven gelince müsait olursam gitmek isterim ama Türkiye'de konsere gelmiyor herhalde gelse haberimiz olurdu.

Alper Gezer

donna donna ve diamond and rust gibi efsane şarkıların muhteşem sesi

Atakan Demirtaş

Diamonds and rust... :/ seni seviyoruz Joan Baez <3